SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Bin Kişiye Yetecek Su Şebekeden Kaçıyormuş

0
Güncellendi - 2019-03-07 03:37:29
40 Bin Kişiye Yetecek Su Şebekeden Kaçıyormuş
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü şebekeden kaynaklı kayıp-kaçak suların önüne geçmek için 2018 yılında 422 km şebeke hattı tarayarak saniyede 71 litre suyu sisteme kazandırdı.

Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarıyla izole bölgeler oluşturarak içmesuyu hatlarını onaran ve kullanım ömrünü tamamlamış hatları yenileyen MASKİ Genel Müdürlüğü, şebeke dinleme faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, “2018 yılında şebeke dinleme faaliyetlerimiz kapsamında; 951 sokakta 422 kilometre şebeke hattını tarayarak 385 arızaya müdahale ettik. Çalışmalarımız sonucunda saniyede 71 litre suyu sisteme kazandırdık. Kazandırdığımız bu su 40 bin kişinin bir günlük ihtiyacını karşılayabiliyor. Amacımız fiziki kayıp-kaçak suları kontrolümüz altına alarak minimuma indirmek. Su israfının önüne geçmek. Malatyalı hemşerilerimizin suyu daha uzun yıllar kullanılmasını sağlamak. Malatya genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp-kaçak su tespit çalışmalarımız devam edecek.” dedi

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ALPEREN (5 yıl önce)
    Maski yan gelip yatma yeri değil, bu kadar su boşuna gidiyorda nasıl haberleri yok şaşıyorum, demekki işi ehline vermemişler torpille gelmiş vah malatyam vah
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Merak etmeyin bu kaçak suyun bedeli yakında hesaplarımıza geçer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Kaçırılıyor olmasın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mert044 (5 yıl önce)
    O zaman yüzde kirk indirim yapılmasında bir sakınca olmaz sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    niye uğraşıyorsunuz ki arkadaş onu da vatandaşa fatura edin bizler alıştık zaten
    0
    0
    Yanıtla