SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ama Bulamazlar Yeğen.. Arkamızda...!"

0
Güncellendi - 2022-01-25 22:17:35
A- A+ PAYLAŞ

GAZETECİ KARADUMAN'A SALDIRANLARIN ARALARINDAKİ İLGİNÇ YAZIŞMALAR.. Yazı ve haberleri Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) rektörü ve kocası ile genel sekreterinin tepkilerine yolaçan Gazeteci Burhan Karaduman'a, 29 Ekim gecesi yapılan saldırı nedeniyle tutuklanan 3 saldırgandan ikisinin, saldırının ardından sosyal medya hesaplarında aralarında yaptıkları yazışmalar, olayın 'azmettirme' sonucu yapıldığına ilişkin değerlendirmeleri güçlendirirken, sanıklara polisteki sorgularında yöneltilen sorular da bu yönde ilginç tespitler içerdi. Olaydan 3 gün sonra yakalanan sanıkların, firarda oldukları dönemde ve polisteki ifadeleri sırasında, avukatların yönlendirmesiyle verdikleri 'paçayı sıyırtacak' ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve Kernek Meydanı'nın açılışı dolayısıyla 29 Ekim akşamı düzenlenen tören için alanda bulunan Burhan Karaduman, 3 kişinin saldırısına uğrayarak dövülüp yaralanmıştı.

Burhan Karaduman'a, kendi malatyayenises.com adlı internet sitesinde bazı kurum ve kuruluşlardaki yolsuzluk, kanunsuzluk, keyfi yönetimle ilgili iddiaları dile getirdiği 'Soytarılara Makam Verirseniz Malatya'yı Sirke Çevirirler' başlıklı köşesindeki seri yazılara, bu yazılardan büyük rahatsızlık duyan MTÜ rektörü Aysun Bay Karabulut ile üniversitenin her işine karışan kocası Ercan Karabulut tepki gösteriyorlardı. Yeşilyurt Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Burhan Kılıç ile MHP'nin eski il başkanı Bülent Avşar, üniversite rektörünün yasa dışı olarak genel sekreterliğe getirdiği Ömer Akkuş ile ilgili haberin çıkarılmasını Karaduman'dan isterken, Akkuş'un da saldırıdan bir gün önce Karaduman'ın eşinin çalıştığı gazetenin yönetiminden işten çıkarılmasını talep ettiği, buna karşılık gazete sahibinin bir yakınına akademik kadro verileceği taahhüdünde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Karaduman, saldırı sonrası verdiği ifadede azmettiriciler arasında rektörün kocası Ercan Karabulut'un da adını vermiş, Karabulut savcılıktaki ifadesinde bu iddiayı reddetmişti.

Burhan Karaduman'a yapılan saldırıdan sonra Umut Herdili, Doğukan Aydın ve 17 yaşındaki Rojhat B. adlı saldırganlar tutuklanmış, 28 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişlerdi.

SALDIRGANLAR "ARKAMIZDA MHP VAR"..
Saldıganlardan Doğukan Aydın ve Umut Herdili'nin saldırı sonrası sosyal medya hesaplarında aralarında yaptıkarı yazışmalar, ifadeler olayla ilgili ilginç ayrıntılar içerdi. Saldırganların, olayla ilgili isimleri geçen MHP'liler Burhan Kılıç ve Bülent Avşar nedeniyle, arkalarında MHP'nin olduğu yolundaki ifadeleri de ilginç bulundu.

İşte polisin, iki saldırganın cep telefonlarından ele geçirdiği ve soruşturma evrakına dahil ettiği 30 Ekim 2021 tarih ve telefon saatine göre 04.24’ten itibaren yazışmalar (Doğukan Aydın’ın telefonu):

DOĞUKAN AYDIN: Yeğen sana yemin ederim bunlar bizi kullanıyor. Vallaha kullanıyor yeğen
UMUT HERDİLİ: Nerden çıkardın.Bende öyle tahmin ediyorum ama
DOĞUKAN: Yeğen daha ilerisi varmı
UMUT: Olsa yok deriz amk olmadı
DOĞUKAN: Umut bunun daha ötesi yok ha.Yok desek belli diyeceği sınavı geçmediniz desin ak. Napak.Yeğen böyle hergün iş vermezki. O da var yani.
UMUT: Orası öyle. Ama iyi yaptık işi.
DOĞUKAN: He yeğen kimse böyle beklemiyordu.
UMUT: Tabi la.
DOĞUKAN: Bozo abi dedi mi
UMUT: Hele ben havuzun orda vurmadım ne sinir oldu
DOĞUKAN: Ben beklemiyordum. Yeğen bunlardan cigara alabilirmiyiz la.
UMUT: Yok öyle denk gelirse verirler içeriz.
DOĞUKAN: De vallaha.
UMUT: Vermez zaten iki ayda bir denk gelir o. Ve en kötüsü buydu yeğen.
DOĞUKAN: Bırak oda gelsin. Nasıl en kötü riskli olan mı. Bunu atlattık amk. 
UMUT: Riskli olan buydu.
DOĞUKAN: Umut burda bizi kullandılar. 
UMUT: Diğerleri öyle yolda denk gelirse iki tane çakar göndeririz. (Ellerine bir liste verildiği, gazeteci olan bazı isimleri kastettikleri değerlendiriliyor)
DOĞUKAN: Vay ak
UMUT: He. İstersen verirler. Ama o ana denk gelmen lazım.
DOĞUKAN: Nasıl isteyek ak. Ben isteyem. Diyecekler müptezeller ak. He
UMUT: Böyle istemen olmaz içinde olcan içtikleri zaman.
DOĞUKAN: Tuna abiye gözükmemiz lazım. 1 hafta. Yeğen gün içinde derneğe gitmeyek (Bir araya geldikleri Derebeyleri Taraftar Derneği'ni kastediyor) bence umut.
UMUT: He gitmeyek. Maça kadar maç günü gideriz.
DOĞUKAN: O günde gitmeyek tribüne gidek yeğen valla. Tuna Abi desin bak ayıklar. Olay oldu ya sağda solda konuşulmasın.
(Burada bir ses kaydı gönderiyor)
DOĞUKAN: Yeğen sana bişey diyem mi. Bize şafak yapabilirler. Herkes tespit edilince.
UMUT: Yeğen arkası MHP’ye dayanıyor. Bir bok çıkmaz emin ol. Olursada diyeceğimiz şey belli. 
DOĞUKAN: Olmasın biz de demeyek ak. Gündeme bak bi. 
UMUT: Aynı gündem la. Vay amk. Neler olmuş la amk.
Bugün gazeteciler toplanmış. Puhahaha.
DOĞUKAN: He ak. Olum sen niye Yusuf abiye dedin 200 aldın ak. Olum bak bu konuyu unutun ak.
UMUT: Amk. Sen bitti diyince.
DOĞUKAN: He noldu.
UMUT: Neyse
DOĞUKAN: Si..cem seni ha. Oğlum ayık ol.
UMUT: Ne bilem amk. Neyse yeğen mesajları sil. Haydi iyi geceler ben yatıyorum.
DOĞUKAN: Niye silem ak.
UMUT: Sil amk. Ne olur ne olmaz. Temiz kalsın.
DOĞUKAN: Fatma’ya yazdım.
UMUT: İyi yaptın, haydi koşun.
DOĞUKAN: Fatma yazıyor. Dedim hafta sonu işin var.

(Bu arada, malatyahaber.com’da Burhan Karaduman’ın saldırıya uğramasıyla ilgili haberin altındaki okuyucu yorumlarının görselini paylaşıyorlar)
DOĞUKAN: Yeğen şuna bak ak. Bize ne yazmış or.. çocukları. Sakın cevap yazma ha.
UMUT: hahahah. Dur diyem adresini ver.
DOĞUKAN: Sakın ha. Yeğen or..u çocukları neler yazmış ak.
UMUT: Boş ver la takma.
DOĞUKAN: Yeğen okuyunca ak neler neler yazmışlar. Terörist olmuşuz.
UMUT: Babandan sil onu ha. Yarın konuşuruz.
DOĞUKAN: Sildim.
UMUT: Valla uykum var la.
DOĞUKAN: Uyu
UMUT: İyi geceler

DOĞUKAN: Bizim kapıya polis geldi.
UMUT: Eojhata (Rojhat demek istiyor) söyle yazma.
...
Mithat Köse isimli şahsın Umut Herdili’ye gönderdiği sesli mesajda:
MİTHAT KÖSE: A..na koyum. Gidip gasteciye saldırmak nedir. A..na goyik. Selam gönderirsiniz… (Anlaşılmadı)… Ne g. tveren adamsınız.. Yakışıyor mu size 50 yaşında adam.
UMUT HERDİLİ: Selam gönderme yok yeğen. Kendi yazmış. 
MİTHAT: Amk.
UMUT (Sesli mesaj): Yazmış yeğen, gazeteci ya a..na koyum. Yazmış da yazmış o.. çocuğu. Ama tüm Malatya değil Türkiye bu gazeteciye vurduğumuz şeyi konuşuyor. İyi büyük bir eylem yaptım a..na koyum. FETÖ’ye bile girdik. S.kem ben böyle şeyi, ama bulamıyorlar yeğen, gazeteciler falan polislerle konuşuyor. Toplantımı ne varmış. Konuşmuşlar mesele açılmış. İşte polisler acaba kim vurmuş demişki Ender abi Malatya’da piç mi yok demiş. Tuna abiye bakarak söylemiş (gülüyor), Tuna abi biliyor tabi işi. Yav bu profesyonel bir iş, 15 saniyede nasıl vurdular, nasıl kaydılar, nasıl ettiler, nasıl oldu lan nasıl kaydılar demiş, valla helal olsun demiş, 300 tane polisin içinde nasıl kaçmayı becerdiler, yani diyi ki bu yani bu adamlar bu işi biliyi demiş, bunlar tetikçiler a..na koyum. (Gülüyor), ama bulamazlar yeğen sıkıntı yok o yönde. 
MİTHAT: Hiçmi kamera kaydı yok sizi bulamadılar.
UMUT: Yeğen arkamızda MHP var sıkıntı yok.
MİTHAT: İyi
UMUT: Olsa bile bi s.kim yapamıyorlar.
MİTHAT: Hadi bakalım sen yine de ben gelene kadar zıplama, cezaevine girme amk.

Saldırganlar, aralarındaki yazışmanın da açıkça ortaya koyduğu şekilde, olayın planlanmış olmadığını 'yutturmak için'  avukat desteği aldıkları kurgulanmış ifadelerinde, 'kim olduğunu bilmedikleri müştekinin (Burhan Karaduman'ın) ayağına bastıklarını, müştekinin kendilerine hakaret etmesi nedeniyle olayın meydana geldiğini' iddia etmişlerdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Kaan (2 yıl önce)
    En büyük delikanlı, koltuğunun altına ekmeğini koyup, evinin yolunu tutandır. Cihanı değiştiren gençlikten, 1 cigaraya uşaklık yapan gençliğe... Ne günlere kaldık..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    1 sigaraya...200 tl paraya... Bu kadarmı düştünüz beee... Gençlik bitmiş...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • osman can (2 yıl önce)
    Bu dünya nın düzeni böyledir , ne olursa olsun hep kurbanlar aç ve eşgali bozuk adamlardan seçilir önüne bir tas buğday atılır ve tavuk gibi bunları gıdaklatırlar. fotoğrafta buram buram cehalet kokuyor Allah yardımcıları olsun bir gün ayıkırlar ama çok geç ayıkırlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Elbet Birgün (2 yıl önce)
    Sanıyorlar ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Ey Aysun Bay Karabulut ve tayfası! Bu düzen ve saltanat elbet birgün sona erecek. Ozaman göreceğim sizi. Ezgiler temizlik kadrosundan Öğretim üyesi olsun, Mutlu ve Taha Yasinler 50 puanla memur kadrosu alsın. Ömer Beyimiz suç dosyalarıyla Genel Sekreter olsun, birçok kişi dogruları dile getirdiği için sürgün ve işinden olsun. Bunların hesabını tek tek size ödetecek bu millet. Biraz daha koltuklarınızın keyfini çıkarın. Son gülen iyi güler. Bir MHP kadar çıkmadı Ak Parti. Adamlar Burhanı partiden gonderdi. Malatya Ak Parti daha susuyor. Hele Öznur Çalık sen hangi yüzle milletin karşısına çıkacaksın. Azcık utanın tabi o duygu varsa. Valilerimiz Savcılarımız Cumhurbaşkanımız izlemeye devam etsinler. Yazık vallahi yazık.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • reis (2 yıl önce)
    bu gençlere yazık gerçekten. muhtemelen bu yorumları okuyacaklar. arkamızda bir siyasi parti var deyip insanları da zan altında bırakıyorlar. evladım akıllı olun oturun maçınızı izleyin nedir bunlar. yazık vallahi yazık.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Adalet birgün herkese lazım olacak.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    vay beee... aralarındaki mesajları sonuna kadar okudum şahsen üzüldüm. polis teşkilatını küçük düşürme var kanunları küçük düşürme var var oğlu varr. inşallah bu yaptıkları yanlarına kar kalmaz gereken cezaları alırlar ve bunu yaptıran kişilere iki katı ceza vermeleri lazım
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    valla diyecek çok şey varda. şu hale bak yaa meydan çapulculara kalmış istedikleri gibi at oynatıyorlar. ve bunlar bide kahraman sayılmadıkları kalmış. yazık bunların burnunu sürecek bi birim yokmu ya
    %75
    %25
    Yanıtla
  • hasmalatyali (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Kadir bey kardesim çok haklisin. Ayrica bu ne güzel bir yazim, ne güzel bir Türkçe kullanimidir. Masallah...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ayşe Suna (2 yıl önce)
    Her şey apacık ortada savcılar hakimler daha neyi bekliyor saldırı olayı ölümle sonuçlansaydı. Ellerini sallaya sallaya geziyorlar. Ülkemin geldiği hale .
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Çoluk çocuk şunun bunun talimatıyla tanımadıkları adama saldırmış anlaşılan. Kendi aralarında da herkese küfredip polisle (devletle) dalga geçmişler. Bu yazışmaları okuyan savcı da olayın arkasındakileri bulamamış (!). Yazıklar olsun gerçekten. Diyecek çok şey var amma değmez.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ayşin (2 yıl önce)
    Yani denilecek kelime bulamıyorum gerçekten bulamıyorum. Koskoca bir devlet kurumu olan üniversite. Bu üniversitenin başındaki rektör ve bu rektörün kocası . Bu üniversitenin genel sekreteri olan Ömer Akkuş olacak isim. Bunlar tam bir skandal.. Bir devlet kurumunun başındaki ismin ve yanındakilerin karıştığı olaylara bakar mısınız . 3 5 tane çakal çukal 18 19 yaşında serseri başıboş aç susuz kalmış cahil cühela genci bulmuşlar bu gençleri bir gazeteciye saldırması için tutmuşlar. Her şey ayan beyan ortada . Bu skandal ötesi bir şey. Bir rektörün , rektörün kocasının , bir üniversitenin her ne kadar idari sicili bozuk olup herkesin ne için orada olduğunu bildiği biri olsa da genel sekreteri olan birinin karıştığı şu işlere bakar mısınız … Mide bulandırıcı yemin ediyorum mide bulandırıcı Eeeeeey Devlet , Eyyyyy bu şehrin valisi, Eyyyyyy Cumhur-u reis , Eyyyyy Öznur Hanım, Eeeeey AKP , Eeeeey SAYIŞTAY, Eeeeeey YÖK, Eeeeey Savcılar, Eeeeeey HAK HUKUK ADALET NEREDESİN NEREDESİNİZ ! Size gelince 3 cahil genç arkadaşım ; sizin ederiniz ne topunuz ne çapınız ne ! şu konuşmalardaki iğrençliğe varoşluğa cahilliğe. Yahu daha yaşınız kaç ederiniz kaç çapınız kaç. Sizi yer bitirirler kül olur gidersiniz. Yazık yavrucum yazık ananıza babanıza yazık .. Malatya Turgut Özal Üniversitesi , bünyesinde olan bu iğrenç ötesi şeylerden dolayı artık kusuyorum …
    %91
    %9
    Yanıtla