SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"65 Bin Depremzede Vatandaşımız Yurtlarımızda Kalıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen yaklaşık 65 bin kişinin bakanlığa bağlı yurtlarda kaldığını belirterek, "Onların her türlü ihtiyaçlarını devletimiz karşılıyor. Yaraları hep beraber saracağız." dedi.

Rize'nin Fındıklı, Ardeşen ve Pazar ilçelerinde vatandaşlarla bayramlaşan Bak, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Rize Valiliği ve Rize Belediye Başkanlığınca Rize Sahil Meydanı'nda organize edilen programa katıldı.

Bak, bayramlaşma programının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti, herkesin kazasız, belasız bir bayram geçirmesini diledi.

Önceliklerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki çalışmalar olduğuna dikkati çeken Bak, "Millet olarak 6 Şubat depreminde büyük bir dayanışma örneği gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde tüm vatandaşlarımız deprem bölgesine desteklerini ortaya koydu. Deprem konutlarının inşaatları hızla devam ediyor. Şu ana kadar 138 binin üzerinde konut inşaatı başladı ve devam ediyor." diye konuştu.

Bak, bazı bakanların da bölgede olduğuna işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, bayramdan sonra tekrar orada olacak. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Kredi ve Yurtlarda başlangıçta 150 bin kişiyi misafir ettik. Şu anda yaklaşık 65 bin depremzede vatandaşımız bizim yurtlarımızda kalıyor. Onların her türlü ihtiyaçlarını devletimiz karşılıyor. Yaraları hep beraber saracağız. Milletimizi seviyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye hedefine yürüdüklerini vurgulayan Bak, "Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde Türkiye Yüzyılı hızlı bir şekilde başladı. Biz de bu hükümet içerisinde görevlerimizi yerine getiriyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın talimatları ve milletimizin talepleri doğrultusunda onlara hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

Rize,  AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Abuzer (10 ay önce)
    Maalesef evi hasarsız olmasına rağmen halen aylardır yurtlarda konteyner kentlerde bedava kalan duyarsız kişiler gerçekte mağdur olanların haklarını gasp ettiklerinin farkındalar mi devletimiz bu kişilerin evlerinin durumları hakkında bilgi sahibi degilmi bence bu kişilerin yurtlardaki konteynerlerdeki misafirlikleri artık sonlandırılması için daha ne bekleniliyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Porsuk44 (10 ay önce)
    Sayın bakanım hizmette vede davranışlarda ilk baştaki görüntü maalsef yok.Yurt çalışanlarının depremzedelere karsi davranışları bir hayli degisti.Yemeklerdeki kalite gittikçe azaldi.Cok şükür aç yada sussuz kalınmıyor ama şu mübarek bayram gününde hic olmazsa biraz olsun et ağırlıklı yemekler verilebilirdi.Yinede allah devletimize zeval vermesin.Allah bir an önce buralardan kurtulmayı nasip eylesin.Zira insanın kendi evi gibi yok.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Doğan (10 ay önce)
    Depremzedelere zorluk çıkaran Malatya Battalgazi kız öğrenci yurdu yönecilerine ne ceza VERDİNİZ....
    %73
    %27
    Yanıtla