Belediye tarafından kent merkezindeki park, orta refüj ve kavşaklarda yeşillendirme çalışmalarının sürdürüldüğü, toplam 65 bin adet çiçek dikildiği bildirildi.
Belediyenin bu konudaki bülteni şöyle:
"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kent merkezinde bulunan park, orta refüj ve kavşaklarda yapılan yeşillendirme çalışmalarını yerinde inceledi.
22 Nisan Perşembe günü gerçekleşen inceleme gezisinde ilk olarak Selçuklu Mahallesinde bulunan parkı gezen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Selçuklu Mahallesi Çocuk Parkında yapılan çalışmalar başta olmak üzere son bir ayda Malatyada yapılan yeşillendirme, peyzaj ve sulama sistemleriyle ilgili bilgiler verdi.
Selçuklu Mahallesinde bulunan parkın sulama sistemi, yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Parklarımızı otomatik sulama sistemleriyle sulayarak, suda tasarruf ediyoruz. Bu çalışmalarımızı bütün parklarda yapacağız dedi.
Bugüne kadar 16 bin 760 metrelik boru döşenerek yeşil alanlarda otomatik sulama sistemine geçildiğini vurgulayan Başkan Çakır, Malatya genelinde 65 bin civarında çiçek dikimi gerçekleştirildiğini, yaz ayına kadar da 250 bin mevsimlik çiçeğin daha dikileceğini söyledi.
Başkan Çakır, 15 bin adet gül fidesi diktik. 2000 civarında gül fidesinin dikimi de devam ediyor.1870 adet değişik türde fidan dikimi gerçekleştirdik. Şehrimizin ter tarafı cıvıl cıvıl olacak. Malatyamızı daha görkemli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Geleceğe dönük çalışmalar da yapıyoruz. Dikimini yaptığımız bazı bitki ve çiçekleri bizler dışarıdan alıyorduk. Gelecek yıldan itibaren kendi imkanlarımızla yetiştireceğiz dedi.
Selçuklu Mahallesi Çocuk Parkının yapılan çalışmalarla çok güzel bir hale geldiğini belirten Selçuklu Mahallesi Muhtarı Veysel Öz, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakıra teşekkür etti.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra şehrin değişik bölgelerinde yapılan yeşillendirme çalışmalarını da inceledi."