SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'68 Rezerv Alan İhalesi Yapıldı, Birkaç Bölge Kaldı'

'68 Rezerv Alan İhalesi Yapıldı, Birkaç Bölge Kaldı'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da 68 etaptan oluşan tüm rezerv alanlar ve ilçelerdeki TOKİ deprem konutlarının ihalelerinin tamamlandığını belirten AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, yalnızca birkaç bölgenin kaldığını açıkladı.

-Battalgazi Bölgesi

Babacan, Battalgazi’de ihalesi yapılmayan bölgelerle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

"Merkez 3.2 (Ferhadiye, İzzetiye), Merkez 3.3 (Hamidiye, İzzetiye) ve Merkez 50 (Beydağı) rezerv alanlarının proje çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yakın zamanda projeler bitecek ve ihaleler yapılacak.

Bakanlığımız, yaklaşık bir ay önce vatandaşlarımızdan muvafakat ve talep formları topladı. Rezerv alan isteyen vatandaşların bina ve adaları kapsam dahiline alınırken, rezerv alan istemeyenlerin bina ve adaları kapsam dışında tutuldu. Şu an proje, bu verilere göre şekilleniyor ve kısa sürede tamamlanacak."

-Yeşilyurt Bölgesi

Yeşilyurt’ta yürütülen çalışmalara da değinen Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Çırmıktı, Hamidiye, Mollakasım, Hıroğlu, Barguzu ve Yakınca'nın kadim yerleşim bölgesi olan Kileyik’i kapsayacak şekilde; arsa payları uygun olan hak sahiplerinin konutları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yerinde yapılacak. Bu bölgelerde toplamda 2000 hak sahibi bulunuyor. Bakanlık ile Yeşilyurt Belediyesi koordineli bir şekilde çalışıyor ve proje çalışmaları devam ediyor."

Babacan, arsa payı yerinde konut yapımına uygun olmayan hak sahipleri için alternatif çözüm üretildiğini belirterek, "Adıyaman yolu üzerindeki Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi arkasında kalan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ardıçtepe alanı, bakanlık tarafından alındı. Burada en az 1000 konut yapılması planlanıyor. Proje çalışmaları sürüyor, kısa zamanda tamamlanarak ihalesi yapılacak." dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız