SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Çok Önemli Bir Belgesel Oldu"

0
Güncellendi - 2021-12-14 02:18:52
A- A+ PAYLAŞ

10. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde, 107 haberciyi aynı belgeselde bir araya getiren "15 Temmuz'un Objektifleri" isimli çalışma seyirciyle buluştu.

Belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Ali Ekber Karaçam, kentte bulunan bir sinemada gerçekleşen gösterim öncesi yaptığı açıklamada, belgeselin dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Karaçam, 107 gazetecinin 90 dakikalık bir belgeselde yer aldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'un Objektifleri belgesinde biz o gece çalışan gazeteciler olarak bu gecenin unutulmaması, unutturulmaması adına böyle bir şey yapmaya karar verdik. Bu kararı verirken de Türkiye Haber Kameramanları Derneği ile bağlantıya geçtik. Dernekle o gece çalışan bütün gazeteci arkadaşlarımızı bir belgeselde topladık. Muhabir, haber kameramanı ve foto muhabiri 107 kişiyi, 90 dakikaya sığdırdık ve çok önemli bir belgesel oldu. Dünyada başka bir örneği olmayan belgesel. Çekimleri ise 480 gün sürdü."

Belgeselin 55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde sonra 10. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde seyirciyle buluştuğunu anlatan Karaçam, belgeselin darbe girişimi sırasında şehit olan Erol Olçok'a ithaf edildiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı muhabirlerinin yanı sıra çeşitli medya kuruluşlarında çalışan haber kameramanları, muhabir ve foto muhabirlerinin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattığı belgesel Türkiye Haber Kameramanları Derneği desteğiyle hazırlandı. Alanlarında uzman 42 kişilik bir ekibin görev aldığı belgeselin çekimleri ise İstanbul, Ankara ve Marmaris'te yapıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız