SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'75 Metrelik Yol İlerleyen Zamanda da OSB'ye Bağlanacak'

'75 Metrelik Yol İlerleyen Zamanda da OSB'ye Bağlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Altay Kışlası alanı içerisinde yapımına başlanan yol, güvenlik duvarı ve hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi. 

İnceleme gezisine Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Genel Sekreter Yardımcıları, ilgili daire başkanları ile şube müdürleri eşlik etti. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ”Malatya yeni sanayi sitesinin yapılması için Altay Kışlası için Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığımız protokol gereği Altay Kışlası’nın içerisindeki binaların yapımı işi tamamlanmıştı. 2. kısım güvenlik duvarı, yol çalışmaları ve sanayi sitesi altyapı çalışmaları için yol çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda projemiz yaklaşık 10 milyon metreküp kazı, 10 milyon metreküp dolgu çalışmamız var. Değişik büyüklükte yaklaşık 2 bin 500 adet dükkan yapılacak. Şu an yol çalışmaları ve güvenlik duvarı çalışmaları başladı” dedi.

Yaklaşık 3 milyon metrekare alanın devir işlemleri gerçekleştirildi 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Altay Kışlası’nda yaptığı inceleme gezisinde, yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanın devir işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Gürkan Altay Kışlası’nda yaptığı açıklamada, “Malatya'nın sanayisi şehir içerisinde serpiştirilmiş bir durumda. Bu da şehirde hem erişim noktasında, hem ulaşım noktasında, hem kaliteli hizmet sunabilme noktasında, hem de servis ağlarının erişimi noktasında hakikaten büyük sıkıntı yaratıyordu. Ayrıca da şehir estetiği açısından da olumsuz bir görüntü arz ediyordu. Milli Savunma Bakanlığımız ve Tarım Bakanlığımızla yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde Yeni Sanayi Sitesi yapılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli 1100 dönüm alan ile Tarım Bakanlığına tahsisli 1700 dönümlük mera alanı Belediyemize devredildi.  

Öte yandan bu süreç içerisinde Yeni Sanayi Sitesinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ marifeti ile yürütülmesi noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle buranın altyapısının hazırlanması noktasında bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Ana yolların, ara yolların, bağlantı yollarının ve kavşakların belirlenerek menfez gibi su geçişleri gibi diğer sanat yapıların yapılması noktasında buradaki çalışmalara yol asfalt daire başkanlığımıza vermiş olduğumuz talimatla çalışmalara başlanıldı. 

Tabii bu çalışmalar devam ediyor. Burada gördüğünüz gibi milyonlarca metreküp hafriyat alınıyor. Dışarıdan görüntüsü çok hafif gibi görünse de bir taraftan menfezler, su geçişleri, diğer sanat yapıları yapılırken, bir taraftan da hafriyat ve yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Burası 75 metrelik bir yol buradan çevre yoluna bağlantı olacak bir yol. Oradaki Beylerderesi ile ileriki zamanda da organize sanayiye bağlanması noktasına gerekli çalışmalar ve planlamalar yapılmıştır. 

İnşallah bu yolların bir an evvel ana hatlarıyla belirlenmesi sanat yapılarının neticelenmesi sonucunda da daha sonraki süreçte yapacağımız toplantılarda hangi sektörün hangi alanlara yerleştirilmesi noktasında yapmış olduğumuz planlar doğrultusunda ilgili muhataplarla gerekli istişare toplantıları yapılacak. 

Bu toplantılar muvacehesi sonucunda yapılan planlama kesinlik kazanarak sonraki süreçte de yapım sürecine başlanacaktır. Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Salih Karacan (2 yıl önce)
    Çok elzem ve çok doğru bir proje. Malatya sanayi sitesi artık miadını doldurmuş, şehir içinde kalmış, ne esnafa ne de müşterilere yeteri kadar hizmet ve imkan sunamayan bir hale gelmişti. Bence Malatya Belediyesinin son zamanlarda yaptığı en büyük yatırımlardan birisi olmuş. Yetkilileri tebrik ediyorum. Mevcut sanayi sitesinin yeri de inşallah ranta kurban gitmez ve kent ormanı ya da kent parkına dönüştürülerek Malatya halkının hizmetine sunulur.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Cevreyolu ve diğer bağlantı yolları kağnı hızıyla devam ediyor yazıklar olsun her şey yarım yamalak Şehir içinde geçen Çevre yolu asfaltı bozuk ve trafik çok ama yönetiçiler fotograf vermek gün geçiriyor.Seçim zamanında şunu bunu yaptık diyecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Toramanoğlu (2 yıl önce)
    Yenileme ve kensel dönüşüm bünyesinde özsan 934 dükkan + yeni sanayi sitesi dahilinde yaklaşık 1500 dükkan kabul edersek acil olarak sanayi esnafımıza 3500 işyeri gerekmektedir.Babuklu yapılaşmasına bakıldığında günümüz ölçek şartlarında dükkanlar minimum 600 m2 dir sadece braşlara özgü malzeme toptancı dükkanları ortalama 3000 m2 ye denk gelmektedir. sadece 750 m2 ye tahsisli 3500 işyeri hesaplanacak olsa 2.625.000 m2 talep olunacaktır. imar ve soyal donatılarıda dahil etsek 3500 dönüm gerekmektedir. Altay kışlası doğru bir seçimdir. Sanayici esnafımıza hakettiği çalışma ortamını sağlayamazsak nasıl gelişmiş sanayi ve endüstri şehri olabiliriz ki? Büyüyen ve Kalkınan Malatyamız da hayırlı bir başlangıç olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çok yazık oldu .....tertemiz toprağı kirleticeksiniz....yemyeşil kayisi bahçelerimiz apartman olucak ona üzüyoruz.....ağaçlar kesilecek....yağmur yok zaten ....5 10 seneye kuraklık olucak....çöl gibi Malatya da yaşayacağız....Gormuyormusunuz....
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)Berra isimli kullanıcı yorumuna
    orası bir çöl,tek bir yeşil yok ,toprak ise verimsiz çorak.sanayi için mükemmel bir konumda ,tek sorun çok fazla sayıda işyeri yaparak , yeşil alan sosyal donatıları es geçip sıradan dükkanlar yapmalarıdır.bu durum yapılacak dükkanları gelecekte değersiz kılacak özsan sanayi sitesinin düştüğü duruma düşürecektir.bu beklenti sanayi esnafının şu anki durumundan farklı değildir.belediyenin projesi çok basit bir projedir.ileride prim yapacak bir proje değildir.bakanlık toki marifetiyle bu işi yürütmek istiyor.belediyede sahibiymiş gibi davranıyor.dükkan sahibi olmak isteyen esnaf için harika gözükebilir.deneyimli insanlar bu projenin atıl bir yatırım olduğunu hemen anlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sanayi sitesi olacağına boş kalması daha iyi....zaten heryere bir sanayi sitesi kondurmuslar....millet ormanı yapsalardı....fahri kayahan cafede oturan gençler toplansa yeni fidanlar dikilseydi .....ama boş kalacağına beton olsun çok yazık....
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Yine eller bir yerleri gösteriyor. Destansı Şehrin baskani yine çok bilmiş işaretlerine devamm eğitimciden belediye başkanı olmaz. Mühendis ve mimar olacaksinki vizyon ve liyakat sahibi olasın. İnsntum belediyelere mühendisler gelir. Ama burnu havada Avrupa'ya kaçakçılık edenler değil
    %70
    %30
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Altın değerindeki kışlanın yeri talan edilmemeli. Betonlaştırılmamalı. Yazık, çok yazık. Yok mu bu şehrin şehir planlamacıları?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Berra (2 yıl önce)
    Çok yazık oldu .....Malatya nin son kalesi Topsogutte katledildi.....Tecde gibi....Altay kışlası millet ormanı olsaydı....Heryere yol acilmak zorundami.....eski yesil Malatya yi arar olduk.....
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Mansur (2 yıl önce)
    Dağın başına sanayi sitesi mi olur? Arabasını kim oraya götürüp gelecek? Yada çalışanlar her gün nasıl gidip gelecek? İnsanların düzenini bozmaktan başka bişiye yaramayacak
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Malatya da yol açanlar. 2023 hazirandan önce bittisin mümkünse...
    %91
    %9
    Yanıtla