SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Ayda FETÖ Davalarında 407 Sanığa Ceza Verildi

0
Güncellendi - 2018-08-13 05:34:55
7 Ayda FETÖ Davalarında 407 Sanığa Ceza Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne ilişkin dava dosyalarında 2018 yılının ilk 7 ayında 715 sanık hakkındaki yargılama sonuçlanırken, bunlardan 407 sanık hakkında 1 yıl 6 ay ile 13 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

FETÖ davalarına da bakan Malatya 1. ve 2. Ağır Ceza mahkemelerinin hükümlerine göre; “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 1 sanık hakkında 13 yıl, 1 sanık hakkında 11 yıl 6 ay, 1 sanık hakkında 11 yıl 3 ay, 22 sanık hakkında 10’ar yıl, 30 sanık hakkında 8’er yıl 9’ar ay, 58 sanık hakkında da 7’şer yıl 6’ar ay, 132 sanık hakkında 6’şar yıl, 3’er ay, etkin pişmanlıktan yararlanan 7 sanık hakkında 4 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Mahkemelerce toplam 129 sanık hakkında ise “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 2 yıl 1 ay ile 3 yıl 15 gün arasında değişen hapis cezaları hükmedildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 26 sanık hakkında ise verilen 1’er yıl 6’şar aylık hapis cezaları ise ertelendi.

-Mahrem imamların büyük çoğunluğu ihraç öğretmenler

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı terör örgütüne ilişkin davalarda verilen en yüksek cezayı alan mahrem imamların büyük çoğunluğunu meslekten ihraç edilmiş olan eski öğretmenler oluşturuyor. Buna göre; 13 yıl ile 10’ar yıl arasında hapis cezası alan toplam 25 sanıktan 20 sanık örgütün mahrem imamı olan meslekten ihraç edilmiş olan eski öğretmen. Yüksek ceza alan mahrem imamlar arasında 2 mühendis, 1 doktor, 1 NATO üssünde görevli tercüman ile 1 emniyet müdürü de bulunuyor.

Mahkemelerce toplam 308 sanık hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi. Beraat edenler arasında Mor Beyin mağdurları da bulunuyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız