SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çözüm Getirmeli, Bu Şiarla Yönetmeliyiz"

0
Güncellendi - 2022-01-11 02:29:50
A- A+ PAYLAŞ

10 Ocak İdareciler Günü münasebetiyle Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret ederek 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutladılar.

Vali Yardımcıları Mustafa Şahin ve Kenan Eskin ile birlikte İlçe Kaymakamları Vali Aydın Baruş’un İdareciler Günü’nü kutladılar. Vali Aydın Baruş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Vali Yardımcıları ve Kaymakamların 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutladı. Yapılan vazifenin çok önemli olduğunu belirten Vali Baruş; “Toplumumuzun tüm kesimlerinin sorunlarını, dertlerini dinleyerek çözüm getirmeli ve bu şiarla ilimizi, ilçelerimizi yönetmeliyiz. Devletimizi temsil eden idarecilerimiz, devlet ile vatandaşlarımız arasındaki bağları güçlendirme görevini üstlenmişlerdir. Bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak görev yapmalıyız” dedi.

Valilik makamındaki ziyaret bir süre yapılan sohbetin ardından sona erdi.

VALİNİN MESAJI

Bu arada Vali Baruş, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"10 Ocak 1971’de, mülki idare amirleri sınıfının ihdası için yapılan ilk mesleki toplantı esas alınarak Türk İdareciler Derneği’nin 1978’deki genel kurulunda, 10 Ocak günü “İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir.

‘İdareciler Günü’ milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üstün vazife bilinciyle hareket eden, devleti ve hükümeti temsil sıfatıyla vatandaşın canının ve malının korunması için her türlü güvenlik önlemini alan, halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını yerinde tespit edip, bunların çözümü için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yapan idarecilerimizin vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti nasıl sunulabileceği hususunun istişare edilmesine fırsat veren özel ve anlamlı bir gündür.

Devletin ve hükümetin belirlediği politikalar çerçevesinde; kamu hizmetlerinin halkımızın ihtiyaç ve taleplerine uygun olarak yerinde ve zamanında sunulmasında, devlet-vatandaş ilişkilerinin sağlam bir şekilde kurulmasında en önemli sorumluluğun mülki idare amirlerimize düştüğü muhakkaktır. Bu ulvi sorumlulukların ifası maksadıyla mülki idare amirlerimiz, Devlet-Vatandaş ilişkilerinin olumlu şekilde tesisinde, devletimize olan itimadın ve millet olarak birlik-beraberliğimizin devam ettirilmesinde stratejik bir görevi ifa etmektedirler.

“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” şiarını düstur edinerek büyük bir özveriyle kendilerini Aziz Milletimizin hizmetine vakfeden idarecilerimiz, her biri ayrı değer taşıyan insanımızın talep ve ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına tespit etmekte, taleplere icabet edip ihtiyaçlara uygun çözümler üretmekte, halkımızın güvenlik, huzur ve mutluluğunu sağlamak amacıyla mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir sebatkârlıkla çalışmaktadırlar.

Mülki idare amirleri milletimizin ve vatandaşlarımızın sıkıntıya düştüğü anlarda her zaman onların yanında yer alarak toplumsal lider olma vasıflarını korumuşlardır. 15 Temmuz 2016 tarihindeki ihanet girişimi karşısında vatandaşlarımızla birlikte Devletimizin bekasını ve Milletimizin birliğini korumak ve her türlü hain teşebbüsü bertaraf etmek adına en ön sırada yer alan mülki idare amirlerimiz, tüm dünyada toplumsal hayatı ve sağlığı olumsuz etkileyen Covid-19 salgınıyla mücadelede de üstün vazife şuuruyla liderlik vasfını en iyi şekilde ortaya koymuştur.

Bu mesleğin bir mensubu olarak, mülki idare amirlerinin bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de, daima milletimizin yanında ve vatandaşlarımızın içerisinden biri olarak onlarla birlikte, ülkemizin kalkınması ve insanlarımızın refahı için çok önemli vazifeleri başarıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Vatanımızın dört bir yanında görev yapmakta olan meslektaşlarımın ve emekli olan idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte nice sağlıklı ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyor, ebediyete intikal eden mülki idare amirlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. "

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız