SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Malatyaspor, Lider Trabzonspor'la Karşılaşıyor

0
Güncellendi - 2022-01-08 00:13:12
Yeni Malatyaspor, Lider Trabzonspor'la Karşılaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, sezonun ikinci yarısının ilk maçında 7 Ocak Cuma günü deplasmanda lider Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezonun ilk yarısını 15 puanla son sırada tamamlayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, sezonun ikinci yarısına Karadeniz deplasmanında ‘merhaba’ diyecek. Ligin son sırasında yer alan sarı siyahlılar, zorlu deplasmandan puan çıkararak, yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor.

Cuma akşamı saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşma için son çalışmasını Malatya'da yapan Yeni Malatyaspor kafilesi, akşama doğru özel uçakla Trabzon'a gitti. Afrika Kupası maçları için ülkelerinin milli takımlarına giden Tetteh ve Haddadi, Trabzo kafilesinde yer almadılar.

Trabzonspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşmasını yönetecek olan Fırat Aydınus’un yardımcılıklarını Kerem Ersoy ile Samet Çiçek yapacak. Mücadelede, Cihan Aydın ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İSTATİSİKLER NE DİYOR?

Yeni Malatyaspor ile oynadığı son altı Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor'un üst üste 7+ kez mağlup ettiği son rakibi Denizlispor (2003-2007 arasında 8 maç).

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de en fazla mağlup olduğu iki takımdan biri (7; Beşiktaş ile eşit) ve en fazla gol yediği rakibi Trabzonspor (21). Malatya ekibinin deplasmanda puan alamadığı rakipleri arasında en fazla konuk olduğu iki takımdan biri de yine bordo-mavililer (4M; diğeri Galatasaray).

Süper Lig'de oynadığı son 15 iç saha maçını kaybetmeyen Trabzonspor (10G 5B), daha uzun bir seriyi en son Şubat 2008-Şubat 2009 arasında yakaladı (16 maç).

Süper Lig'de dokuz maçtır kazanamayan Yeni Malatyaspor (3B 6M), en üst lige yükseldiği 2017/18'den bu yana üç farklı sezonda 10+ karşılaşmalık galibiyet hasreti yaşayan ilk takım olma tehlikesiyle karşı karşıya (2019/20'de 12 maç & 2020/21'de 13 maç).

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 19 maçta 46 puan toplayan Trabzonspor (14G 4B 1M), lig tarihinde 1995/96 sezonunun (51 puan) ardından 20'nci karşılaşmalar itibarıyla en yüksek ikinci puanına ulaşmak istiyor.

Bu sezon en fazla Süper Lig maçında ilk golü atan takım olan Trabzonspor (13), açılışını yaptığı 13 karşılaşmanın 11'ini kazandı (1B 1M). Yeni Malatyaspor ise ilk golü yediği 10 maçın tamamını kaybetti ve bu şekilde puan toplayamayan tek takım konumunda.

Süper Lig kariyerinde Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu yedi maçta yedi golde pay sahibi olan Anthony Nwakaeme (5 gol & 2 asist), son dört karşılaşmada da fileleri havalandırdı. Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 2007/08'den bu yana hiçbir Trabzonspor oyuncusu aynı rakibi karşısında üst üste beş maçta gol sevinci yaşayamadı.

Bu sezon Süper Lig'de en yüksek kurtarış yüzdesine sahip isim olan Uğurcan Çakır (%83.1), kalesine gelen son 28 şutun 26'sını kurtarmayı başardı. Uğurcan bu süreçte yediği üç golü penaltı (Fredy Ribeiro), ceza sahası dışı (Cebrail Karayel) ve takım arkadaşının ters vuruşuyla (Dorukhan Toköz) kalesinde gördü.

Bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla en fazla gol atan oyuncu konumundaki Benjamin Tetteh (6), aynı zamanda Malatya ekibi adına deplasman golü kaydeden tek isim (1 vs Göztepe & 1 vs Adana Demirspor).

Trabzonspor'un başında görev yaptığı son dört iç saha maçında kalesini gole kapatan Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerinin en uzun serisini yakalamak istiyor.

malatyahaber.com- Ferdi DURDU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yorgun (2 yıl önce)
    Trabzon 1 Malatya 2 Peki yeterlimi tabiki hayır Önemli olan 2.yarı maksimum 27 puan alması gerekiyor, Peki bu mümkünmü? Bu yönetim ile çok zor. Sonuç; geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu maça yorum gerekmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Sonuç şimdiden belli Kim almış bu gençleri Başkan hasta sonuç bu Trabzon seyircisi çok iyi oynuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Tetteh yokken hagi osman mutlaka ilkonbirde olmalı.kaliteli bir oyuncu ama yedek beklemekten dolayı iştahını kaybetmiş.Bu maçtan zaten puan beklemiyoruz hiç olmazsa hagi osmanı kazanalım bari.Ezberlenmiş ilkonbir bizi ligin en dibine attı,bundan sonra ısrar etmenin bir faydası olmaz.
    0
    0
    Yanıtla