SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Sekretere Göre Herhangi Bir Sorun Yok!

0
Güncellendi - 2022-01-19 14:13:06
Genel Sekretere Göre Herhangi Bir Sorun Yok!
A- A+ PAYLAŞ

'BAZI İLÇELERDE KAR KALINLIĞI 130 CM'YE ULAŞTI'.. Malatya'da yoğun kar yağışı il merkezi ile ilçelerde hayatı felce uğratırken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, vatandaşların yollarda yeterli kar temizliği yapılamadığına ilişkin tepkilerine karşın, "Şu ana kadar hayatı olumsuz etkileyecek herhangi olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmadık. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde işlerine gidebilmesi için bütün işyeri güzergâhlarını açtık." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, kar mücadelesi ve temizliğine ilişkin bülteni şöyle:

"18 Ocak Salı günü saat 15.00 itibariyle başlayan kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli bir şekilde teyakkuza geçerek çalışmaya başladı.

Kar yağışı ile birlikte il merkezi ve ilçelerde devam eden karla mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, 400 iş makinası ve 1200 personel ile 7/24 esasına göre karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Genel Sekreter Cemal Noğay, “İl merkezi ve 13 ilçemizde dün itibariyle yoğun bir kar yağışı başladı ve hala devam ediyor. Bir gün öncesinden Meteoroloji tarafından yapılan turuncu uyarının ardından bütün ekiplerimiz merkezde ve ilçelerimizde toplamda 400 iş makinası ve 1200 personelle birlikte bütün yollarımızı bütün güzergâhlarımızı mümkün olduğunca açık tutmaya çalışıyoruz.

18 Ocak Salı günü saat 15.00’ten itibaren merkezde Hastaneler başta olmak üzere vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları alanlarda arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar hayatı olumsuz etkileyecek herhangi olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmadık. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde işlerine gidebilmesi için bütün işyeri güzergâhlarını açtık. Ayrıca vatandaşlarımızın yine ihtiyaçlarını karşılayacak olan market, alış veriş merkezleri gibi alanların yolları ve çevrelerinde yaya geçişi anlamında herhangi bir sorun yok” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi ve AYKOME Birimlerinin 7/24 çalıştığını ve gelen çağrılara zamanında cevap verildiğini belirten Genel Sekreter Noğay, “Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi ile de koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık ekiplerimizin herhangi bir yerde sağlıkla ilgili bir problem varsa bizim ekiplerimizin hemen onların yol güzergâhlarını açarak hastalara zamanında ulaşmalarını temin etmektedir” şeklinde konuştu.

Noğay, “İl genelinde kar kalınlığı 60 cm’in üzerinde, bazı ilçelerimizde ise 130 cm’i bulmakta ve yoğun kar yağışının devam etmesinden dolayı ekiplerimiz aralıksız bir şekilde temizlik çalışmalarını yapmalarına rağmen bazı noktalarda tekrar meydana gelen kar birikintileri zaman zaman kısmi olarak ulaşımı zorlaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kar yağışının iki gün daha etkili bir şekilde devam edeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Noğay, “Özellikle sürücülerimizden beklentimiz, kar lastiği olmayan, zincir takmayanların yola çıkmamaları. Üniversite kampüsü ve diğer yerleri gezdiğimizde yollarda trafiği engelleyen temel sorunun kar lastiği olmayan araçların yolda kalmaları ve diğer araçların geçişine fırsat vermemelerinden dolayı zaman zaman tıkanmalar meydana gelmektedir. Onun dışında şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yok. Zaten bütün ilçe belediyelerimizle de koordinasyon halindeyiz” dedi.

37 Hastanın hastanelere zamanında yetişmesi için Sağlık ekiplerine yardımcı olduk

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, “Gece boyunca 112 çağrı merkezinden sağlık açısından 37 tane çağrı aldık ve bunların tamamına aynı anda müdahale ettik ve herhangi bir hastamızın hastaneye zamanında yetişmemesi gibi bir durum söz konusu değil, 37 hastamızın da zamanında hastaneye yetişmesi sağlanmıştır.

Su arıza ekiplerimiz sahada. Şu ana kadar su konusunda bir sıkıntımız yok. Aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen elektrik kesintilerine arıza ekiplerinin hızlı müdahalesi için Büyükşehir Belediyesi iş makinalarımızla ilgili kurumlara yardımcı olmaktayız.

Bundan sonrası için de ek tedbirlerimizi aldık. Genel Sekreter Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız, MASKİ ile birlikte bütün ekiplerimiz bir arada iş bölümü yaparak şu an 718 mahallede koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz” İfadelerine yer verdi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yolların trafiğe kapanması üzerine MAŞTİ Terminalinde mahsur kalan vatandaşlara,  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak çorba ikramı yapıldı. Ayrıca çocuklara da bisküvi ve çikolata dağıtıldı."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • Tevfik Tüzün (2 yıl önce)
    Bu kadar basiretsiz bu kadar iş bilmezlik olamaz.Son model araçlar var ama hemen hemen her yer rezillik.Sanayi Allaha emanet araçlar gidip geldikçe yol açmışlar.Kapalı çarşı kaderine bırakılmış otobüs duraklarında kar olduğu gibi duruyor iş makinalarını kullananlar acemi ne kadar temizlik görevlisi varsa hepsi neredeyse Fahri Kayahan nikah sarayının oradaydı.Yazık oldu.Türkiye de Ak Parti'ye en yüksek oyun çıktığı Malatya bunu haketmedi.Sayın Genel Sekreter ayağına bi çizme giysin de çıkıp sokakları ,caddeleri gezsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Belediye güneşle anlasma yapmis. Gunesin dogup kari eritmesini bekliyorlar. Dogru diyor gunes daha dogup ısısıni tam vermemis kinkarlari eritsin. Garip bi sehir malatya oldu sahipsiz belde oldu malatya. belediye muze ve var olan yapilari yikip park yapiyor. Daha netsinler. Uzay cagindayiz memlekette demek yasamiyorlar. Uzayda yasadiklari icin sorun yok diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah Tarihçi (2 yıl önce)
    BANAZI Dört bin nüfuslu bir KASABA, yıl 2022 yollar kapalı.. Otobüs yok.. Diyecek söz bulamıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Şelale grubunun belediyedeki en üst düzey bakiyesi olan bu genel sekreterin tek misyonu Selahattin Gürkan'ı engellemek, ona zorluk çıkarmak, işleyişi bozmak. Büyükşehirle işi olan herkes bunu mutlaka bir örnekte görmüştür. Bu arkadaş Hacı Uğur Polat'tan miras kaldı. Ancak Selahattin Başkanın, bunu görevden aldırmaya gücü yetmedi ve mecburen çalışıyor. Bu arkadaşın grubunun yukarılarda halen güçlü olduğu hala görevde tutulmasından belli. Büyükşehir, başkandan sonra ikinci adam konumundaki Elazığ- Baskilli bu zat nedeniyle ancak bu kadar çalışabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • selimmen (2 yıl önce)
    Utanmadan çıkmış sorun yok diyor insanlar işlerine yayan gidiyor neden acaba toplu taşıma çalışmıyor hususi araçlar çıkamıyor ama sorun yok memlekette ara sokaklar açılmadı tuzlanmadı kuraklık var diye insanlar yağmur yağsın kar yağsın diye dualar ediyor şükürler olsun yağdı ama bedduaları kime ediyor beceriksiz belediye başkanlarına ve ekibine utanın bir de suratınız kızarmadan röportaj veriyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    sekreter abimizin egosu ve öz güveni cok yüksek..o koltuklar kimseye kalmıyor be usta,secime kadar millete el pence divan,secimden sonra da padişah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Bugün sabah eğitim araştırma hastenesine gittim, araçların otoparkları bile açılmamış. Burası yedi gün yirmi dört saat hizmet veren yerler.Hasta yakuınları kendi imkanları ile alanlara park ediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (2 yıl önce)
    Bunlara kalırsa ülkede hiç bir sorun yok.Bu gün bu saat olmuş nerede belediye onbin konutlar bölgesinde göremedik ara sokakları geçtik ana caddeler bile açılmadı Kenan ışık caddesi nasıl açılmış gel gör sayın sekneter bey rezillik diz boyu ancak basında sosyal medyada şov yaparsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman (2 yıl önce)
    yaw malatya berbat halde ne diyo bunlar millet yolda yürüyor kaldırımlarda çalışma yok fahri kayahanın göbeği bile ara yollar kapalı battalgazi desen Allah'a emanet geçen sene başkan ne demişti karları temizlemedikki çocuklar oynasın mesele bu kadar...
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    taşeronlar kadroya geçince çalışmıyorlar yada mazot yok yada makine yok yada para yok yada fikir yok....
    0
    0
    Yanıtla
  • KENAN (2 yıl önce)
    Malesef Malatya belediyesi yine karla mücadelede sınıfta kaldı her şey ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Halay Başı (2 yıl önce)
    Durmak Yok Halaya Devam Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 yıl önce)
    Beceremiyoruz yapamadık deyin ama yalan söylemeyin lütfen....
    0
    0
    Yanıtla
  • ALP (2 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi sıkıntı yok diyor ama mahalle, sokaklar ve kaldırımlar karla dolu ve temizlik yok sıfır Bunu Chp belediyesi yapsa yerden yere vurursunuz ama ak parti olunca ses yok. Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleride sınıfta kaldı yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yener A (2 yıl önce)
    Kar yağışı olduğu akşam Çarşıya gittim geldim. 22,30 'da Fahri Kayahandan Çevre yoluna İş makineleri yok Sabah oldu ya boşver sabahı ertesi gün oldu ne iş makinesi ne tuzlama aracı ne personel hiç birşey yok ne Malatya BSB ne de Yeşilyurt Belediyesi Geçemedi. Ama insanlarımıza Hak Alkışlamaya Devam. Verin Mehteri Verin
    0
    0
    Yanıtla
  • kaya (2 yıl önce)
    Malesef, kar temizliğinde belediyemiz sınıfta kalmıştır. Doğrudur büyükşehir köylerde dahil her yerden sorumlu ve köy yollarınıda açması gerekiyor. Lakin köy deki yaşayan nufus ile şehir bir değil özellikle kışın... 2. gün halen çoğu mahallenin arası temizlenmedi , ana çevre yolunda bile buzlanma var . alınan iş makinaları nerede , yok sa personel mi yok veya küskünmü... üzgünümm...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Alçaklara kar yağıyor üşümedinmi cemal sen bu işin sonunu düşünmedinmi cemal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali bozkurt (2 yıl önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın bankamatik çalışanları bir cad bir sokakta bi tane çalışmanız yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaldırım rezilliği (2 yıl önce)
    Sayın editör ne olur bu konuyu ayriyetten haber yapın kışla ve İnönü caddesindeki kaldırımların ortasına yapılan renkli taşlarsa süslemeler resmen buz pisti gibi üstte kar alt görünmüyor adım attığın andan direk kayarak yerdesin bugün millet resmen bunların üstünde yürürken rezil oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Ey malatya alkışlamaya devam güzel oluyor size
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Malatya'da herhangi bir bakanlık bir iş yaptı mı Selahattin bey önüne koşup poz veriyor, ben yaptım diyor. Ama asli işini beceremeyince ihale sekreterlere kalıyor. Biz sekreter değil başkan seçtik, sahaya çık ve işini düzgün yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    bak olmadı bir kez daha yine yeniden hep sınıfta kaldın ne olacak senin bu durumun yarın velini çağır şaka şaka her şey çok güzel
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz KARA (2 yıl önce)
    Sayın genel sekreterim hizmetleriniz için teşekkür ederim. Bu hizmetlerden keşke biz Malatya halkı olarak faydalanabilseydik. bugün Sivas caddesinde saat 16:00 dan 16:40 a kadar 2E otobüsünü bekledim. Kaldırımlar kar kaplı yollar kar kaplı topsogut ve sahnahan yollar kapalı sahi sayın sekreter nu hizmeti nereye yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Sorun yoksa sorun vardır.sekreter sorun yok diyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip Malatya'lı (2 yıl önce)
    400 Araç 800 Personel nerede acaba. Reklam yapmayı kesin artık. Büyükşehir'den ne köy olur ne kasaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Genel Sekreter Esprili biri. (2 yıl önce)
    Bu adam Malatya’nın neresinde yaşıyor. Tamam rahmet yağıyor ama bu kadar beceriksizlik olurmu. Siz daha ana arterleri dahi açamamışken bırakın cadde sokakları birde “ Herhangi bir sorun yoktur” açıklamasını yapıyorsunuz. Gerçekten çok komiksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Adam haklı icerde oturunca gerçekten hiç bir olumsuzluk yok her şey yolunda... Sizin yediğiniz ekmek bile fazla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Selahattin Başkan tecrübelendi artık eksik olduğunu bildiği konuda açıklamayı Genel Sekretere yaptırıyor seni Cumhurbaşkanı boşuna atamadı çık açıklama yap dediğinden eminim ama ispat edemem :))
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Ana caddenin hemen arkasındaki sokaklar diz boyu kar.kaldırım lar desen sabah diz boyu kar vardı.ha birde eğer yetkili biri okuyorsa,kaldırımlarsa bulunan o sarı taşlar sabun gibi.allah aşkına onları sökün yerine kara beton yapın daha iyi.malatya kış bölgesi o taşlara basıp insanlar düşüyor.acı ama büyükşehir sınıfta kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Ulusoy (2 yıl önce)
    Sayın genel sekreter bak sen sıcak yerinde otururken personeller bu soğukta yolları temizliyor sen arabada kliman açık sahaları dolanırken bu personel o soğuğu yiyor bunların ahları sizden çıkar demedi demeyin sıcak arabada gezip talimat vermekle bu iş olmuyor orada çalışıp senin gibi üniversite mezunu olanda var her şey diploma değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Atila Erdoğan (2 yıl önce)
    Rezillik tüm ekiplerin bazı mahallelere yönlendirildiği özellikle çevre yolu altı Orduzu çevresi mimar Sinan basharık gibi nüfusun yoğun olduğu yerlerde 24 saattir hiçbir ekip yok Allah bu işin başındakilerinde bu işlere vesile olanlarından bin belasını versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Bugün çavuşoğlu sanayide kimse dükkan açamadı. Akşam 7 ye kadar ne bir makine ne bir kamyon göremedik. Eve geldik yine heryer aynı . Sorun yok değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Ulusoy (2 yıl önce)
    Allah’ınızdan korkun çıktınız o kadar şov yaptınız şu kadar ekip hazır tüm önlemleri aldık diye yeter bu milletin aklı ile alay ettiğiniz nereye gitsek yollar buz pisti 3 kez inönü caddesi kaldırımında düştük sağlık caddesi aynı şekilde Genel sekreter denen şahsiyet açıklama yapmış belediye başkanı nerde ki bu olanları görmüyor yazık gerçekten çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Behçet (2 yıl önce)
    Yalan, abartı, reklam makam koltuk ego kibir belediyeciliği yaşıyoruz. Başka söze gerek yok. Belediye maalesef ortada yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (2 yıl önce)
    Doğru söylüyor kapalı çarşı ve belediye civarı hariç araç yollarını geçtik temizlemenizi yayalar yolda yürüyor cikta sıcak odandan Bi gez hasanbey pasaköşkü temelli tecde çevre yolunun alt taraflarını bak bakalım hersey yolundami
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Tarım bakanlığında 6 personeli idare edemeyen bir basın müşavirini genel sekreter yaparsan 6 personeli idare edemeyen bi insan karla mücadele de 1200 kişi yi nasıl idare edebilsin Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    gene beceriksizliğiniz ortaya çıktı. yolu küremeden karın üstüne buz atmak hangi mantık? gece kar küreyen (sözde!) kamyonlar yüzeysel kürüyorlar. yoldan geçen adamları kamyon şoförü yapıyorlar. kendileri sıcak ofislerinde oturdukları için onlar için sıkıntı yok tabiki. kendi belediyelerinin önüne bi baksınlar camdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (2 yıl önce)
    Malatya buyuksehir unvanı almadan önce daha guzel yönetiliyordu.Her ne olursa olsun kepce ile yollar acılırdı. Su anda aksama yok herhangi bir sıkıntı dedıgınız sadece belli kesim için belli baslı yollar acık. onun harıcı yollar kapalı. Sabah yarım saat yuruyerek otobuse ulasım sağladım. Buyuksehır ve yenı yonetimin faydaları. Gerci boyle yönetim Malatya halkı için en iyisi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (2 yıl önce)
    Persembe günü tüm kamu çalışanlar idari izinli sayılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Seher (2 yıl önce)
    Kar devam etmekte ve ulaşım çok zor ilerliyor sadece okulları düşünmeyip diğer kamu personelide düşünülüp hareket edilse ne güzel olur sadece öğretmenler yok okulları kapatmakla bitmiyor iş
    0
    0
    Yanıtla
  • Biraz düşünüp konuşulsa. Bu tatil öğrenciler için yapılıyor olabilir mi acaba. Bin düşün bir konuş demiş atalarımız
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatil öğretmenlere yapılmıyor. Bu nasıl anlayış. Okullar öğrenciler için kapatılıyor. İdareciler okula gidiyor. Öğrenci olmayınca öğretmenler gitmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • tak44 (2 yıl önce)
    Belediyede o kadar saçma işler yapılıyor ki aklım almıyor. Mesela sabah 7.30-8.30 arası trafik anormal yoğun oluyor ve o saatte ağır ağır ilerleyen yol sulama süpürme araçları çevre yolunu felç ediyor. 45-50 iq puanına sahip olan hiçbir yöneticileri saatte o aracı çevre yoluna çıkarmaz diyorum. Acaba sabotaj amaçlı mı yapılıyor diyorum. Örneğin bu son kar yağışı. Bazı yerlerden 24 saatte 1 kez kar küreme aracı geçti. O da bütün caddelere de girmedi. Kafasına göre ara sokaklara girdi çıktı gitti. Bu yağışın geleceği de belliydi. Hiçbir hazırlık yapılmamış. Tecde bölgesinde oturuyorum tam anlamıyla felç. Otobüs güzergahları bile temizlenmedi otobüs gelmiyor. Daha önce de defalarca böyle kar yağışları oldu. Ben hiç bu kadar rezillik görmedim. Her yer berbat durumda. Tuzlama yok temizleme yok. Dediğim gibi 45-50 iq puanına sahip olan yöneticiler bu rezilliği yaşatmazlardı. Anlıyorum herkes hak ettiği gibi yönetilir ama bu kadarı Malatya halkına bile fazla. Ya da değildir ya Malatya halkına çok bile. Vazgeçtim her şey mükemmel. Allah sayın cumhurbaşkanımızdan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜYÜKŞEHİR (2 yıl önce)
    büyükşehir ne hikmetse kar yağdı mı bu konuda kükrüyorlar şöyle hazırlık yaptık böyle hazırız sonuç her sene fiyasko daha ana caddelere greyder değmeyen yerler var nasıl bir ekip arkadaş REKLAM ÇOK SONUÇ YOK.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (2 yıl önce)
    kendi evlerinin sokaklarının buldunuğu yer temizlenmiştir ondan kendinelerine göre sorun teşkil etmemiştir bu kar yağışı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat Kaya (2 yıl önce)
    Bu büyükşehir ekibi kesin ya malatyada yaşamıyor. ya malatyalıları kandırılmaya müsait sanıyor
    0
    0
    Yanıtla