SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"43 Bin Konutumuzu Belirlenen Rezerv Alanlarda Yapacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde esnaf için geçici iş yerlerinin kurulacağını belirterek, "Yeni Malatya'yı en güvenli, en sağlam, en yeşil haliyle çocuklarımıza, gelecek nesillerimize inşa edeceğiz." dedi.

Bakan Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Kurum, depremin 19. gününde her saat her dakika çalışmaları süratli şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini, önceki gün Adıyaman'da hem yeni yerleşim birimleri hem de konteyner kentlerin kurulumu için görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Bugünkü toplantıda hem hasar tespit durumlarını hem de yeni Malatya, yeni Akçadağ, yeni Doğanşehir'e ilişkin kararları istişare ettiklerini bildiren Kurum, "Bilfiil yerinde, şehrin tüm bileşenleriyle, buradaki kanaat önderlerimizin talepleri neyse, demografik, kültürel yapı neyse hepsini içine alacak anlayışla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu kapsamda inşallah yeni Malatya'yı yeni Doğanşehir'i, Akçadağ'ı hep birlikte inşa edeceğiz." diye konuştu.

- Hasar tespit çalışmalarına 7 bin personel katılıyor

Elazığ Sivrice merkezli depremde verilen sözlerin yerine getirildiğini anımsatan Kurum, şunları kaydetti:

"Elazığ, Malatya, Malatya'nın ilçeleri Kale, Pütürge ve Doğanyol'da sözlerimizi hızlı şekilde tutup depremzede kardeşlerimize verdik. Ama yerinde yaptık ama rezerv alanda yaptık, bir yıl geçmeden konutlarımızı etap etap kardeşlerimize teslim ettik. Aynı anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın başkanımızın liderliğinde, talimatlarıyla şehirdeki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını içerecek anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Söz verdiğimiz gibi yine burada da konutlarımızı 1 yıl içerisinde etap etap teslim etmeye başlayacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim."

Bakan Kurum, Malatya ve diğer illerdeki hasar tespit çalışmalarının eş zamanlı olarak 7 bin personelle yürütüldüğünü bildirerek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 4 milyon 658 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 316 bin binanın incelenmesi tamamlanmıştır. Malatya özelinde baktığımızda, hasar tespiti yüzde 80, hatta hasarın yoğun olarak yaşandığı il ve ilçe merkezindeki yerlerde yüzde 98 seviyesine gelmiştir. Bu kapsamda tüm Türkiye’de incelenen 1 milyon 316 bin binada, 534 bin bağımsız bölüm ve 173 bin binanın ağır hasarlı, yıkık veya acil yıkılacak olduğunun tespitini yaptık. Malatya ilimizde ise 27 bin binada 82 bin bağımsız bölümün acil yıkılacak ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık. Bu bize şunu anlatıyor; 2 deprem yaşadık. İlk depremde Malatyalı kardeşlerimiz evlerini terk ettiler ve ikinci depreme birçok kardeşimiz dışarıda yakalandılar. Yıkımın fazla olması ancak vefatlarımızın hamdolsun az olmasının sebebi budur. Ancak Malatya'mızda da gerçekten ciddi yıkım söz konusudur."

- Ticari hayatın devamlılığı sağlanacak

İlgili kurumlarla cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini yürüttüklerine dikkati çeken Kurum, amaçlarının ilk etapta rezerv alanlardan başlamak olduğunu dile getirdi.

Bakan Kurum, şehrin merkezi için mastır planlar hazırladıklarını, şehrin demografik ve kültürel yapısını koruyacaklarını, esnaf, işçi ve şehrin ileri gelenlerinin talepleri doğrultusunda şehir merkezlerini şekillendireceklerini anlattı.

Burada gerekli imar düzenlemesini yine bu çerçevede gerçekleştireceklerini vurgulayan Kurum, "Vatandaşlarımızın, esnafımızın mağdur olmaması adına, AFAD koordinasyonunda nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerlerinin kurulumunu yapmaya başlıyoruz. Belediyelerimizle şehrin yaşaması, esnafımızın ticari hayatını faaliyetlerini devam ettirebilmesi adına bu kararları almış bulunuyoruz. İnşallah çok kısa zamanda şehrin içindeki ticari hayatın devamlılığı, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla da bu ticari ünitelerin yapımına da başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, ilk kazmayı bugün Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, sözleşmelerini imzaladıkları afet konutlarıyla yaptıklarını aktararak, depremzedelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

- "43 bin konutumuzu belirlediğimiz rezerv alanlarda yapacağız"

Malatya'da ilk etapta 500 konutu Gelincik Tepesi'ndeki alana inşa edeceklerini ve inşaat sürecini hızlı şekilde gerçekleştirmeye başlayacaklarını dile getiren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya'da depremin yoğun olarak yaşandığı alanlardan başlıyoruz. Bu kapsamda Yeşilyurt İkizce güzel alan. Şehrin hem doğusunda hem batısında hem kuzeyinde, bütün alanlarındaki genişlemeyi şehrin 50 yılını planlayacak anlayışla yapıyoruz. Gelincik Tepesi daha önce afet konutları yaptığımız alandı. Buradaki alanlarımızı kullanacağız. Çamurlu ve yine Altay Kışlası'ndan daha önce çıkardığımız alanları kullanacağız ve 43 bin konutumuzu belirlediğimiz rezerv alanlarda yapacağız. Daha sonrasında bitirdiğimiz mastır planla şehrin merkezinde zemin artı 3-4 katı geçmeyecek, altında dükkanların olmadığı, ticari aksların bulunduğu, şehrin yaşadığı, tarihi eserlerinin korunduğu, ihya edildiği ki onu da Kültür Bakanlığımız bütün şehirlerde eş zamanlı yürütüyor. Dolayısıyla yeni Malatya'yı en güvenli, en sağlam, en yeşil haliyle çocuklarımıza, gelecek nesillerimize inşa edeceğiz. Burada da yaklaşık 15 bin köy konutunun yapılması planlanmaktadır. Bu konutlarımızın da etap etap ihalelerini gerçekleştireceğiz. Hem köylerimizde hem ilçelerimizde hem şehirlerimizde ihya ve inşa faaliyetlerini sürdüreceğiz."

- Bakanlar Ersoy ve Bozdağ'ın konuşmaları

Bakan Ersoy da depremin üzerinden 3 hafta geçtiğini anımsatarak, "Hem çadır hem konteyner kentlerin tedariki hem kalıcı konutların süreçlerine ve şehrin ihtiyaçlarına ilişkin ilgili bakanlarımızın bir araya gelmesiyle geniş kapsamlı toplantı yaptık." dedi.

Bakan Bozdağ, depremde vefat eden vatandaşlara bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakanlar Soylu, Ersoy ve Kurum ile kentteki çalışmalara ilişkin gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ve bu çerçevede çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bozdağ, koordinasyon ve işbirliği içerisinde, Malatyalıların ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü anlamındaki süreç yönetiminin etkin şekilde yapıldığını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • 44 sevdalısı (1 yıl önce)
    Önce insan yaşamı bu bir değerdir bunu baz alarak kararlar alınmalıdır olaya siyasi olarak bakılmamalı sosyal devlette herkesin barınma hakkı vardır devlet sağlamak zorundadır ama şunu da vatandaş olarak bizimde yapmamız gerekir halen deprem devam ederken ev kiralarını bir kaç katına çıkarmalarına ne demeli bizde kendimizi düzeltmemiz lazım eleştiriyoruz tamam birazda öz eleştiri yapalım artık bu gibi olaylarda karar verenler hesap vermeli benden önce yapıldı diyip işin içinden sıyrılmamalı bostanıı ben açmadım benim suçum yok kardeşim sen geldin karar al kapat cezalar ağır olmalı herkesin görüşü alınmalı almanya da 3400 inşaat yapan var ülkemizde 453000 var paran varsa tamam sonuç evler yıkıldı ocaklar söndü insanlar kayıp cenazeler hafriyat oldu geleceksin gideceksin peşkeş çekeceksin bırakalım bunları toplum olarak birbirimize sarılalım bu aziz millet her şeyin en iyisini hak ediyor çok fedakar yardım sever insanlarız kayısı cenneti memleketim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Elazığ depreminde de bakan beyin beyanatlarına göre özellikle Mustafa paşa ve Rüstempaşa mahallelerinde 3 katlı evler yapılacaktı. Ama gelin görün ki zemin ( hem de metre yüksekliği fazla olan) 5 katlı binalar yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Yemezler.Bostana,dereye ev yapanlara onay verdiniz.Evleri başlarına yıkıldı.Şimdide buralardan insanları dağlara güvenli diye süreceksiniz.Peki o bostanlıklar ne olacak?Boş mu bırakacaksınız?Oralar tarıma açılacaksa ben varım.Varmısınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet44 (1 yıl önce)
    bunlarda malesef vizyon yok yıllardır aynı hatalar tekrar ediliyor kuzey çevre yolu hatalı bir proje idi beylerdersi viyadüğü daha geniş çok amaçlı düşünülmeliydi şimdi şehir merkezi yerle bir olmuş işe buradan başlanmalı bakırcılar çarşısı hal binası kaysıcılar çarşısı akpınar civarı iyi planlanmalı altı iki katlı otopark olmalı giriş katlar dükkan üst katlar ofis olarak düzenlenmeli buna bağlı olarak kapalı çarşı valilik yeniden palanlanmalı trafik buna göre yeniden değerlendirilmeli beydağı etekleri yeni konut alanları olarak düzenlenmeli fahri kayahan açık tek katlı avm ve park olarak değerlendirilmeli geri kalan kısım dubleks villa olarak değerlendirilebilir orada evi olanlar bir miktar para verilerek mağduriyeti giderilmeli ve orası belediyeye kalmalı yoksa yine üç beş zengine peşkeş çekilir çevre yolu altına en fazla üç kat sınırlaması getirilmeli inderesi çöşnük bölgesi konut için açılmalı ve 6 kat sınırlaması getirilmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Sayin hemserilerim bostanbasinda arsanizi vermeyin oraya yapsınlar hic birsey olmaz Allahin izni ile 5 kata musadeli ya sizin yaptiniz ne dogrukki beylerderesi köprüsü orda işte yabancı mutahitler getirdin bu malatyalilarada vermeyin
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Neden yıkılan yerlere değil dagbasina atıyorsunuz insanları? Yapın. 3 kat hicbirsey olmaz .... Ee o boşalan yerlere domates biber ekecekseniz olur.yoksa bu yapılan doğru olmaz
    %47
    %53
    Yanıtla
  • metin (1 yıl önce)
    İyi ki yetkililer bu yorumlara bakmıyor çünkü yoğunluktan vakitleri yok. yok trafikmiş yok işe gitme zormuş. Allahım sabır ver. Anlayalım artık şunu. Deprem bölgesi malatya. zemine dikkat edeceksin önce. ikinci olarak da ilmi uygun yapacaksın. Adam seni beni dinler mi bu saatten sonra bunlara bakar bakmalı da. TOKİ de denendi başarılı olundu onu devam ettirecek. şehir merkezi dediğiniz yer kaç dakika ya. çok kısa. Bu gün çamurludan şehir merkezine 15 dak. da gelirsiniz. malatya küçük bir yer. siz dikkatinizi depremselliğe verin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Metin efendi yetkililer baksa ne olur bakmasa ne olur hayırdır bir cikarin mi var 2 evim yikildi eşim dostum öldü bir sürü can gitti istifa bile etmiyorlar pişkin pişkin dolaniyorlar o kadar insanın hesabini nasıl verecekler. Herşeyi kadere bagladiniz
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Mst (1 yıl önce)
    Sayın yetkililer sizden ricam bir daha böyle acılar yaşanmaması için, hafif veya ağır hasarın bakmadan Bostanbaşını kaldırıp güvenli bölgelere taşıyınuz. Bu iki depremle binalar yoruldu, zemin zaten malumunuz bir sonraki depremde Allah göstermesin daha ağır bir tabloyla karşılaşırız. Depremin inadı, ben bilirimi, çıkarı, rantı olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sefik (1 yıl önce)
    İnsanların elinden ev ve arsalarini alıp en güzel yerleri yandaşlarıniza peşkeş çekip milleti dağın başına gondereceksiniz he o devir bitti gideceksiniz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kamil (1 yıl önce)
    Malatya merkezine yakın yerlerde doğru düzgün imar planlaması yapılmalıdır. Beydağı etekleri bunun için en uygun araziler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Bütün yerler temizlenip kendi yerine zemin etüdü yapılıp daha az katlı yerler yapılsa zemini kötü olan yerlerde başka yerlere yapılsa daha sağlıklı olur zaten milletin anası ağladı yüksek kata müsade eden rantçı belediye başkanları yapı denetimciler ucuza mal edip pahalıya satan mütaitler yüzünden herkesin yuvası dağıldı RABBİM sizi kahrı perişan etsin İNŞALLAH!!!!!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kısmen dediğin de olabilir ama daracık sokaklara da aynı yerinde ev yapmak ta mantıklı değil.. geniş yollar açılarak yeni binalar olabilir..
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Dr cengiz (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl olacak o dediğin..adam 15 kat dikmiş yetkililer en fazla 3-4 kat dikeceğiz diyor yerine yıktın yaptın 3 katı diğer 10 küsür katta daireleri nereye yapacan...bu pilav cok su götürür..yakın zamanda bir açıklama yaparlar hatta şöyle olur açıklama bence" oluşan artçı sarsıntılar sonrası yapılan incelemelerde binaların hasar oranı değişmiştir aşağı yukarı hepsi az hasarlı birazı da orta hasarlıya dönmüştür Hamdolsun ağır hasarlı binamız yoktur herkes evlerini gönül rahatlığıyla kullanabilir" yukardaki cümlenin söylenmeyeceğinden emin olanlar yazsınlar hadi bekliyorum...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatya (1 yıl önce)
    havalar soğuk ileride korkuyorum salgın hastalıklar olmasın bir an önce lavabo,banyo imkanı saglanmalı ve çevre temizliği için önlemler alınmalıdır,temennimiz bütün konutların bir yıl içerisinde verilmesi , ama 3 yıl önceki küçük bir alanı etkileyen elazığ depremindeki konutların 2,5 yıl sonra hak sahiplerine verildiğini unutmayalım,
    %79
    %21
    Yanıtla
  • malatyam (1 yıl önce)
    ticari amaçlı konut alımlarında birden sonraki konutlarda vergi artırılmalıdır veya yasaklanmalıdır, tanıdığım insanlar var 4,5 konut satın almış uygun fiyata bulursa alıyor ve yeterli kar elde ettiğinde hemen satıyor ,depremde aynı ilçede 5 konutunda zarar görse devlet bir konut yapıyor, şunuda belirtmek isterimki bazı aileler kendi arsasına çocukları ve kendi için oturum amaçlı apartmanlar yapıyorlar benim kastettiğim bu kişiler değildir.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Necmettin (1 yıl önce)
    Bakan bey şehrin ileri gelenleri,esnaf ve işçilerle yeni Malatya'dan bahsetmiş.İleri gelenler kimler,esnaf ve işçi ne dedi ya da ne diyecek?İkizce,Gelincik tepesi ile İnönü üniversitesinin arkası ile şoför okulu demek Malatya'yi 4 parçaya ve kopuk olarak planlamak demek.Sehir sadece barınma amaçlı düşünülüyor demek.Birbirinden uzak ve kültürel ekonomik ve sosyal olarak bu şehir bütün olmaktan uzaklaşacak.Önce daha az katla Malatya'yi yerinde inşa etmeye çalışalım.Rezerv alanları 2.etapta ve en yakın mahalde yapalım.Artik Malatya eskisi gibi zaten olmayacak. Ama lütfen merkezimiz tüm ticari ve kamusal hizmet binaları ile yerinde daha sağlam inşa edilsin.Yoksa Malatya'yi fotoğraflarda ancak buluruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • necmettin bey cok haklısınız malatyayayı 5 veya 6 yere konut yaparak bölüp parçalıyorlar hiç olmazsa iki merkez ilçenin konutlarını o ilçelerde zemin olarak tespit edilen ve yeni şehrin merkezine fazla uzak olmayacak bölgelere yapınız.basında okudm k.maraşta siyasiler oturmuşlar 5 alan tespit etmişler korkarım bizdede aynısı olmasın,
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 yıl önce)malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Aksine şehrin farklı bölgelere inşası yoğunluğu trafiği birçok sorunu çözer yoğunluğun fazla olmasının sonucunu gördük kaçacak yer bulamadık yeni yerleşim yerlerinin tesbiti isabetli olmuş özellikle ikizce
    %62
    %38
    Yanıtla
  • ikizce izin vermez.yıkılan yerlere daha sağlam 4katlı binalar yapılmalı
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sağlam zeminlere sağlam binalar yapılmalıdır. Şehrin eski yapısı değişecek. Bu değişim zaruri bir değişim. Ovalık alanlara bina yapma devri bitmelidir. Elazığda da şehrin 4 farklı bölgesine deprem konutları inşaa edildi. Önemli olan Malatyayı fotoğraflarda görmek değil önemli olan Malatyalıları bu tip acılarla tekrar yüzyüze getirmemek. Önemli olan Malatyanın fiziki yapısı değil Malatyada yaşayanlardır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet karadeniz (1 yıl önce)
    Depremin ustunde 20 gün geçmesine rağmen çadır yok arabalarda nereye kadar kalacağız muhtar afata gidin diyo afat kaymakamlik muhtara gidin diyo
    %88
    %12
    Yanıtla
  • BATIKENT (1 yıl önce)
    Malatyada batıken(ikizce) çok isabetli karar şehrin yükünün dağıtılması açısından çok önemli.Bölgede yapılan maski binası tüik binası meslek yüksek okulu vb binalar dimdik ayakta.Bölgenin zemini çok sağlam.Bu bölge tarım toprağı değil 1 metre kazın taşa çıkar.Malatyamıza inşallah hayırlı olur.Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • selim (1 yıl önce)
    Bostanbaşı kamuya tahsis edilip büyük bir kent parkı yapılabilir.Zemini çürük olduğu için en doğrusu bu olur bence
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)selim isimli kullanıcı yorumuna
    Nedir bu park sevdası zaten heryerde park var, bırakın tekrar tarıma açılsın
    %77
    %23
    Yanıtla
  • konut yapılmasında tarıma da açılabilir sorun yok
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Orada okullar var. Halen sağlam binalar da var. Ve çok parçalı araziler artık. Kamulaştırma yapılıp tarıma açılsa devlet tarım yapamaz denir. Şahsa satılsa rant olur. Artık tarım arazisi değil oralar. Yakınca gibi 3 kat villa imarı ile açılır ya da 5 katlı yapıyla Şehit Fevzi gibi az hasar ağır hasar demeden kararname ile komple yıkılıp 5 kat ile yapılır. Yerin altyapisi duruyor. Siteler bölünmüş. Tek yapılması gereken site site 5 kattan daire yapmak. Bu kadar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuz (1 yıl önce)
    Malatyaya en az yüzbin konut yapılmalı
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Tarım arazisine, yani şehir merkezine bir kattan daha yüksek işyeri veta konut yapılmamalıdır... Aynı hataları tekrarlamayalım.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    İkizce tarafı çok isabetli olur, zemin sağlam gelişmeye müsait, orası ayrıca Yenikent, Yenişehir ya da Batıkent diye bir alt ilçe merkezi de olur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • malatya (1 yıl önce)
    sayın bakanım bizim mevcut vekil ,başkan ve siyasiler ne derse siz tersini yaparsanız isabetli olur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Has malatya (1 yıl önce)
    Oralar nere nere merkez nere ev yapacağınız yer nere
    %62
    %38
    Yanıtla
  • has malatyalı ne desek boş yine bizimkilere sormuşlar onlarda buraları söylemişler yoksa sayın bakan ne bilecek malatyayı,hiç olmazsa yeşilyurdu yeşilyurt ,battalgaziyi battalgazi sınırları içerisine yapınız.isteyene istediği 70 ilde konut yapma seçeneği tanıyınız, ruhen ve bedenen çöküş yaşayan bir çok insan şehir değiştirmek istiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hamit (1 yıl önce)
    Şehrin doğusu, batısı, kuzeyine inşaa edeceğiz diyor Bakan Bey. Ancak şehrin hasar almayan ve en güvenli bölgesi olan güneyi saymıyor. İlginç... Şehrin kuzeyinde herkesin malumu verimli ova mevcut. Çamurlu köyünün zemini de hakeza çok da sağlam değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)Hamit isimli kullanıcı yorumuna
    hamit bey bizim siyasiler toplantı öncesi ne söylemişlerse sayın bakan tahminimce onu söylüyor yoksa sayın bakanın oraları bizzat gördüğünü tahmin etmiyorum.okul hayatım memurluğumun ilk yıları çukurovada geçti babayurdu diye geldik sehrimiz güzeldi ama bu depremden sonra psikolojim bozuldu malatyadan gitmek istiyorum mevcut evim yıkıldı başka illerde konut seçenegi verilmiyor maddi kaynakta yok ne yapacağımızı bilmiyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatya sevdası (1 yıl önce)
    Yeni yerleşim alanı olarak ikizcenin seçilmesi çok güzel malatyanın geleceği ve gelişimi açısından çok güzel bir tercih.Zemin çok sağlam.Şuan var olan binalar sapasağlam ayakta heryerle iletişimi olan güzel bir alan. Gelişime müsait bir alan.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (1 yıl önce)
    Sayın bakanım Allah aşkına bizi bu hallere zaten şehrin sözde kanaat önderleri getirdi….sakın o sözde ileri gelenleri dinlemeyin ,bilim ne diyorsa onu uygulayın ,bizleri hayal kırıklığına uğratmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasir (1 yıl önce)
    Rabbim yardımcımız ve yardımcınız olsun.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Inşallah bundan sonra adamına gore inşaat ruhsatı vermezler ,ye bilimcilerin ve inşaat mühendisleri dikkate alirlar
    %100
    %0
    Yanıtla