SON DAKİKA
SON DEPREMLER

41 Dekarlık Arazinin 'Evladiyelik' İhalesine 5 Teklif

0
Güncellendi - 2021-08-08 13:53:57
41 Dekarlık Arazinin 'Evladiyelik' İhalesine 5 Teklif
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından,  irtifak hakları 49 yıllığına satışa çıkarılan, Yeşilyurt’un İkizce Mahallesi (köyü) sınırlarında, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün arkasındaki alanda yer alan 41 bin 664 metrekare büyüklüğündeki arazi için  5 taliplinin teklif sunduğu öğrenildi. Teklif sahipleri açıklanmadı.

Daha önce bir bütün halinde özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan, ancak satılamayınca bölünerek, küçük parsellere ayrılan arazinin 41 bin 664 metrekarelik bölümünün irtifak haklarının satışına ilişkin olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün ilanında; taklif sunacaklar için, satış koşulları ve ihaleye kimlerin katılabileceği vs. gibi ayrıntıların yer almaması dikkat çekmişti.

41 bin 664 metrekare arazinin 49 yıllık kullanım hakları, 4 milyon 583 bin TL rayiç bedelle satışa çıkarıldı

Son teklif verme tarihinin 30 Temmuz 2021 olduğu satış ihalesine, teşvik belgesi olan yatırımcıların katılabildiği ve Yeşilyurt İkizce Bölgesinde bulunan yaklaşık 42 dönümlük arsa ihalesine 5 adet başvuru yapıldı. Başvurular, dosya belgeleri dışında; yatırım tutarı, istihdam ve özkaynak değerlendirilmesi yapıldıktan sonra sonuçlandırılacak.

Teklif sahipleri açıklanmadı

Konut hariç, eğitim, sağlık, tarım, sanayi, turizm, sosyal ve kültürel amaçlı yatırımlar için açılan İhalede, 41 bin 664 metrekare arazinin rayiç bedeli 4 Milyon 583 bin TL olarak açıklanmıştı.

Son teklif verme tarihinin 30 Temmuz 2021 olduğu satış işleminde, söz konusu arazi için teklif sunan 5 taliplinin kişisel ya da kurumsal kimliklerine ilişkin herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Arazinin 49 yıllık kiralama / kullanma hakkı ilanında hangi bilgiler vardı?

Söz konusu ihalenin ilanında yer alan bazı bilgiler şöyleydi:  “Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar ile 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Ek-2’de yer alan bölge bazında desteklenecek sektörlerden konut hariç, eğitim, sağlık, tarım, sanayi, turizm, sosyal ve kültürel amaçlı yatırım yapılmak amacıyla aşağıda belirtilen taşınmaz üzerinde yatırımcı lehine 49 (kırkdokuz) yıl süreli irtifak hakkı izni tesis edilecektir. İli: Malatya ilçesi: Yeşilyurt Mahallesi / Köyü: İkizce Köyü Ada 152 Parsel 19, İrtifak Hakkı Tesis Edilecek Alan 41. 664.m2, Cinsi: Arsa, İmar Durumu: İmarsız, Rayiç Bedeli: 4. 583.040 TL".

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Neden ihale şeffaf yapılmıyor? İhaleye katılan firmalar neden açıklanmıyor? RANT RANT RANT Bunun başka bir anlamı yok. Bir şeyler gizleniyor ise, birileri saman altından su yürütme telaşında. Değilse her şeyi açık ve şeffaf yapın neden çekiniyorsunuz. İhaleyi açık ve şeffaf, hatta canlı yayınlayarak yapmanın kime ne zararı var?? Konuşun cevabınızı bekliyoruz Malatya halkı olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (2 yıl önce)
    Hani şeffaflık. Allah bilir hangi vekil var arkalarında. Alan nasılsa zamanla duyulur. Kim kul hakkına girerse Allah bildiği gibi yapsın
    0
    0
    Yanıtla