SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Kasa Üzümle Duble Yol Yaptıracaksınız, Böyle Bir Şey Yok!."

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, komisyon üyelerine 5 kasa Arapgir Üzümü dağıtarak, “Malatya'da her taraf duble yoldu, duble yol oldu. Maalesef Arapgir yolu sanki başka bir ülkenin yolu gibi hâlâ çok sıkıntılı.” dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş ise, “5 kasa üzümle duble yolu yaptıracaksınız böyle bir şey yok.” sözleri ile espri yaptı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2 CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu üyelerine Arapgir Üzümü ikram ederek, Malatya-Arapgir Karayolu’nun duble olması çağrısında bulundu. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu tutanağına geçen diyalog şu şekilde yansıdı:

"BAŞKAN MEHMET MUŞ -  Değerli milletvekilleri, Sayın Başkanım; bugün üzüm ikramı yapıldı biliyorsunuz. Sayın Ağbaba Komisyonumuza bu üzümleri Malatya'nın Arapgir ilçesinden getirtti. 

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa) - Ben de diyorum niye bu kadar tatlı. 

BAŞKAN MEHMET MUŞ -  Tabii, CHP'den gelince üzüm böyle tatlı oluyor tabii. Sayın Ağbaba'ya teşekkür ediyoruz. Bu Arapgir üzümünün bir hikâyesi var mı Sayın Ağbaba?  

VELİ AĞBABA (Malatya) - Olmaz mı, her şeyin bir hikâyesi var Başkanım. Değerli Başkanım, Arapgir köhnü üzümü hakikaten Türkiye'nin en meşhur üzümlerden birisi. Arapgir sadece üzümüyle meşhur değil doğa harikası Kozluk Kanyonuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yine, belki çok bilinmez ancak ben burada duyurmaktan çok mutlu oluyorum. Onar Köyünde 1224 yılında Şeyh Hasan Onar tarafından yapılan Türkiye'nin en eski cemevi var. Arapgir'de bundan tarihî yüz yıllar öncesine dayanan Kemerköprüsü, kaya mezarları var. Yine, Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu'nun inanılmaz mücadelesiyle bir markamız daha oldu, mor reyhan markası. Mor reyhan çayı, reçeli, kolonyası, leblebi şekeri Arapgir'den tüm Türkiye'ye ulaşıyor, sizlere de tavsiye ederim. En uygun zamanda Arapgir Belediye Başkanımız bunları hem size hem de Meclis Başkanımıza ikram edecektir mutlaka. Arapgir'in bir de sorunu var Sayın Başkanım, Karayollarına söyledim, Ulaştırma Bakanlığına söyledim herkese söyledim ama maalesef çözülmedi, Arapgir'in yolu. Malatya'da her taraf duble yoldu, duble yol oldu. Maalesef Arapgir yolu sanki başka bir ülkenin yolu gibi hâlâ çok sıkıntılı. Ayrıca bu Arapgir bizi Kemaliye'ye bağlıyor, Keban'a bağlıyor o yol maalesef Arguvan yol ayrımından sonra, Arguvan'dan sonra çok sıkıntılı bir şekilde duble yol olmadı. Bunu da herkese söyledim olmadı, size söylüyorum, Meclis Başkanımıza söylüyorum. Arapgir'in yolu çok kötü, Arapgir çok tarihî bir ilçe, Arapgir hakikaten eski Arapgir'i ile köyleriyle muhteşem bir ilçe 1800'lü yıllardan, 1600'lü yıllardan kalan camilerimiz, kütüphanelerimiz var. Arapgir'de çok güzel konaklarımız var ağırlamak isteriz bütün milletvekillerimizi, bütün Meclisi. Bu duygularla Arapgir'in sorularını da gündeme getirmiş oldum, Başkanıma da teşekkür ediyorum. Ayrıca Başkanım Komisyon üyelerine bir mesaj veriyor: "Bir şey getirirseniz ilinizle ilgili konuşma veririm." diyor.

BAŞKAN MEHMET MUŞ -  Bundan sonra bir şey getirmeyin(!) 5 kasa üzümle duble yolu yaptıracaksınız böyle bir şey yok. Yani toplamı hepsi 5 kasa, bütün hepsi 5 kasa ona göre."

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kernekli (19 saat önce)
    Koskoca bir ilçenin en büyük sıkıntısı böyle alay konusu olmamalı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı aslı (23 saat önce)
    Vekillik, sadece kürsüde konuşmak ya da gündeme gelmek değildir; temsil ettiği millete örnek olabilmektir. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın dünkü “O lafı sana yediririm” tarzındaki çıkışı, bir milletvekiline hiç yakışmayan bir üsluptur. Kahve ağzıyla, öfke diliyle siyaset yapılmaz. Siyaset, sabır ve olgunluk ister. Ne kadar sakin ve seviyeli konuşursan, o kadar ciddiye alınır, o kadar değer bulursun. Bugün toplumun en çok ihtiyaç duyduğu şey, bağıran değil, anlatan; öfke kusan değil, çözüm sunan siyasetçilerdir. Bir milletvekili, özellikle Meclis çatısı altında her sözüyle örnek olmalıdır. Çünkü o söz sadece kendi şahsını değil, temsil ettiği partiyi ve seçmeni de bağlar. Ağırbaşlılık, vakar ve saygı siyasetin olmazsa olmazıdır. Sayın Ağbaba, gerçekten Malatya ve Arapgir’in sorunlarını çözmek istiyorsa, öfkeyle değil, sakin, planlı ve etkili bir dille yapmalıdır. Üslup bir siyasetçinin kimliğidir; seviye yükseldikçe, sözün de değeri artar.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Devlet karayolları 8 ci bölge mudurluğünü elazıga kurdu ki cevresinde bulunan illerin yollarını yapsın, koprülerini, tunellerini yapsın.. Bunlar ne yaptı? Amirinden müdürüne, işçisine kadar elazıglı alıp kadrolastı.. Kendilerine iş as yaratıp daha sonra ki asamada büyüksehirlere dagılıp ordaki holdinglerin insaat şirketlerine ceo oldular.. Oralarda karayollarında ki nufuslarını kullanıp o şirketlere ihale işler alıp oraları da elazıg lı doldurdular... Gelelim asıl konuya karayolları, dsi, orman ve diğer bölge mudurlukleri elazıg da oldugu sürece malatya kalkınamaz... Kısaca 3 bana 1 sana yaparlar hep... Buyuksehir olan malatya gercekten buyuk olmak istiyorsa tüm bölge mudurluklerinin yenisini malatya ya yapmalı adıyamanı baglamalıdır... Arapgir demiş baskan.. Elazıg havalimanına yakın olsun diye arapgir yolunu değiştirdiler adamlar. Ben istanbuldan görüyorum da siz ordan görmüyormusunuz olup biteni:-)
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (19 saat önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzına yüreğine sağlık uzun zamandır beklediğim yorum
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Usulü Malatya (18 saat önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    “Bölge Müdürlüğü Stratejik(!) Toplantısı” Mekân: Malatya Valiliği Toplantı Salonu Vali Bey : Arkadaşlar, bugün buraya yollarımızı, yatırımlarımızı ve bazı illerin “gizli” operasyonlarını konuşmaya geldik. Özellikle Arapgir yolunun Elazığ Havalimanı’na doğru hafifçe kıvrılması… tesadüf mü, değil mi? Karayolları Müdürü : Sayın Valim, yol düz gidecekti ama… asfalt makineleri yanlışlıkla sağa döndü. Genel Sekreter: Yanlışlıkla mı? GPS mi şaştı, yoksa Elazığ’dan gelen rüzgâr mı itti? Vali Bey: Toplantı bitmiştir. Herkes görevine… Ve unutmayın: “Yol doğruysa Malatya’ya çıkar, eğrilirse Elazığ’a sapar.”
    %100
    %0
    Yanıtla
Reklam