Kampüs FM'de yayınlanan ve İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırladığı Panorama isimli programın bu haftaki konuğu, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ikinci başkanı Kemal Deniz oldu.
Malatya'da yayın yapan Hakimiyet Gazetesi'nin de sahibi olan Deniz, küçük yaşlardan itibaren basın-yayın, tiyatro gibi alanlarla ilgilenmeye başladığını ifade etti.
Deniz konuşmasında, "Geldiğimiz yer itibariyle konumumuzu ve gücümüzü değerlendirmeliyiz, geçmişten bugüne adalet ve refah taşıyan bir millet olarak bilimsel konularda da tarihi mirasımızı geliştirerek korumalıyız.Demokrasinin korunması ve insan hakları noktasında da önemli gelişmeler kaydettik. Ortadoğu için insanca yaşam koşullarının sağlanması noktasında hassas olunması gerekli." ifadelerini kullandı.
Malatya yoğun bir nüfus ve kültür değişimi yaşamaktadır diyen Deniz, " Bu noktada yerel kültürümüz göz ardı edilmemelidir. Malatya'nın sokaklarının düzenlenmesi konusunda sayın Belediye Başkanımızı kutluyorum, buraların yaşam kalitesinin artırılması çok önemli ancak yerel kültüre ait dokular yok edilmeden hatta bunu ifade eden semboller arttırılarak bütün bunlar yapılmalıdır." diye konuştu.
Aynı zamanda Malatya Araştırmaları Derneği'nin başkanı da olan Deniz, Malatya Basın Tarihi çalışmalarına da değindi. Deniz, "Osmanlıca gazeteler ile başlayan incelemeler 447 adet gazete ,dergi ve yayın ile devam etmekte ve en kısa sürede Malatyalıların bilgisine sunulmak üzere 5 ciltlik bir seriden oluşmaktadır." diye konuştu.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.