SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu

5 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da saat 08.35'de 5 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin 5 kilometre derinlikte olduğunu, merkezinin Yeşilyurt- Seyituşağı olduğunu duyurdu.

Korku ve panik yaratan depremle ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

Malatya Valisi  Vali Ersin Yazıcı, olumsuz bir durum olmadığını belirterek, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Malatyalılar deprem ile birlikte sokaklara çıkarken, Malatya Valisi Ersin Yazıcı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Malatya, Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun kendilerine ulaşmadığını ifade ederek, vatandaşların özellikle ağır hasarlı yapılardan uzak durması noktasında uyardı.

Kentteki hastanelerden edinilen bilgilere göre deprem nedeniyle herhangi bir başvurunun da olmadığı öğrenilirken depremin merkez üssü Yeşilyurt ilçesinde daha fazla hissedildiği belirtildi. Şiddetli deprem nedeniyle birçok vatandaş sokakta beklemeye devam ediyor.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • Çağrı (8 ay önce)
    Size 30 yıl kaymakamlığı olan biri çok yaşlı degilmisize işi bitmiş sif koltukkkk doldurmak mi yaşlı olması genc kaymakam daha tecrubeliii at gözü ile bakmayın meseleleeere
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (8 ay önce)
    İnsanlar çığırından çıktı. Kıyamet alametleri olduğu gibi geliyor. Ama asıl sorun bunlar bilinen şeyler Ken zamanında ve halen bunlara sebeb olan kişi kurumlar.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Murat (8 ay önce)
    İnönü üniversitesi eğitimi yüz yüze yapacak. Nerede kalacak bu kadar öğrenci kimse bir açıklama yapmıyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Online yaparlar yine... Aslında yök tıp hariç kontenjan vermeseydi daha iyi olurdu... Ama ordaki akademisyenlerin en az yüzde doksanı ek ders ücreti için bunu kabul etmezler, kazan kaldırırlardı...
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Online da olsa yüzyüze de olsa ek ders alınır sayım Kazan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Çok iyi yöneticiler seçiyoruz. 6 Yıllık kıdemi olan bir kaymakamı Malatya nın en kalabalık merkez ilçesi Yeşilyurta atanıyor. Bu memeleket sahipsizdi zaten, bunu biliyorduk. Ancak şimdi iyice kimsesiz kaldı. Hakediyoruz demek ki. Bu kadar sorunları olan ve çözülmeyen Malatya iktidar oyunu yüzde bir bile düşürmüyorsa, Malatya ya yapılan bu kadar hizmet bile fazla.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Cimer e yazalım koskoca ilçeye 6 yıllık kaymakam atamışsınız boyle olmaz en az 30 yıl tecrübeli bir vali atayın ditelim
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Cevaba bak, ada bak,memleketin halinin kısaca özeti.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Evet belki deneyimsiz ama bir gözlemlemek de gerek. Bazen yeni nesil daha iyi oluyor. Başımızda zaten yeterince vadesi geçmiş yönetici var. Onlar ne yaptı ki.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Dağ (8 ay önce)
    Deprem oluyor belediye su faturalarının derdinde.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sadık (8 ay önce)
    Bu kiraya bağlayanlar bana saçma muhabbet geliyor. Acaba senin evin olsa ne yapardın. Orta hasarlı hafif hasarlı yok artık her ev hasar aldı eskisi gibi hiç biri güven vermez. Yorgun artık binalar. Elazığ depreminde hasar alan evlerin tamamı çöktü hakim bey apartmanı misal. Bazen çok saçma yorum yapanlar var.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Hazır ev yok muhtaçlık varken tam zamanımı diyorsun, siz kaça verdiniz. Saçma yorum başka, fırsatçılık başka..
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Siz okuma ve anlama konusunu araştırın. Benim yorumda fırsatcılık yapın mı yazıyor. Bazı şeyleri iyi düşünmek gerek. İnsanlar yalanı sakız hırsızlığı meslek yapmışken ar haya kalmamış Ken ev sahibine hakaret eder gibi davranmak saçma. Tabii fırsatçılar da o parayı yiyemez mazlumun Allah İ var derler. Bana saçma gelen herkes kendine bakarak başlamalı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Şahsen benim evim olsaydı ki varda yemin ederim Rabbime bu zamanda insanlar zor durumdayken asla zam yapmazdım ne pahasına olursa olsun. Valla o verdi o alır isterse… Kimse malına canına güvenmesin bir anda yerle yeksan oluyor gözümün önünde milyonluk ev ve arabalar dümdüz oldu ne canlar gitti yeter yeter bu kadar aç gözlü olmayın sonunda ölüm var beni bilen bilir hak etmediğim parayı almam aldırmam ne pahasına olursa olsun.. Rabbim siz ve senin gibilerin elinden alsın olmayana versin diyorum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Benim kirada evim yok. Olsa emin ol senle aynı fikirde olurdum. Ama bu depremi kıraya zama bağlamak da saçma geliyor. Kiraya gelene kadar o kadar çok azgınlık var ki buna binde biri bile gelmez.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Çaresiz (8 ay önce)
    Öncelikle herkese geçmiş olsun uzman değilim ama bütün binalar yoruldu tekrardan hasar tespitimi yapılır bilemiyorum artık insanlar sağlam evlerede korkuyla girmeye başladı psikojiler alt üst oldu bir çözüm bulunmazsa bu gidişle Malatya'da kimse kalmayacak gidenlerde perişan olacak kalanlarda Allah'ım yere sakinlik ver
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Çok doğru evler yoruldu, ikizce, gözene, seyituşağı, kozluk, salkonak, gibi şehre yakın yerlerde 5 ve üzeri olan ve şehire yakın olduğu için şiddetli hissedilen depremler binaları yordu inşallah olmaz ama 6 ve üzeri bir deprem olursa mevcut bir çok deprem yaşamış binalarımız zarar görebilir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Takoz (8 ay önce)
    Halen ağırdan ortaya donen bazı cok bilmiş site sakinleri yakınlarındaki sitenin dinamitle yıkıldığını kendi sitelerine birsey olmadığını soyluyor tek amaçları evlerini boyalayip cilalayip kiraya vermek veya satmak.Burda suc devletin agir hasar ve orta hasarli binaları site sakinlerinin isteğine bırakmadan hepsinin yıkılması.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)Takoz isimli kullanıcı yorumuna
    Devlet madem bu kadar ısrarcı, Bostanbaşında Tünel kalıp Perde beton sistemli 3 profösörün incelediği Orta hasarlı dediği evimi yıksın, daire istemiyorum, yeri de devletin olsun, 5 milyon versin bana ben de çekip gideyim. Şehri terk edeyim. Hadi bekliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir eve 5 milyon verse herkes bırakır gider. 500 veriyor diye bu galyan. Zamanında ağa olanlar şimdi kuyruk acısı da.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)Mlt44 isimli kullanıcı yorumuna
    1 m2 dairenin maliyeti çıkmış 25 bine, adamın bir ömür çalışıp, boğazından keserek aldığı 200 metrekare bir evi var, bina bilimsel olarak incelenmiş, analiz sonrası GÜÇLENDİRİLİR onayı çıkmış, bina zaten toki sistemi ile yapılmış bina, sandalye ayağı gibi kolon kiriş sütun yok binada, komple bir beton blok, birkaç noktasına güçlendirme yapın 10 - 12 şiddetine bile dayanır diyen 3 profösör ün sözünü de duymazdan gelip, şimdi bu binayı boşu boşuna yıkmanın bir anlamı var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Malatya’da yetim hakkı yiyenler kul hakkı yiyenler millete eziyet edenler Allah’ın gazabı üzerinizedir Allah asla peşinizi ne bu tarafta ne de öteki tarafta bırakmayacak. Sizi ummadığınız şeylerle imtihan edecekler. Tövbe edin doğru yola gelin.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Valla benim hakkımı çok yediler zehir zıkkım olsun yiyenler
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (8 ay önce)
    Bunlar malatya halkına müstahaktir.daha beter olur inşaallah.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Sen Malatya halkına kurban ol
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Adam ol beddua okuma.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Deli (8 ay önce)
    Hala bunu ahlak bozukluğuna ,namaza,oruca, vicdana bağlayanlar var.Ne alakası var Bu bir doğa olayı ülkemizin coğrafik şansı . Asıl yapılması gereken işlere bakmak lazım tüm yardım kurumları buna hazır mı? Belediye bunlara hazır mı? Hastaneler buna hazır mı? Binalar için ne yaptık ? yollar ,marketler,fırınlar,hazır mı? herhangi bir koordine var mı? yoksa komşu illerden polis getirip burada çorba dağıttırmanız ,hırsızlara şehir göbeğinde yıkılan evlerde çirit atmak düşer . Su hala çamur ve içilmiyor belediye tedbir olarak hazır mı?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Allah bela vermez kul azmadıkca.afetler de bir bela dır.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Kernekli (8 ay önce)
    Deprem oluyor mu oluyor, 24 saat kafanızı secdeden kaldırmasanız gene olacak, çünkü namaz kılmak depremi engellemiyor! Depremi engelleyebilecek birşey yok, ancak depremin kötü sonuçlarını azaltacak şeyler var, bu binalar yapılırken yapı denetimciler müteahhitten korktuğu kadar Allahtan korksaydı, eski belediye başkanları “bostanbaşını” hısım akrabalarına peşkeş çekip 15 kata ruhsat vermeseydi, hakimi savcısı bu nasıl beton diye santrallere hesap sorabilseydi bugün bunları yaşamazdık! Yani konunun pek de dinle diyanetle alakası yok!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Asıl konu bu. Güzel yorum ama o yapanları halen başta tutan da bu millet. Nasıl hak ediyorsanız öyle yönetilir siniz. Ve gerçek mügmin hakkı bilir Hakka yönelir. Ve hak ettiğini alır. Zaten dindar görünenler yaktı bizi ya.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş rıza (8 ay önce)
    kesin yine bir ev sahibi kiraya yüzde 1000 zam yaptı başka açıklaması yok
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)vatandaş rıza isimli kullanıcı yorumuna
    Azdık.Yolunacak kazdık.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Jeoloji uzmanı sevgili hemşehrilerim depremin sebebini hemen bulmuş. Tabi canım Koca Belediye başkanı azmamıza bağlarsa vatandaş neye bağlayacak.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Başkan haksız da çıkmadı yani
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)başkan isimli kullanıcı yorumuna
    Tarım arazilerine izin verenler,bu yerlere ruhsat veren yetkililer,inşaatta eksik malzeme kullananlar,buna göz yuman müteahhit ve mühendislermi azmış?Yoksa tüm emeğini parasını birikimini ,üstüne borç alarak sağlam rahat,bir evde oturayım diye bu binalara taşınan vatandaş mı azmış?Hangisi azmış?Yada Hangisi azmamış?Yoksa Hepsi mi azmış?Hepsi diyemezsiniz çünkü hepsi derseniz sizde ,hatta o belediye başkanıda buna dahil olmuş olur!Bilerek sulandırmaya devam ettiğiniz bu afeti asla unutmadık.Unutmuyacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Paşa44 (8 ay önce)
    Malatyalılar, artık kendinize gelin, uyanın. Tövbe edin, kul hakkına girdiyseniz helallik alın, fitneyi, hasedi bırakın. Allah kaç defadır uyarıyor. İbret alın, fırsatçılığı bırakın, 15-20 bin lira kira isteyenlerden, vatandaşı kazıklayan esnafdan, kul hakkı yiyenlerden, hiçbir şey olmamış gibi ulu orta parklarda, bahçelerde fuhuş yapanlardan Allahım sana sığınırız. Tövbe estağfurullah..
    %64
    %36
    Yanıtla
  • bırakın bu ayakları.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • İşçilik ücretlerinin artışı onuda ekleyelim sonrada ev sahipleri kiraya zam yapiyor demesinler.manavda yazın ortasında sebze fiyatları
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İşçilik ücreti çok arttı evleri boyayayn tadilat yaparken hakkiyla yapmayan yapılması gerekip yapmadigini halının altına süpüren gariban işçi küçük iş diye gelmeyen elektrikçi tesisatçı v.s.soz verdiği tarihte işi teslim etmeyen gariban işçi iş kaçmasın diye aynı anda gücünden fazla iş alan herkimse ayazacak çok şey var çok şey öğretti kaziklanarak işin daha iyi ogrenilecegini kimsenin anlatması fayda etmiyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İşclik ücretleri çok arttı tam bir fırsatçılık küçük işlere gelende yok gerçekten yaşanmaz bir şehir durumundayız evim yıkıldı ev eşyam bile kalmadı 7 ay dayanabildik dayanacak güç kalmadı kiralar, her şey şehirde çok pahalı elveda Malatya demekten başka seçenek kalmadı ocak ayı emekli olup yaşanmaz şehri terk etmek tek çare kaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Geçen AVM nin teras kısmında bir şeyler içerken müşahade etmiş olduğum çirkin görüntü yeterince tüğlerimi ürpertti zaten. Farklı farklı masalar da oturan genç yaştaki grupların(kız-erkek) kıyafetleri, sohbetlerinde kullandıkları aşağılık sözcükler....vs O esnada da AVM nin neredeyse tüm güvenlik personeli terastaki asayişi kontrol ediyorlardı(Belliki benim fark ettiğim durumu fark etmişler) Sözün bittiği yerdi adeta. 6 Şubat 2023... Çok değil ya 6 buçuk ay önce Yüce Yaradan uyardı beni, sizi, hepimizi... Artık çeki düzen vakti gelmedi mi???????????
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Depremi dönüp dolaştırıp dine,ahlaka bağlamaya,gerçeklerden kaçmaya devam edebilirsiniz.Bencede kendimize çeki düzen verelim.Ancak bu hadi düzeltelim demekle olmayacağını sen de biliyorsun Hangi birini hadi düzeltelim demekle halledeceğiz. Bugünlere bir günde gelmedik ki.iBu ülkede nedense her zaman problemin kaynağına bakılmaz ama sonuçları duruma göre eleştirilir.Şunu kendinize neden sormazsınız?Gençler bu hale nasıl geldi? Veya getirildi?Niye böyle oldu?veya kimler buna sebep oldu?Bununla ilgili bir fikriniz varmı?Mesela benim aklıma hep şu gelir.Bu eleştirdiğiniz gençler bir şekilde hayatlarında Milli eğitim ve diyanet gibi iki kurumla eğitim nedeniyle okullarda veya dışarıda insanlarla öyle yada böyle hiç bir şekilde teması olmamışmıdır?Uzatmıyacağım.Bakın bu ülkede İmam hatip mezunu olupda deist imam hatipliler derneği bile kuruldu.Buna neden ihtiyaç duyulmuş?Bir bilgin varmı?Bu çokmu normal?Siz neden bahsediyorsunuz?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • İlme dayalı ev yapma depremi başka şeylere bağla bu deprem 4 il dışındaki 77 ili neden etkilemedi yoksa o illerde yaşantı çokmu Farklı benim 2003 yılı yapımı 5 katlı apartmanda olan evim yıkıldı adam demiri eksik kullanmış . Çimantoyu az kullanmış kalk bu mütahidin yaptığı pisliği dine imana bağla.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmed (8 ay önce)
    Kimse bildiğinden sasmiyor ,ibret alan,cekiduzen veren nanay.Bu demektir ki sahada olay büyüyecek,inşallah büyümesin.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cafana (8 ay önce)
    Bakın manevi olarak Malatya halkı olarak kendimize çeki düzen vermek zorundayız. Ne alaka diyen olacak ama işlenilen günahlar çok büyük gerçekten. Dini değil ahlakı yitirdik. Güya hepimiz Müslümanız ama işlemediğimiz günah yok. Din kültüründen önce Ahlak bilgisi gelmeli. Hepimizin boynunda kul hakkı var herkes birbirini Allaha havale ediyor. Yer gök kaldırır mı hiç.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hasbi (8 ay önce)
    Öncü depremlermiş... Ürkütücü...Orta hasarlı Bina güçlendirmesi mantıklı değil...
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)Hasbi isimli kullanıcı yorumuna
    Bilime inanmayan kesim, bir bitmediniz gitti. 3 farklı üniversiteden Profösör incelemiş, dördüncü profösör Teknik analiz sonucuna göre güçlendirme projesi çizilip güçlendirin demiş, sen hâlâ ürkütücü, yk mantıklı değil diye diye ortalığı ayağa kaldırma derdindesin. Baban hurdacılık, kardeşin inşaat işi mi yapıyor? Millet profösörlere inanmayacak, evinden vazgeçecek siz mi çökeceksiniz ailecek?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Aynen kardeş hurdacılık yapıyoruz ,Hakim bey apartmanı da güçlendirme yapmıştı bak ilk depremde 10 sn bile dolmadan çöktü. Sen bu ülkede bilim adamı olduğuna inanıyorsan yazık vallaha
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgehan (8 ay önce)
    Yorulduk artık … Ne yerde sakinlik var ne gökte..
    %93
    %7
    Yanıtla