SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir Alabalığı Çevre İllerde de İlgi Görüyor

0
Güncellendi - 2021-12-19 03:18:01
Doğanşehir Alabalığı Çevre İllerde de İlgi Görüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde soğuk suda yetiştirilen yaklaşık 500 ton alabalık, hem kentte hem de çevre illerde talep görüyor.

Sürgü Mahallesi'nde bulunan tesislerde üretilen alabalıkların büyük kısmı başta Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş olmak üzere birçok şehre gönderiliyor.

Sürgü Su Ürünleri Kooperatifi Üyesi Ali Eren Çiçek, AA muhabirine, ilçede 1 yılda yetiştirdikleri yaklaşık 500 ton alabalığın yoğun talep gördüğünü söyledi.

Suyun sıcaklığının düşük olmasının balığın lezzetini artırdığını dile getiren Çiçek, "Barajlarda 7 ayda yetişen alabalık bizim doğal su kaynaklarımızda ve akarsularımızda 14 ayda yetişiyor. Bu da balığı daha lezzetli hale getiriyor." dedi.

Her yıl kasım ayında balıkların sağım işlemini yaptıklarını anlatan Çiçek, "Anaç balıklardan yumurtaları alıyoruz. Bunların bir kısmı havyar olarak tüketiliyor. Belirli aşamalardan geçtikten sonra yavru balıkları alıyoruz." diye konuştu.

Ali Eren Çiçek, çocuklara balığı sevdirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, ürettikleri alabalıklı pizzanın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Sayın Malatya lılar, şu kış günlern de , Vücut Direncinizin Yükselmesi için BOL BOL ALABALIK YİYİN, BOL BOL TÜKETİN, HEDİYE GÖTÜRÜN özellikle YAŞLILARA.................................afiyet olsun herkese.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz Karaca (2 yıl önce)
    Sürgü'nün tez zamanda ilçe olması gerekmektedir. Gerek turizm gerekse göç almasından dolayı artan nüfusu da göz önünde bulundurulduğunda ilçe olmayı çoktan hak ettiğini herkes kabul eder diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla