SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

5.3 Büyüklüğündeki Deprem Korkulu Anlar Yaşattı

5.3 Büyüklüğündeki Deprem Korkulu Anlar Yaşattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli 5.3 büyüklüğündeki deprem korkulu anlar yaşattı.  Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü,  saat 16.04'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Depremin, yerin 6.7 kilometre altında gerçekleştiğinin belirtildiği açıklamada, merkez üssünün ise Yeşilyurt-Salkonak olarak açıklandı. 

20 Dakika Sonra Bir Deprem Daha Meydana Geldi

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 16.24’te ise Yeşilyurt Üçgöze’de 3.5 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiği ve bu depremin ise yerin 1.1 kilometre derinliğinde gerçekleştirildiği öğrenildi. 

AFAD Depremin Büyüklüğünü 5.2 Olarak Açıkladı

AFAD tarafından açıklanan verilere göre ise depremin Battalgazi ilçesinde saat 16.05’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği duyuruldu. AFAD'dan alınan bilgilere göre ise deprem yerin  Deprem 13.93 kilometre derinlikte meydana geldi.

Malatya ve çevre ilçelerde de hissedilen depremde kısa süreli panik yaşadı.

Bir evin çatısı çöktü

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde bir evin çatısı çöktü. Yaralananın olmadığı olayda ikamette maddi hasar meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem büyük panik ve korkuya neden olurken, Akçadağ İlçesi Başpınar Mahallesi’nde bir evin çatısı çöktü. Yaralananın olmadığı olayda ikamette maddi hasar meydana geldi.

Depremin ilçede büyük korkuya neden olduğunu aktaran Başpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Torun mahallelerinde bir evin çatısının çökmesi dışında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi. (Üstteki fotoğrafta)

Çevre illerde hissedilen depremde kent merkezinde bulunan bazı apartmanların dış ceplerinde ayrışmalar ile sıva dökülmeleri meydana geldi.

Fuzuli Caddesi üzerinde bulunan üç katlı bir binanın dış cephesinde kopan parçalar korkuya neden olurken, ihbar üzerine ekipler bölgede çalışma yaptı. Tehlike saçan beton parçalar ekipler tarafından bulundukları alandan alınırken, çevre esnafı ise büyük korku yaşadıklarını söyledi.

İçişleri Bakanının açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “MalatyaBattalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” açıklamasını yaptı.

Vali Ersin Yazıcı, “Herhangi Olumsuz Bir Durum Yok”

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, meydana gelen 5.2’lik (Kandilli Rasathanesi'ne göre 5.3) deprem sonrası herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını açıkladı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen depremde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirtti. Vali Yazıcı, “Battalgazi ilçemizde yaşanılan 5.2 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

 Psikososyal Destek Ekiplerini Görevlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,3büyüklüğünde depremin ardından vatandaşlara psikolojik ilk yardım vermek üzere psikososyal destek ekiplerini görevlendirdi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığına bağlı kentteki psikososyal destek ekiplerinin sahaya çıkması talimatını verdi. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yoğun faaliyet gösteren ekipler, vatandaşlara psikolojik ilk yardım vermek üzere görevlendirildi.

malatyahaber.com - İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • Beytullah (3 ay önce)
    Benim yazdığım yazıyı tam anlayamayan arkadaşlar var. Japonya,abd ateistler vs vs denmiş. Yanlış bela çeker. İnsanları hak yememeye davet ediyorum. Benim inançlarım bunu emrediyor. Sizin kini bilemem. Allahın hidayeti üzerinize olsun.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Beytullah kardeşim market filan işletiyorsun sanırım alacağın çok. Borçtan bahsediyorsun sürekli. Unutmaki affetmek ve borçlunun borcunu ötelemek veya bağışlamak ta islamda var..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Beytullah (3 ay önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Ben genel söyledim. Bana borcu olan işleri sonradan kötü gidenleri parasını kaybedenleri tabiki affederim. Ama cebinde parası olup vermeyen bu işi meslek adinen insanlar var. Market zaten bim a101 oldu . Marketici değilm. Allahın kuluyum. Çevremde gördügüm durumlar ve tabi bana olan borçları olan insanlar var. Bu dünyada parası olup vermeyeni bu durumu meslek edileni affedemem. Genel yazdım ayrıca. Para ve diğer haklar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ombazz (3 ay önce)
    Malatya kanalı deprem çevre illerden de hissedildi. Antep, Urfa, Adıyaman, Diyarbakır.. ama Elazığ yok çevre il değil, adi bile yazılmıyor. O kadar mı nefret ediyorsunuz ki adını bile yazmaya parmaklarınız gitmiyor. En yakın olan Elazığ yazılmıyor ama Antep yazılıyor. İlginç harbiden..
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Buna takılma be güzel insan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya ve Elazığ ayrı değil , ikisi bir olduğu için çevre il diye bahsedilmiyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 ay önce)
    DASK ödeme yapmamak için bunları depremden kabul etmiyor. Daha önceki 4.7 ve 5.2 hala olay numarası verilmemiş çok garip bir durum. Şimdi de 5.3 durum aynı bu işine bir el atılmalı o zaman açıklasınlar desinler ki DASK 7 şiddetinden aşağıda devreye girmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dask bunları deprem saymıyor o yetkilileri bir evin içine koyacaksın benzer bir sarsıntıyı gösterecen akılları gider belki o zaman anlarlar garip bir durum ilin amirleri de bu konuyla ilgili hiç bir şey söylemiyor En azından bizler arayıp talepte bulunalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Fatih (3 ay önce)
    Benim binam Fahri Kayahanda Hilal Park karşısında 3 sefer incelenmiş 3 sefer ağır hasarlı raporu verilmiş.Binayı Mahkeme yoluyla orta hasarlıya çevirmek istiyorlar. Ortada para dönüyor. Bilirkişiler ayarlanıyor. Her yola başvuruluyor. Keşke bu depremde kazasız belasız yıkılsa da kurtulsak
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fatih (3 ay önce)
    Geçmiş olsun Malatya. Allah esirgesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Deprem Battalgazidemi yoksa yeşilyurt salkonaktamı oldu depremin gerçek şiddeti nedir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mk44 (3 ay önce)
    Buradaki asıl soru şu, afad neden sürekli deprem şiddetini düşük açıklıyor, yada kandilliye şiddetin geç açıklanmasını yada sürekli revize verdiren kim?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Nedeni DASK olabilir. Ödeme yapılması için kaç şiddetinde olması gerekir orasını bilmiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • beton (3 ay önce)
    Bir taraftan şiddetli deprem, bir taraftan devam eden yeni inşaatlar... yeni dökülen mukavemetini almayan bir beton çatlamazmı.. beton zamanla filizlenen bir malzemeymiş.. ilerde sorunlar oluşmazmı.. yani yeni yapılan betonlarda çatlaklar binaya ilerde zarar vermez mi
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Evin (3 ay önce)
    Evin bütün katlarının duvarları çatladı olumsuz bir durum yokmuş hadi be
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Beytullah (3 ay önce)
    Arkadaşlar geçen dediğim gibi. Kendimize çeki düzen verelim . Borcumuzu ödeyelim. Hak yemeyelim. Depremler doğal olaylar deniyor doğrudur ama yanlışlarda Bela çeker. Geçen 5 vakit namaz kılıyorum bu olay Doğa olayıdır dedi bir kişi. 5 vakit namaz kılan yapılan kötülüklerin Bela çektiğini bilmiyorsa o kaldığı namaz cimlastikten az iyidir. Allahin hidayeti üzerimize olsun. Tez zamanda bu beladan hep beraber kurtuluruz inşallah.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Elbette bizim inancımızda bir yaprak bile kendi kendine düşmez. Allah ın izni dairesinde her şey olur. Böyle büyük depremler gibi hadiselerde elbette Allah ın izni ve iradesiyle meydana gelir. Bize düşen ibret almak, dünyanın geçiciliğini hatırlamak, kuran’a göre bir yaşam yaşamak ve işimizi düzgün yapmak.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bırakın bu işleri her şeyi Allah’a atmayın haşa.Bu Japonya’nın yüzde 60-70 ateist adamlar 7.6 da 500 kişi ölmedi yok bela yok bilmem ne senin hesabına göre israilin hiç nefes almaması lazım.Kardeşim önce dürüst olacaksın rant için birileri 3-5 kazansın diye bilimi hiçe saymayacaksın önlemini tedbirini alacaksın bunları yap sonrasında namazını niyazını eda etmeyenlere bak de aha Allah belayı verdi kardeşim Allah birilerinin yaptığı şey için depremde ölen 3 yaşındaki çocuktan mı aldı acısını Allah’a iftira atıyorsunuz haşa şu attığın msj la.Tövbe tövbe Allahım sen affet güya Allah birilerinin yaptıkları yüzünden Değrem belasını gönderip 1 yaşındaki bebeklerden aldı acısını siz nasıl bir akla sahipsiniz hayret ediyorum
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Beytullah (3 ay önce)Akrky isimli kullanıcı yorumuna
    Sen benim yazdıklarımı bi daha oku ama anlayarak oku. Nerden çıkardın benim yazdıklarım la japonlari.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bir belediye başkanımızda böyle diyordu.la gardaş kimse Allah ı sorgulamıyor.sadece malatya mı azmış.amerika da niye olmuyor.ateist ülkeler var orada niye olmuyor.la şehrin altı su su
    %50
    %50
    Yanıtla
  • yani ne demek istiyorsun,allahın gazabı malatya üzerine mi?doğa olayı değilde ne?açıkla ozaman .kendinizi geliştirin bırakın ezbere konuşmayı ,inanç ,ibadet bunları her şeyin içine katmayın.insanların imanına en büyük darbeyi sizin bu tip yorumlarınız vuruyor. 1999 depreminde cüpbeliden cüpbesize ne büyük yorumlar yaptılar,ne oldu.dikkat edin artık böyle çapsız yorum yapan hiç yok ,insanımız şükür bunları aştı.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Daskı olan hemşerilerimiz hasar ihbarında bulunun.çünkü bu dask firması 5 in üzerindeki depremleri bile artık deprem kabul etmemeye başladı.boşu boşuna poliçe paraları veriyoruz
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Başvuru yapılmıyor 6 ve üzeri olmalı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Depremzede (3 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    İhbar için 6 üstü olmasına gerek yok. 10 Ağustostaki 5.3 şiddetindeki deprem için ihbar alınmaya başlanmıştı bir süre önce. Şimdi ihbar yapılabilmesi için ödeme kararı alması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 ay önce)
    ALLAH dan korkmak gerek.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Fahri (3 ay önce)
    Önümüzdeki 10 gün çok tehlikeli her an Karlıova da 7 üssü deprem bekleniyor
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Nereden biliyorsun? Ya bu kadar cahil olup her duyulana inanıyorsunuz. Bi de üstüne felaket tellallığı yaparak insanları korkuya sürüklüyorsunuz. 10 gün içinde 20 gün içinde vs.. Bunu diyen ayrı, inanan ayrı cahil. Madem biliyorsunuz bugün ki depremi ve daha önce olan büyük depremleri niye söyleyemediniz?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • o zaman 6 şubat doğum gunu kutlayacak.insanları tedirgin etmeyin zaten şehir her depremde boşalıyor bi dilinizi tutmayı bilin
    0
    0
    Yanıtla
  • orta hasar (3 ay önce)
    orta hasarlı binalar muhtemelen bu depremle daha da yoruldu.. güçlendirme o binaları kurtarmaz..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Oğlumun ağır hasarlı evini bilirkişi raporu ile ortaya çevirdiler nedeni yatırım amaçlı 3,4 dairesi olanlar onarım sonrası daireleri satacaklar, neredeyse hergün deprem oluyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Avrupa 5,5 olarak açıklıyor, bizde ise iki kurum açıklıyor kandilli 5,3 afad 5,2 kime inanacağız.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Taha (3 ay önce)
    Belediyemizin bir hizmeti daha.....
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Ağır hasarlı evlere itiraz edip hafife çevirmeye devam edin siz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Benim binam Fahri Kayahanda Hilal Park karşısında.3 sefer ağır hasarlı raporu verilmiş, buna rağmen yargıya taşınmış bilirkişiler ayarlanmış orta hasar raporu vermişler. Gerçekten ağır hasarlı ne kolon kalmış ne kiriş
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalan (3 ay önce)
    5.2 imiş güleyim bari
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Hangisi doğru ? Afat 5.2 derinlik 13.93 saat:16,05 yer Battalgazi (Habertürk) Kandilli saat 16,04 şiddeti 5,3 derinlik 6,7 yer Yeşilyurt Hangisine İnanalım ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ne işine yarayacak (3 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bu bilgi ne işine yarayacak? Bilimsel araştırma mı yapacaksın?
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Kandilli doğrudur.. afad kendisine ilk bilgi veren cihazı baz aldığı için daha erken ve tam doğru olmayan bilgi paylaşıyor.. kandilli ise en az 3 olmak üzre 5 cihazın bilgisini alıp birbirine en yakın 3 cihazı baz alıp biraz daha geç ama doğruya en yakın bilgiyi verir..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Böyle zikzak yol olur mu?
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Mehmet Fatih (3 ay önce)
    Benim binam Fahri Kayahanda Hilal Park karşısında 3 Sefer incelenmiş 3 Sefer ağır hasar raporu verilmiş. Durum yargıda apartman komşularım orta hasara çevirmeye çalışıyorlar. Oradan da güçlendirmeye gidecekler. Sözde bilirkişiler orta hasar raporu vermiş bu depremde orada geçen vatandaşların üzerine yıkılmış olsa ya da yanındaki sağlam binanın üstüne yıkılsa altında sıradan mazlum vatandaşlar kalmış olsa hesabını kim verecek, kimler sorumlu olacak .
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 ay önce)
    Cok şiddetli ve uzun sürdü Allah esirgesin böyle yaşamakda bizleri korku ve karamsarlığa düşürüyor sevdiklerimizden uzakda daha büyüğü olurmu endişesiyle hayatımızı yönlendirmeye çalışmak cok zor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Selçuk (3 ay önce)
    Depremin şiddetini 5.2 den çok fazla hissettik. Süresi biraz uzasaydı büyük yıkım olurdu. Allak korudu.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Erol (3 ay önce)
    Gürkan Başkan, Malatya halkı yanınızda ve eserlerinizin öneminin farkında.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (3 ay önce)
    Ecel birdir değişmez nokta.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 ay önce)
    Çok şiddetli oldu, ani bir vurdu, balyoz gibi vurdu.. uzun sürseydi, kesin devirirdi binayı.. herhalde öncü bir deprem, asıl deprem sanki geriden gelecek gibi..
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Aferin sana (3 ay önce)Tuğrul isimli kullanıcı yorumuna
    Yaptığın yoruma bakar mısınız? Zaten herkes tedirgin. Anlamsız korku ve cehalet içeren yorumlar yazmak zorunda değilsiniz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Tuğrul görürün de görüşünü okuduk içimiz rahatladı
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Allah korusun (3 ay önce)Tuğrul isimli kullanıcı yorumuna
    Allah korusun . Bilip bilmeden bu şekilde konuşmamalıyız üstadım. İnsanlar doğal olarak tedirgin . Bu tip açıklamalarla daha da tedirgin oluyorlar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Uzun süre olmaz daha.inssnlsrin psikolojisi bitmiş birde senin gibi avenelerin yorumlari insanları tedirgin ediyor.
    %74
    %26
    Yanıtla