SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Stokçu ve Fırsatçılarla Mücadele Edilmeli'

0
Güncellendi - 2021-12-19 19:45:41
'Stokçu ve Fırsatçılarla Mücadele Edilmeli'
A- A+ PAYLAŞ

"REİS ESNAFI DUYMALI.." Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Ticari taşımacılık yapan esnafımızın kontağı çalıştırdığı andaki yakıt fiyatı ile kontağı durdurduğu andaki yakıt fiyatı arasında büyük bir dengesizlik yaşanıyor.” diyerek, ticari taşımacılık yapan esnaf için akaryakıtta KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmesini istedi.

-“Akaryakıtta kontağın çalıştırılması ile durması arasında fiyat dengesizliği yaşanıyor”

Aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Kontağın çalıştırılmadığı, direksiyonun çevrilmediği, yani ticari taşımacılığın durma noktasına geldiği bir yerde ekonomik istikrar ve istikbal olmaz. Çünkü hayat durur. Taksici, minibüsçü, servisçi, kamyoncu, otobüsçü, yolcuyu ve yükü alırken deposuna doldurduğu yakıt ücreti ile yolcuyu ve yükünü indirdiği zamanki yakıt ücreti aynı değil, arada büyük fark oynuyor. Pandemi döneminin en mağdur kesimlerinden birisi ticari taşımacılık yapan esnafımızdır, ama bugünde yakıt fiyatlarından dolayı yine en mağdur kesim ticari taşımacılık yapan esnafımızdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda müjde bekliyoruz, ticari taşımacılık yapan esnafımız için yakıttaki KDV ve ÖTV kaldırılmalı, MTV oranları düşürülmeli. Akaryakıt fiyatları mutlaka makul bir düzeye çekilmeli. Reis esnafı duymalı.” dedi.

“Stokçulara, karaborsacılara, vurgunculara ve fırsatçılara yönelik mücadele edilmeli”

Keskin, stokçulara, karaborsacılara ve fırsatçılara yönelik olarak hükümetin terörle mücadele kararlılığı gibi bir kararlılık göstermesini isteyerek, “Çarşı, pazar, piyasa rahatlatılmak isteniyorsa öncelikle stokçulara, karaborsacılara, vurgunculara ve fırsatçılara yönelik yapılacak mücadele en az terörle mücadele kararlılığı gibi olmalıdır. Şu anki ekonomik sıkıntı sürecinin büyümesinde, stokçuların artmasında, fırsatçılara imkan verilmesinde en büyük neden denetimlerin yetersiz olmasıdır.” ifadelerini kaydetti.

-Esnaf Bağ-Kur primleri artmasın, vergi oranları düşürülsün”

Pandemi sürecinin sıkıntılarını üzerinden atamayan esnaf kesiminin yeni bir ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya kaldığını belirten Şevket Keskin şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret her kesimden destek görmüştür. Ancak; asgari ücrete gelen zam oranıyla birlikte yeni yılda Bağ-Kur primleri de aynı oranda zamlanacak. Esnafımızın indirime ihtiyacı varken 2022 yılında Bağ-Kur primlerine zam yapılmamalı. Sattığı ürünün fiyatına aynı ürünü rafına koyamayan, fiyat artışları nedeniyle sermayesi eriyen, zorlaşan ekonomik koşullarda kredi taksitlerini ödeyemeyen, halen pandemi sürecindeki sıkıntılarını üzerinden atlatamadan yeni ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan esnafımız için Sayın Cumhurbaşkanımızdan 2022 yılı Bağ-Kur primlerinin ve vergi oranlarının arttırılmaması konusunu da müjde bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrımız şudur; esnaf kesimi sizin arkanız da ve yanınızda 19 yıl dimdik durdu ve durmaya devam edecektir, hükümetinizde esnafın arkasında durmalı. Esnafımız için uzun vadeli, faizsiz en az 100 bin TL kredi talep ediyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • alper (2 yıl önce)
    bu oda başkanının derdi esnaf falan değil. bu kişi kendi siyasi geleceğinin peşinde. bir oda başkanı her siyasi partiyle esnaflarının çıkarları doğrultusunda iletişim içinde olması gerekirken bu arkadaş ak parti il başkanından rol çalıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım efendim döviz artışı bahane etiketlerin özellikle tüketim malzemelerinde en az yüzde yüz elli artışi çok şahane adeta birileri pusuya yatmış bu puslu havayı bekliyormuş bunları derken ülkeyi yönetenler bu durumdan sorumlu değil demek istemiyorum 20 yıllık tek başına iktidar döneminde bu günleri görmememiz gerekirdi , rahmetli Erbakan hocam denk bütçe yapmış yani devletin geliri ne kadarsa giderinde o kadar yapmış devletin borçlanmasına son vermiş kamunun paralarini bir havuzda toplamış bankalardan devletin yüzde yüz elli faizle para almasını önlemiş memura çiftçiye işçiye enflasyonun 40 puan üzerinde zam vermiş,kamuda israfa son vermişti ,ah o 28 Şubat post modern darbesi olmasıydı veya hocam tek başına iktidar olabilseydi diyorum nur içinde yat mekanın Cennet olsun savunmasız insan ERBAKAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    ne stoğu mıtoğu yok öyle bi şey gafayı çalıştırın lütfen dolar artınca her şey artar ...
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzzer (2 yıl önce)
    stokçuluğu yapanlar büyük toptancılar büyük esnaflar degilmi onlar esnaf sınıfına girmiyormu esnaftan sayılmıyormu üç harfli marketler falan filanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)abuzzer isimli kullanıcı yorumuna
    Özellikle imkanı olanlar kendi evlerine baksınlar en az bir yıllık temel ihtiyaç malzemelerini evlerine stok yaptıklarmi yapmadılar mı marketlerde gördüğüm manzara kıtlık var gibi raflara saldıran insanlar gördüm lütfen ihtiyacımız kadar alalım talep patlaması ile pahalılığı artirmayalim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    İşin çivisi çıktı. Daha olmaz. Market ler kabusumuz oldu. Bu işin sonu nereye varır. Dur diyen yok. Halkı düşünen yok. Keyfi zam zam. Millet kafayı yiyecek. Asgari ücret 4250 TL. Oldu. İşçinin eline geçmeden buharlaştı. Bu nasıl iştir. Böyle bir rezillik dünyada başka bir yerde varmı acaba. Allah yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (2 yıl önce)
    Araç alırken KDV veriyoruz yakıt alırken KDV veriyoruz lastik alırken KDV veriyoruz araca bakım yaptırırken KDV veriyoruz parça alırken KDV veriyoruz her 3 ayda bir bide vergi veriyoruz ayrıyeten muhasebe ücreti veriyoruz daha sayamadığım bir çok kalemde vergimizi veriyoruz çok bişey istemiyoruz sadece tek kalemde bari yakıtımızdan KDV ötv alınmasın. Kendi şahsıma tarifeme zamdan vazgeçmişim istemiyorum çünkü her sabah uyandığımızda hep Bi zamla uyanıyoruz bide taksiye zam gelirse hepten yandık. Geçtiğimiz ağustos ayında tarifemize zam aldık bu zammı alırken de 650 lira gibi Bi ödeme yaptık herşey den geçtim tarifeden zamdan da vazgeçtim tekrar 650 lira vermek istemiyoruz. Sayamadığım bir çok kalemden vergimizi veriyoruz bari yakıtta indirime gidilsin hiç almayın da demiyorum alın alın da bari cüzi Bi miktar alın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taksici bey Hepiniz basıl usulde vergi veriyorsunuz o da yıllık 100 TL etmiyor. Plaka değeri özellikle büyükşehirler de enaz 2-3 milyon olan taksicilerin esnaf gibi vergiye tabi olması ve kazançları üzerinden esnaf gibi vergi ödemesi gerekiyor. Taksi plakalarına vergi gelmeden bu sorun çözülmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (2 yıl önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    3 yılda bir tarifemize zam geliyor ayrıca malatyada plakalar da öyle 2_3 milyon değil İstanbulda bile bu para değil abartma. Ayrıca 100 lira etmeyen vergi onu da bilmiyorsun ben yıllık 750 lira sadece muhasebe parası veriyorum ayrıca sigortamızı öderken de 295 lira vergi veriyoruz daha çok sayamadığım kalemler var
    0
    0
    Yanıtla
  • emrah (2 yıl önce)
    bütün medya haber yapti arac stokcusuna ceza diye adama 500 bin tl para cezasi vermisler adamin elinde yuzlerce arac var bir aracindan ornek vereyim 1.300.000 tl lik araci bayiden alip toplayip bayilerde arac birakmayip 1.800.000 satiyolar satiliyorda simdi bu adam kac tane satmistir 500 bin ona cezamidir degildir maksat gündem olsun devlet stokcuya ceza veriyo. hukuk sistemi komple yenilenmeli para cezasi kalkacak abi bu ulkeye toki heryere cezaevi yapacak en ufak hata yapani atacaksin iceri orada eski usul olacak simdiki gibi 4 yildizli otel konforunda olmucak
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    “REİS ESNAFI DUYMALI.. demek ne REİS demek TÜRKİYE KABİLE DEVLETİ DEĞİL....REİS değil CUMHURBAŞKANI Yeter artık bırakın bu tür gereksiz söylevleri, sokak ağzı ile konuşmayın . Siz Milyonlarca esnafı temsil eden TESK de yönetimde siniz. Sizler böyle konuştukça başımıza gelen kalmadı....
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Malatya (2 yıl önce)Alperen isimli kullanıcı yorumuna
    Merkez bankası doların ateşini güya söndürmek için piyasaya dolar sürünce o dolarları dış güçlermi alıyor YOKKKK sen ben alıyoruz niye döviz borcum var çünkü herşey dolara bağlı niye almayayım benim borcum dolarla artık bırakın ya allah aşkına düşman içimizde bu millete bunu reva görenler utansın AZDAN AZ ÇOKTAN ÇOK GİDER Sen önce mazot ve benzini düşür bak gerisi nasıl gelir Yok burda amaç farklı vatandaşı ezdirerek türkiyedeki iğneden ipliğe ürünleri satıp dışarıdan döviz girdisini sağlamak Her geçen gününüzün kıymetini bilin arkadaşlar Çünkü giden günler geri gelmeyecek malesef...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)Alperen isimli kullanıcı yorumuna
    Niye zoruna gidiyor. Reis demek sucmu. Reisi cumhur ülkenin reisi dir
    0
    0
    Yanıtla