SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yoğun Kar Yağışı Geliyor' Uyarısı

0
Güncellendi - 2022-01-21 18:05:01
'Yoğun Kar Yağışı Geliyor' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI.. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Malatya'nın da bulunduğu bölgenin Cumartesi gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, Pazar ve Pazartesi günü de yoğun yağış beklendiği uyarısını yaptı. Valilikten de, yoğun kar yağışı dönemiyle ilgili uyarıların yer aldığı bir açıklama geldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA..

Valilikten yapılan açıklamada da, yoğun kar yağışının 21- 27 Ocak tarihleri arasında beklendiği belirtildi ve ilgililere uyarıda bulunuldu.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünün orta ve uzun vadeli tahminlerine göre, 21.01.2022 Cuma gününden 27.01.202 Perşembe gününe kadar yurdumuzun tamamında, yoğun kar yağışları, buzlanma ve don olayları beklendiği belirtilmiştir.

Yoğun kar yağışının karayollarında meydana getireceği olumsuzluklar göz önüne alınarak;

1- Seyahat edecek yol kullanıcılarının, yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında Karayolları Genel Müdürlüğünün 0312 449 91 99 no’lu telefonundan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca KGM web sitesi www.kgm.gov.tr adresinden hizmete sunulan Güzergah Analizi Programı ile en uygun güzergahı ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları sorgulayarak yol seçimi yapmaları,

2- Yoğun kar yağışının beklendiği tarihlerde, kritik yol kesimleri ve trafik yoğunluğu bulunan (yüksek rakımlı, uzun tülde iniş ve çıkışlar ile köprü ve viyadükleri olan) devlet ve il yollarımızda, fiziki araç özellikleri ve kış donanımı eksikliklerinden dolayı orta yüklü ticari taşıtlar, kamyon+römork, çekici+yarı römork vb. tiplerdeki taşıtlardan kaynaklı yol kapanmaları olduğundan bu araçların kar yağmaya başladığı andan itibaren trafiğe çıkmamaları, yollardaki emniyet şeritlerinin sürücüler tarafından kullanılmaması ve park yapılmaması, bu araçların uygun olan yerlerde beklemesi,

3- Yoğun kar yağışının beklendiği günlerde yola çıkacak otomobil, otobüs ve benzeri taşıtların kış şartlarına uygun donanıma sahip olması, araçlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı, takoz bulundurulması, yakıt depolarının dolu olması ve kış şartlarından kaynaklı olumsuzlukların (yoğun kar, tipi, görüş mesafesi olumsuzluğu v.b.) hususları dikkate alınarak sürücülerin yola çıkması, aksi takdirde hava koşullarının düzelmesinin beklenmesi,gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

METEOROLOJİK TAHMİN..

Malatya'nın da bulunduğu bölge ile ilgili olarak 21 Ocak Cuma'yı Cumartesi'ne bağlayan gece yarısından 24 Ocak Pazartesi gecesine kadar olan hava tahmini şöyle açıklandı:

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hakan demir (2 yıl önce)
    niye temizlemiyo arkadaş bu görevliler. Her yer kar birikintisi. Üstüne yeni kar yağacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (2 yıl önce)
    Lafta büyükşehiriz icraatta da çoook çoooook büyükşehiriz o kadar büyügüz o kadar büyügüzki bizden büyügü yohh ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ak partili (2 yıl önce)
    Belediye başkanlarını değişelim. Liyakatlı, becerikli vizyon sahibi başkanlar istiyoruz. Ak Parti olarak bir araştırma yapmamız acil duruma geldi Malatya için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Malatya böyük şehir resmen ve alanen kar yağışında 3 gün olmasına ve yeni yağışın gelmesine rağmen kar küremede ve tuzlamada tam bir fiyasko ana halterler bile kar ile kaplı Selahattin başkan uyumuya devam ediyor halka inmeyen başkan bizden değildir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Şimdi anlaşıldı belediyenin neden çalışmadığı. Toplu temizlik yapacaklar galiba. İşte vizyon sahibi belediyediyecilik buna denir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 45 Mustafa (2 yıl önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    Araçlarımız elhamdülillah çok ama belediyemizin mazotu bitti galiba. 14 tl olduya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (2 yıl önce)
    Allah'ım evsizleri ve sokak hayvanlarını koru yarabbim ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Platformu (2 yıl önce)
    Mevcut kar in üzerine yine rahmet yağacak İnşAllah... ???
    0
    0
    Yanıtla