SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asgari Ücret Çok Büyük Sevince Neden Oldu'

0
Güncellendi - 2021-12-20 17:32:02
'Asgari Ücret Çok Büyük Sevince Neden Oldu'
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti 4 bin 250 TL olarak açıklamasının asgari ücretle çalışan işçiler ve ailelerinde çok büyük bir sevince neden olduğunu söyledi.

Milletvekili Çalık ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 4 bin 250 TL olarak açıkladığı yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diledi. Asgari ücrette yüzde 50 oranında tarihi bir artış gerçekleştiğini belirten Çalık, “Asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisinin kaldırılması da işverenimiz nezdinde büyük bir coşkuyla karşılanmıştır. Çalışanlarımıza ve işverenlerimize asgari ücretin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “TÜSİAD Başkanı’nı aradım. Ülke yangın yeri. Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz” açıklamasını da eleştirerek, “Sandık geldiğinde kimi aday göstereceğinizi belirleyeceksiniz. Cumhurbaşkanı adayını belirlemeyen bir zihniyetin, her gün erken seçim çağrısı yapması abesle iştigal, trajikomik bir durumdur. Siz 11 seçim kaybedeceksiniz, milletten yetki alamayacaksınız ve alamadığınız yetkileri her sandıkta bir kez daha yaşayacaksınız. Muharrem İnce’nin söylediği gibi “Recep Tayyip Erdoğan sizi yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş.” Allah nasip ederse 2023’te bir kez daha yenecek” diye konuştu.

Çalık, “Siyaset dışı bir kurumdan siyasete müdahale isteyen Kılıçdaroğlu halen öğrenemedi siyasetin milletle yapıldığını, millet adına yapıldığını. 11 kez seçim kaybeden Kılıçdaroğlu erken seçim olmayacak. 2023 Haziran seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını hem Cumhur İttifakı olarak Meclis’te çoğunluğu elde ederek rekoru ileriye taşıyacağız. Bu millet Kılıçdaroğlu’nu artık gaflarıyla biliyor, TBMM’de yaptığı ahlak dışı el hareketiyle tanıyor. Çıkmış bir de “Milletten korkmayın” diyor. Biz, milletle beraber yol yürüdüğümüz için bu kadar güçlüyüz. Milletin sesine kulağımızı tıkamadığımız için bu kadar güçlüyüz. Biz milletimizden gücümüzü alıyoruz. Onların milletimizin içerisine çıktıklarında karşılaştıkları tavırları herkes görüyor. Biz, asla milletimizin yaşadığı sıkıntıyı görmemezlikten gelmedik. Türkiye’nin oturtmak istediği yeni bir ekonomik düzen var. Bir ‘Türkiye Modeli’ oluşturulmaya çalışılıyor. Ekonomik anlamda yapılmak istenilen darbelere rağmen Türkiye güçlenerek çıkacak.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Aslında asgari ücret açıklandığında Malatya da davul zurna halay görmedik. Çok ayıp oldu. Neden Malatya da sevinç gösterileri yapılmadı. Türkiyede haber olmamız gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gariban ÇALIŞAN (2 yıl önce)
    Evet çok sevinçliyiz. Hemen seçime gidelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sizin bilginiz birikiminiz beceriniz ortada,komedi gibisiniz,babanızın hayrına verdiniz,servetinizden verdiniz bize ki bukadar ballandırıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Ellerinde en son çeyrek ekmek kalanların ellerinden onuda aldılar şimdi kuru ekmek nelerine yetmiyor diyorlar buna sevinenlere diyecek söz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (2 yıl önce)
    Sevinçten göbek mi atmışlar napmislar.? Yahu uyanın millet uyanın bu neyin uykusu. Bu sevinen tayfa bekar, borcu harcı olmayan,ev gecindermeyen kesimdir. Gidin birde 3 çocuklu bir babaya sorun bakalım yetecek mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnız adam (2 yıl önce)
    4250 lira doların karsisinda buhar oldu seçimde millet gereken cevabı verecektir
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (2 yıl önce)
    İktidarın borazanlığı her yerde olduğu gibi Malatyada da siz Malatya haber com olarak sizde iyi yapıyorsunuz iktidarı eleştiren vatandaşların yorumlarını burada yayınlamıyorsunuz bir saat önce benim yaptığım yorum sayfada görünmüyor Malatyalı olarak sizin hiç bir haberiniz bundan sonra gerçekte hiç bir önemi yoktur bunu elimden geldiği kadar çevremde anlatacağım siz habercilikten çok Akp'nin yardakçılığını yapın tarafsızlık sizin neyinize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya haberden özür diliyorum yaptığım yorumumu burada yayınlamamışsınız diye sizleri suçladım hakaret ettim halbuki ben acele davranmışım özür diliyorum.lütfen beni bağışlayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    aklı selim kim var!!! yalaka olmayan !!! yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Çok sevindiler diyenler inşallah asgari ucretle yaşamaya mahkum olurlar o zaman anlarlar ne olduğunu ...tuzları kuru konuşuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Demir (2 yıl önce)
    Dalga geçiyorlar. Kurdaki artışı durduramıyor, dış güçlere bağlıyorlar. Dolayısı ile akaryakıt fiyatları artıyor. Cuma da bugüne 3 kez zam geldi. Verdikleri zammın hiç bir etkisi kalmadı. Halâ daha ülkenin büyük bir krizde olduğunu kabul etmiyorlar Bu kriz 2001 krizinden daha büyük. Belki de ülke tarihinin en büyük krizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeter (2 yıl önce)
    Sayın Çalık asgari ücret 4250 olduda yalnız işçinin eline geçmeden uçtu. Dolar 20 TL. Avro 25 TL olmak üzere. Siz neyden bahsediyorsunuz. Gerçi size göre ne var? Millet market e gidemez oldu. 5kğ ayçiçek yağı 130 TL, 1kğ et 95 TL., 1pk tuvalet kağıdı 135 TL. Daha bu iyi günler. 1ay sonra bunlara %50 daha zam. Siz gelmiş asgari ücret sevince boğdu.diyosunuz,güldürmeyin insanı, ülke dünyaya rezil oldu. İnsanlar kafayı yiyecek siz hala pişkin siyasetiniz yapıyorsunuz. Bitti sayın Çalık herşey bitti, bitirdiniz, yeter artık yeter. Siz 15 000 TL lik ayakkabı nızla gezin nasılsa size bişey olmaz. Allah büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Sayın vekilim Allah size de asgari ücret sevinci nasip eder inşallah. Sadece kendimizi düşünmüyoruz. Sizin de bu sevince ortak olmanızı istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    hamdolsun uçuyoruz ...cik cik
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (2 yıl önce)
    2021 ocak ayı asgari ücret 2835 Dolar tl. Motorin litre 6.50 krş.5 litre ayçiçek sıvı yağı 40.tl. 1 ekmek 1.50 krş. 1 klgrm. Tavuk eti 16 tl. 1 yumurta 50 krş. 2022 yılı asgari ücret 4253 tl. Dolar 17 tl. Motorin litre 11.50. 5 litre ayçiçek yağı 160 tl. 1 ekmek 3.50 krş.1 klgrm tavuk eti 40 tl. 1 yumurta 1.80 krş. Artı doğal gaz elektrik'e gelen %80 zamlar ve 1000 tl olan kiraların 3000 tl'ye çıkması sizin emekçiye verdiğiniz 4253 tl ile emekçiyi sürünmeye mahkum ettiğinizlemi öğünüyorsunuz halkı geri zekalımı sanıyorsunuz eskiden soğan ekmek derdik şimdi sayenizde onada hasret bu millet. Bu halka öyle bir ders verdiniz ki inanın sizleri hiç unutmayacak?..
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (2 yıl önce)
    Sendika başkanının belediye işçilerini enflasyon altında ezdirip ezdirmeyeciğini merakla bekliyoruz. % kaç zam alabilecek belediye başkanlarından? İşçilere sahip çıkabilecek mi? Yoksa başkanlar ne derse evet diyip o masadan kalkacak mı? İşçilerin hangi haklarında iyleştirme yapabilecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (2 yıl önce)
    asgari ücreti çzel sektör veriyor, siz kendi vereceğiniz emekli maaşlarına %100 yapın ki övünesiniz.. gerçi herşey %300-400 arttı..
    0
    0
    Yanıtla