SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Katlı Yeni Polis Evi'nin Yapımı Sürüyor

7 Katlı Yeni Polis Evi'nin Yapımı Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Orduzu Pınarbaşı'nda yapımına başlanan yeni Polis Evi, günümüzün şartlarına uygun, modern, çağdaş ve kullanılabilirlik anlamında sosyal ihtiyaçlara cevap verecek bir nitelik taşıyor. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya’da, ağır hasar alan yerlerden birisi de Sıtmapınarı'ndaki Malatya Polis Evi olmuştu. 

Deprem öncesinde ön görülen projenin protokolü, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında 27 Nisan 2022 tarihinde imzalanmış ve proje başlanmıştı. Şu anda yapım aşamasında olan Polis Evinde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Polis Evi’nin toplam inşaat alanı 8 bin 982 metrekare, oturum alanı ise bin 356 metrekareden oluşuyor. Polis Evi, 2 bodrum + zemin+ 7 kat olarak yapılacak ve toplam 56 odaya sahip olacak. Öte yandan Polis Evinde; fitness salonu, soyunma odaları, hamam, sauna, masaj odaları, depolar bulunuyor. Bunların yanı sıra balo salonu, konferans salonu, fuaye alanı, gelin odası,  lobi, erkek ve bayan kuaför, terzi, büfe, bavul odası, ofis, seminer odası, vip lokal, toplantı odaları da proje içerisinde yer alıyor.

Bu arada, 6 Şubat depremleri öncesi 7 katlı olarak planlanan bina projesi, deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da birkaç kez bölgede 4 ve en fazla 5 katlı binalara izin verileceği yolundaki açıklamalarına karşın, deprem sonrası değiştirilmedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Murat (10 ay önce)
    Vatandaşın 7.8.9 kat evi yıkılır zemin artı 4yada 5 derler sıra kendilerine gelince zemin artı 7 derler hani yatay mimari bunun neresinde bu bir emsal karardır bence herkesin yıkılan binası kaç katsa yerinde aynı şekilde yapılıp haksahiplerine teslim edilsin deprem bir tek vatandaşın evini yıkmadı kamu kurumlarıda zarar gördü madem polisevi 8kat yapılınca sağlamlığı iyiyse vatandaşa da sağlam temel atıp yapsınlar kısacası vatandaşın demirini betonunu çalmadan sağlam yapıp teslim etsinler bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar işinin başına geçsin hırsızlara göz açtırmasın olan hep fakire garibana oluyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Heryerde Hırsızlık Var (10 ay önce)
    Heryerde hırsızlıklar tam gaz devam ediyor, bu kadar duyarsızlık olamaz bekçileri ve polisleri göreve davet ediyorum. Bu duyarsızlık nereye kadar sürecek, memlekette hırsız çeteleri kol geziyor. Kendi evini boşaltan vatandaşı sorguladığınız kadar şu hırsızların peşine düşün lütfen. Yazık günah huzuru sağlamak yerine ortada boş geziyorlar, ev soyulduktan sonra yapacak birşey yok demekten başka vazife üstlenmemişler. Tüm emniyet mensuplarını davet ediyorum. İnşallah sizlerinde başına gelmez. Yeni polis evinin hayrını görün.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • kaplan (10 ay önce)
    neden 7 katlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel okul (10 ay önce)
    Özel okullar dan sadece finalden ses var. Diğerleri çuvalladı anlaşılan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Maski önce bahçeye yapılan konteynerlerde şu çeksin. Olmadı abonelik versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyf (10 ay önce)
    Malatya'da hâlâ yapılmayan adliyeler var ama en önemli yer poliseviymis gibi önce onu yapıyorlar. Aklını çıldırırsın arkadaş.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • salih (10 ay önce)
    Belediye nin görevimi kuramlara ev yapmak, önce kendi işlerini yapsınlar, deprem sonrası yakınlarım bahçeye konteyner koydu, su çekilecek Muğla Belediyesi, Elektrik çekilecek , şurası , yol açılacak burası şehir dışından yardıma gelenler çalışsın Merkez de çalışanlar otursun bilgisayarda, telefonda oyun oynasın ne güzel ya ....
    %79
    %21
    Yanıtla