SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Malatya'da Anma Etkinlikleri

6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Malatya'da Anma Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da büyük çapta can ve mal kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla, Malatya'da çeşitli anma programları gerçekleştirilecek.

6 Şubat'ta ilk depremin meydana geldiği 04.17'de İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki etkinlikle başlayacak olan anma programları gün boyu devam edecek.

Anma programı şöyle:

"6 ŞUBAT 2024 SALI

A- KOORDİNASYON TOPLANTISI
Saat: 04.17
Yer: İftaiye Dairesi Başkanlığı

B- DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZI ANMAK ÜZERE KARANFİL BIRAKMA
Saat:
Yer: (Trend Garden Residence ve HakimBey Apartmanı)

C- DEPREMDE YAKINLARINI KAYBEDEN AİLE ZİYARETLERİ
Saat: 10:00
Yer:

D- MEZARLIK ZİYARETİ
Saat: 12.00
Yer : Şehir Mezarlığı

E- DEPREM KONULU FOTOĞRAF-RESİM SERGİSİ ZİYARETİ
Saat: 13.45
Yer: Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı

F- ANMA PROGRAMI
Saat: 14:00
Yer: Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu
1- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.
2- Protokol konuşmaları.
3- 6 Şubat konulu Deprem Belgeseli, İl Milli Eğitim, İl AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerince hazırlanan sunumların gösterimi.

G- MEVLİD VE HATM-İ ŞERİF DUASI OKUNMASI
Saat: 18:45
Yer: Kernek Karagözlüler Camii"

Bu arada, bazı programların saatlendirilmemesi, bunun yanı sıra Şehir Mezarlığı'nda, depremde hayatını kaybedenlerin adlarının yer aldığı anıtta herhangi bir tören planlanmaması dikkat çekti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 ay önce)
    siyasiler ,belediyeler ve sorumlu üst düzey bürokratların günah çıkarması için,depremzedeler kullanılmasın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • vatandaş (3 ay önce)
    3.sınıf ülkelerde yapılan uygulamalar bir sonraki depreme bir çözüm olacaksa buyrun devam edin. Yıllardır temenniyle yönetilen ülkelerde duyulan klasik cümleler duyacaksınız yine yarın. Önlem hak getire. Bu sizleri tatmin ediyorsa söyleyecek söz yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nur (3 ay önce)
    Sayın editör ulasal kanallarda anma töreni için saatini 04:17 olarak belirtti. Acaba Hakimbey ve Trend garden da öyle mi bilginiz var mı?
    Editörün Notu: 04:17 töreni İtfaiye Daire Başkanlığı'nda.. Başka bir bilgi yok!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İnş. Müh. Selçuk (3 ay önce)
    Keşke depreme dayanıklı yapılar yapsaydık da zamanında, bu tür anma etkinlikleri de düzenlenmeseydi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Keşke Hakim Bey apartmanında oturan kuzenimiz 1 hafta annesinde kalmışken okullar açılacak diye evine 5 Şubat tarihinde dönmeseydi .. keşke keşke keşkeler çok Selçuk Bey
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (3 ay önce)
    Mezarlık otobusleri seferleri 10 dk bi olsa ucretsiz olsa 1 gun mezarlıkta cicek dağıtımı cam ağacı dağıtımı yapılsa ne güzel olurdu
    %90
    %10
    Yanıtla