SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'850 Personel, 400 Araçla Teyakkuz Halindeyiz'

0
Güncellendi - 2022-01-19 00:08:03
'850 Personel, 400 Araçla Teyakkuz Halindeyiz'
A- A+ PAYLAŞ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Malatya geneli için yaptığı kar yağışı uyarısıyla birlikte, karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tedbirlerini alarak vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya’nın yüksek kesimlerinde ve kırsal bölgelerinde yağan kar yağışıyla birlikte çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya merkez başta olmak üzere Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Malatya’nın ilçelerinde görülecek kar yağışı uyarısıyla 400 araç ve 850 personelle karla mücadele çalışmaları için hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayından itibaren karla mücadele çalışmaları için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, “Her yıl olduğu gibi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın başkanlığında karla mücadele çalışmalarımızda toplantılarımızı yaptık. En kritik noktalar nerelerdir, eksikliklerimiz nelerdir, ne gibi hazırlıklar yaparız, sadece yol ve asfalt açısından değil herhangi bir arama kurtarmada itfaiyenin de müdahale etmesiyle alakalı başkanımızın başkanlığında koordinasyon toplantılarımızı yapmaktayız. Başkanımız bizlere görev alanı gözetmeden vatandaşımızın her noktada rahat bir şekilde hizmete ulaşabilmesi için görev alanı beklentisi içinde olmadan Malatya’nın 13 ilçesi 718 mahallesi ve binin üzerinde mezrada teyakkuz halinde olmamızı ve müdahale etmemizi ifade etti. Vatandaşlarımızın rahatı için bu dönemdeki eylem planımız ilgili birimlerle paylaşıldı. Her yıl olduğu gibi karla mücadele hazırlıklarımızı geçtiğimiz Ekim ayından itibaren yapmaya başladık. Yol çalışmasında görevli olan araçlarımızın Ekim ayından itibaren bakım ve onarımlarını teçhizat takviyelerini yaparak, kışa hazır hale getirdik.

Bu yıl da beklediğimiz rahmet biraz gecikti. Yapılan yağış uyarıları gerçekleşir ve özellikle tarım açısından su kaynaklarından dolayı özlemle bekliyoruz. Kasım ayında 13 ilçede 718 mahallede, binin üzerinde mezralarda, yaklaşık 500 noktada arkadaşlarımız her türlü hazırlığı yaptılar, teyakkuz halindeler. Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ve hastalarımızın hayatlarında herhangi bir sıkıntı olmaması için ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli tedbirleri aldık. Meteoroloji, ilimiz için turuncu uyarıda bulundu. Turuncu uyarıdan dolayı aldığımız tedbirlere ek tedbirler ekledik. Şu anda sahada yaklaşık 400 adet aracımız ve 850 personelle teyakkuz halindeyiz. 10 bin tonun üzerinde tuzumuz var. İlçe belediyelere de ihtiyaç doğrultusunda gerekli takviyeleri yapıyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla birlikte vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamadan rutin hayatını sürdürmeleri için bütün tedbirleri aldık.

Özellikle mezralarda ve ilçelerde vatandaşlarımız yola çıkarken muhakkak zincir takmalarını veya kış lastiği takmalarını önemle rica ediyoruz. Yani bizim şu ana kadar ilçelerde müdahale ettiğimiz araçların çoğunda kış lastiği olmadığı için uygunsuz şartlarda da yola çıkmalarından dolayıydı. Hem merkezde hem ilçelerde arkadaşlarımız teyakkuz halinde. Bizim koordinasyon merkezimizde 7/24 esasına göre arkadaşlarımız nöbetleşerek bu çalışmaları yürütüyor. Herhangi bir yerden vatandaşımız sıkıntı yaşadığında bizim acil merkezi arayarak, anında müdahale yapılacaktır” diye konuştu.

Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir ise, “Bu ayların çalışmalarını Eylül-Ekim aylarında planladık. Kış mevsiminin yağışları ve meteorolojiden aldığımız tahminlere göre bugünden itibaren yoğun bir şekilde başlıyor. Buna göre kırsalda ve merkezdeki araç planlamamızı, makine parkımızı ve işçi planlamamızı yapmış bulunuyoruz. 7/24 esasına göre çalışacağız. En önemli konular, hastalık ve taşımalı eğitim. Bu konularda en ufak bir aksama yaşatmamak için elimizden gelen bütün fedakârlık ve gayretle çalışacağız. Hayırlı ve bereketli bir kış diliyorum” dedi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Ömer (2 yıl önce)
    Büyükşehir belediye ve valiliğin önüne bakın kendi binasının önünü temizlememiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir Malatyalı (2 yıl önce)
    Yakınca Havuzbaşı Düğün salonu arkasında oturuyorum.Belediyeyi aradım onlar Yeşilyurt Belediyesi'ne yönlendirdi.Onlari aradım rica ettim, yalvardım, çocuklar ekmek almaya gidemiyor,heryer yokuş,buz düşüp duruyorlar, arabaları siteden cikaramiyoruz dedim ve telefondaki arkadaş göstermelik bir isim soyisim aldı,telefona mesaj geldi ekiplere iletildi vs vs. Sonuç; yok abi gelmediler.Gelmiyorlar.Dalga geçiyorlar, umursamıyor, ciddiye almıyorlar,halay grubu bize yeter diyorlar, it ürür kervan yürür diyorlar, eleştirir eleştirir unuturlar diyorlar.Arkadas bir kepçe , bir kamyon tuz en fazla bir saatte temizler çıkarlar.Sinir hastası olduk.Allah rızası için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Geçkil (2 yıl önce)
    Bu yalan sahibini öptürür derler ya gel Akpınara gör ana yolları bırak ara arteli. Bostanbaşında 10 araç birbirine girdi. Koskoca başkentte heryer açıkmış ufacık Malatya da heryer kar. Şimdi çalışmayacaksınız da ne zaman çalışacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • adsadsads (2 yıl önce)
    istanbul evleri 3 başharık. ordaki arsaya kamyon kamyon tuz döktüler. sabaha kadar kepçe kamyon çalışıyor kimseyi uyutmuyor bi tek kendilerine yol açmışlar sitede mahsur kaldık yola çıkamıyoruz araçlar rehin kaldı. Belediye bu kış sınıfta kaldı kim ne derse desin. adamlarda haklı ceketini koysa %70 oy alıyor niye çalışsın ki ? umarım seçim günü balık hafızalı arkadaşlar bu günleri unutmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    bugün ikinci gün Çukurdere mahallesinde ara sokaklarda dozer gören var mı? lastik izlerinde ancak yürüyebiliyoruz, bir araba geçince de kara gömülüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • süreyya (2 yıl önce)
    belediyeler sınıfta kaldınız oy zamanı oy isterseniz size bunlara hatırlatılacak belediye uyuyor ne aracı ne ekibi
    0
    0
    Yanıtla
  • ERHAN (2 yıl önce)
    araçlar göstermelik herhalde çıkıp şehrin durumunu gören yok her yer rezil
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (2 yıl önce)
    Ne 400 ü vallahi 1 tane bile görmedim. Ayrıca 400 iş aracını belediye Yan yana koysun bir fotoğrafla belgelesin bundan sonra oyum selahattin başkana
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Herhalde. Kendi makam araçları da dahil bu sayıya .... Malatya da kaç mahalle var say Mahalle başına kaç araç düşüyor hesapla Ona göre konuş milleti aptal yerine koymayın herkes herşeyi görüyor emin olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Valla ben 400 değil 1 araç bile görmedim tızlamış bırakmışlar böyle belediyecilik olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Atila Erdoğan (2 yıl önce)
    Tüm Malatya’nın köyler dahil 718 mahallesi var 400 araç la 2 mahalleye 1 araç düşer hani nerde Fahri Kayahan dışında ekip gören varsa yazsın Allah rızası için .seçimde de Fahri kayahandan oy alırsın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (2 yıl önce)
    Tebrikler belediyemize iyiki teaakkuzda yoksa halimiz nice olurdu ana arteller bile kar dolu ara sokaklar zaten hiç açılmamış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Fahri Kayahan'da ana caddeler hariç hiçbir yer temizlenmedi, kaldırımlarda yürümek mümkün değil, tüm insanlar yolda yürüyor. İyi ki teyakkuz halindenmişsiniz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Siz ortaklık da oldunuz da biz niye göremedik Her tarafınız reklam
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (2 yıl önce)
    insanları kandırmaktan başka birşey yaptığınız yok kar yağmaya başladığından bu zamana kadar iki gündür ne büyükşehir belediyesi ne battalgazi ne de yeşilyurt belediyesinin bir çalışmasına denk gelemedik ana caddelerde ne bir tuzlamam ne de temizleme mevcut ara sokaklar mahallelerden hiç bahsetmiyorum bile aldığınız oyların hakkını verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Sabah 10'dan bu yana hem Büyükşehir, hem Yeşilyurt Belediyesi ikisine 2-3 kez iletişim kurmama rağmen yolu temizlemeye gelen olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (2 yıl önce)
    Yav 400 araç yazmış bunun 250 si kırsal ve ilçelerde diye kendimizi kandiralim geriye kalan 150 tanesi nerede ara yolları geçelim ana arterleri temizleyin bari yazık yazık bide böyle reklam yapıyorlar hazırız diye böyle yagacagini düşünmeden reklam yaparsan işte böyle rezil olursun Büyükşehir belediyesi zaten Yeşilyurt belediyesine yorum yapmak bile zaman kaybı
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (2 yıl önce)
    teyakkuz halini bugün sabah uyandığımızda gördük,göreceğimizi...bırakın sokakları ana caddeler ve hatta çevre yolu bile rezalet durumdaydı.Dünden beri karın aralıksız yağacağı söylenmesine rağmen gece hiçbir işlem yapmazsanız sabah her yer kapalı olur.maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yılda kar temizleme ve yol açmada sınıfta kaldınız.trafiğin en yoğun olduğu sabah saatlerinde güngör cd.ve fahri kayahan cd.kendi haline bırakılmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (2 yıl önce)
    show dan başka yaptıgınız bırsey yok.sokaklara cıkın malatya nın ıcler acısı halını gozlerınızle gorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çilesiz li (2 yıl önce)
    Hani nerde? Yarım metre kar var yollarda ve kaldırımlarda ama bir tane belediye aracı veya personel i görünmedi. Burası Fahri Kayhan civarları. Nasıl rezil oluyor sunuz bu haberle. Selahattin Gürkan küreği alsın çıksın. Rezillik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Abdulgaffar Mahallesi 1 tane araç gelmedi temizlemeye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Selahattin başgan mesai vermiyor çalışan personele nasıl 7/24 görev başında oluyorsunuz. Sırf mesai verilmediği ve personel maaşlarında kesintiye gidildiği için hizmet alamıyor Malatya artık. Şu yolların çukurlar çevre kirliliği parkların rezilliği
    0
    0
    Yanıtla
  • Mpenza (2 yıl önce)
    Belediye mı çalışıyor gidin vali konağına yada vekillerin kodamanlarin sokaklarına çalışın iki saatte havaalanından merkeze geldik diğer semtleri de daha söylemiyorum yazıklar olsun birde gösteri yapıyorlar abartı olmuş her haliniz sanki savaş çıkmışta saldırıya geçecekler o eskiden di daha yutturamazsiniz millete size kolay gelsin ha gayret olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • R.a (2 yıl önce)
    Çok çalıştınız çok dinlenin isterseniz.nereyi açtinizki bu kar yagişindada sınıfta kaldınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sebahattin (2 yıl önce)
    Abuk subuk yorum yapmayın. Büyükşehir belediyesi personeli 24 saat esaslı karla mücadele çalışması yapmaktadır. Yüzlerce insanın emeğini heba etmeyin. Kırsalda dahil olmak üzere aslanlar gibi çalışıyor insanlar. En alt kademeden en üstüne kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt ilçesi Abdulgaffar Mahallesi'nde yim şu saat oldu daha bir tane belediye aracı gelip bir avuç tuz bile atmadı, biz teyyakkuz halindeyiz demişiz diğer belediyeleriniz ne demiş, kendi şehrimizi bırakda bura da yazabildiğin internetinde haberlere bak Antep ve Maraş belediyeleri de aynı, millet araçlarını yollar da bırakıp evine gitmiş, Antep belediye başkanın açıklaması da trafiğin yoğun olduğu saatlerde bir anda bastırmış, Yüce Rabbim bilmemiş nezaman müsait olduğunuzu sorup ona göre yağdırsaymış, yanlış yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saat 09 halen TOKİ ye belediye otobüsü, minibüs gelemedi. İnsanlar işe gitmek için yollara düştü... Size iyi çalışmalar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Onun içinmi bu saat (23:00) olmuş kent merkezinin en yüksek mahallelerinden biri olan Yavuz Selim Mahallesi'nde bir çok yol halen karlı... Birde Teyakkuz halindeymişsiniz.... ya birde Teyakkuz halinde olmazsaymışsınız nasıl olurdu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)Malatyasporlu isimli kullanıcı yorumuna
    Mesajıma güncelleme yapayım saat sabahın 09:19'u halen yollar açılmadı...Büyükşehirimiz ne iseki teyakkuz halinde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (2 yıl önce)
    Önemli bir gün veya ulusal bir günün kutlamasını mı yapıyoruz, bayrak asarak araçları Belediye önünde sergileyek neyi karşılıyoruz, illaki bu araçların olması gerek, bir çok Belediye'de bu ekipman araç gerek var, olması da gerek çünkü bizim ödediğimiz vergiler ile alınıyor, kendi keselerinden almıyorlar, bizden alınan vergiler ile gövde gösterisi yapan başka bir Belediye varmıdır, hangi Belediye'de bayrak asarak araçları Belediye önüne çekerek kutlama yapar gibi bir doğa olayının gerçekleşmesini bekler, bu bir doğa olayıdır ve bu kar yağacaktır, Belediye'de sorumlu olduğu görev sahası içerisinde bunu yerine getirmesi gerekir, ama bunu bir şov haline dönüşmek nedendir?.
    0
    0
    Yanıtla