Malatya'da açılan nitelikli dış ticaret elemanı yetiştirme kursunu tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.
Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Sosyal Destek Projesi (SODES) işbirliğiyle açılan nitelikli dış ticaret elemanı yetiştirme kursunun sertifika töreni TSO Salonu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO olarak ticaret ve sanayide gelişmeyi sağlamak için çaba göstermenin yanı sıra, bu alandaki eleman ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yaptıklarını bildirerek, "Türkiye'nin hedefi olan 500 milyar dolar ihracat yapılması için kaliteli ürün üretmek gerekiyor. Topyekun kalkınmak istiyorsak, üretmek ve ihraç etmekten başka çaremiz yoktur. İşsizliğin önüne geçmek için, üretmek, ihracat yapmak ve istihdam oluşturmak gerekir" ifadelerini kullandı.
Erkoç, sertifika alan 20 kişinin firmalar tarafından istihdam edileceklerine inandığını vurguladı.
Ticaret ve Sanayi Odası Sanayi Şube Müdürü Abdullah Duran ise, 9 ay önce başlattıkları ve 20 kişinin katıldığı nitelikli dış ticaret elemanı yetiştirme kursu hakkında bilgi aktarıp, proje kapsamında bilgisayar işletmenliği eğitimi, yabancı dil, dış ticaret, uluslar arası ticaret hukuku, kişisel gelişim ile pazarlama eğitiminin 672 saat verildiğini bildirdi.
Konuşmalardan sonra, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürü F. Müjde Demirkazık, Sosyal Destek Projesi (SODES) Uzmanı Eyüp Özpolat, Ticaret ve Sanayi Odası Sanayi Şube Müdürü Abdullah Duran, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Hacı Mehmet Dursun, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.