SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adalet Bakanı Malatya'ya Uğradı

0
Güncellendi - 2021-12-19 01:38:00
Adalet Bakanı Malatya'ya Uğradı
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tunceli ve Elazığ’da katıldığı bir dizi programın ardından akşam saatlerinde karayoluyla Malatya’ya geldi, katıldığı yemekten sonra Malatya Havalimanı’ndan Ankara’ya döndü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü Elazığ’dan Malatya’ya gelişinde Kömürhan Köprüsü mevkiinde AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve kontrol noktasında görev yapan polis memurları karşıladı.

Bakan Abdulhamit Gül, karşılama töreni ve ardından Battalgazi Belediyesi’ne ait Yeşilçam Restoran’daki yemeğe katıldıktan sonra Malatya Havalimanı’na geçerek, buradan Ankara’ya döndü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü  uğurlayanlar arasında Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İzzettin Duman, Başsavcı Vekili Mehmet Badem de yer aldı.

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, Arslantepe'ye adını veren arslan heykelciği ile Malatya kayısısı armağan etti.

Bakan Gül’ün Tunceli ve Elazığ’daki temasları

Cuma günü Elazığ'da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumartesi günü de Tunceli'ye geçti. Tunceli'de Valilik ve Adliye'nin yanı sıra AKP İl Başkanlığını ziyaret eden bakan, Tunceli'de ziyaret ettiği cemevinde, cemevlerinin hukuki anlamdaki taleplerini yerine getireceklerini belirtti.

Tunceli'deki Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret eden Bakan Gül, Dernek Başkanı Ali Ekber Yurt'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Gül, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, Munzur Baba'nın, Baba Mansur'un, Düzgün Baba'nın, Ana Fatma'nın ve nice ulu erenlerin bulunduğu coğrafyaya saygılarını arz etmek ve manevi atmosferi yaşamak üzere ziyarette bulunduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Gül, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 84 milyon vatandaşımız her konuda farklı düşüncede olabilir ama bir konuda hepimiz ortak kanaate sahibizdir. O da ehlibeyt sevgisi, Hazreti Ali, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin sevgisidir. Kerbela hüznü, insanlığın ortak hüznüdür, üzüntümüzdür, acımızdır. Bizim geçmişimiz de geleceğimiz de birliktedir. Bin yıldır bu coğrafyada alevi kardeşlerimiz, bu toprakların asli unsuru olarak yaşamışlardır ve yaşayacaklardır. Geçmişte bazı kötü örnekleri olsa bile, red, inkar, Alevi inancını ve vatandaşlarımızı inkar eden politikaları reddediyoruz, asla kabul etmiyoruz."

malatyahaber.com- Elazığ, Tunceli, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (2 yıl önce)
    Elazığ ve Tunceliye yatırım için gidenler, Malatyaya bir selamı yeterli görürler. Bir şehir böyle mi değersizleştirilmeli içim içimi yiyor vallahi...
    0
    0
    Yanıtla