SON DAKİKA
SON DEPREMLER

78 Kişinin Öldüğü Hakimbey Apartmanı Davasında Tutuklu Kalmadı!

78 Kişinin Öldüğü Hakimbey Apartmanı Davasında Tutuklu Kalmadı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat 2023'teki ilk depremde çöken ve 78 kişinin enkaz altında kalarak öldüğü Hakimbey Apartmanı davasında yargılanan tek tutuklu olan Mühendis Bülent Yeroğlu da tahliye edilince, davada tutuklu sanık kalmadı.

Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi 2. Ordu Karargâhı karşısında bulunan Hakimbey Apartmanının  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki ilk depremde saniyeler içinde yıkılması sonucunda enkazda kalan 3’ü Azerbaycanlı öğrenci olmak üzere toplam 78 kişi hayatını kaybetmişti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkemeye tutuklu sanık Bülent Yeroğlu, tutuksuz sanıklar Abdurrahman Yavuz ve Basri Akdağ ile sanık ve müşteki avukatları ve apartmanda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

“AĞIR HASAR İLE İLGİLİ RESMİ BİR BEYAN YOKTU” 
Mahkemede tanık olarak dinlenen Artvin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’ya geçici hasar koordinatörü olarak atandığını ve sonrasında 8 ay il müdürlüğü görevinde bulunduğunu ifade etti.

Çiçek, Malatya’ya geldiğinde dönemde Hakimbey Apartmanı ile ilgili sürekli kendisine 2020 Elazığ depreminden sonra binaya ‘ağır hasar’ raporu verildiği ancak bunun sonradan ‘hafif hasara’ çevrildiği yönünde başvuruların olduğunu ifade ederek, “Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olduktan sonra başvurular üzerine arşive baktım. Gülen Öner’in bir dilekçesi ile ‘hasarsız’ tespit forumu vardı. Ağır hasar ile ilgili resmi bir beyan yoktu” dedi.

Mahkeme, tanık beyanının ardından duruşmaya katılan müştekilerin talepleri dinlendi.

Mahkeme başkanı, davanın sanıklarından Abdurrahman Yavuz’un savunmasının alındığını, ifadesinde özetle “Ben Mimarım, statik projeyle ilgim yoktur. Bülent Yeroğlu inşaat mühendisidir, müteahhitlik yapmamıştır” dediğini aktardı.

Duruşma savcısı, tanık beyanları kapsamında Elazığ depremi ile ilgili hasar tespit raporuna ilişkin AFAD Malatya İl Müdürlüğüne müzekkere yazılmasını, tutuklu sanık Bülent Yeroğlu’nun tutukluluk halinin devamını talep etti.

Tutuklu sanık Bülent Yeroğlu, mahkemede yaptığı savunmada, “Malatya, 11 ilden ayrı bir noktadadır. 2020 Elazığ depremi, Malatya için birinci depremdir. Onlarca kişi bu depremden sonra binayla ilgili ‘ağır hasar var’ diyor. 1999 yılı sonrası hiçbir binam yıkılmamıştır. Müteahhitler, kolon kesenler dışarıda ben içerdeyim” beyanında bulundu.

Bülent Yeroğlu’nun avukatı Mehmet Avunduk, DASK’ın 2020 Elazığ depremi sonrası hasar durumuna yönelik Hakimbey Apartmanı’nda çektiği fotoğrafları ve hasar durumuna göre yaptığı ödemeleri mahkemeye sunarak, “Bina hasarsız ise DASK neden ödeme yaptı? Müvekkilim bir yıldır tutuklu, tahliyesini talep ediyorum” dedi.

Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme, bazı tanıkların dinlenmesine, Elazığ ve Malatya AFAD il müdürlüklerine Hakimbey Apartmanı ile ilgili Elazığ depremi sonrası yapılan hasar tespit tutanakları ve itirazlarla ilgili gerekli belgelerin mahkemeye gönderilmesine karar vererek, tutuklu sanık Bülent Yeroğlu’nun yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

78 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
6 Şubat’ta meydana gelen saat 04.17’deki depremde yıkılan binanın enkazında kalan; Abdulmutalip İşler (53), Ahmet Yavuz (90), Ahmet Kerem Orhanoğlu (38), Ali Asım Yakıcı (2), Ali Rıza Güngör (55), Alican Güngör (21), Alya Mina Vural (3), Asiye İşler (42), Aynur Sevim (39), Aysel Orhanoğlu (57), Ayşegül Karaçay (54), Bediha Vural (38), Belgin Haskanlı (48), Burak İrşad Yakıcı (13), Cemile Meryem Şahin (9), Çağrı Emir Bulguru (17), Dilay Koyun (22), Ece Nil Haskanlı (8), Efe Taha Aslantatar (11), Emir Baysar (22), Emir Etem Erbek (2), Emrah Erbek (38), Emrullah Ergün (8), Emrullah İşler (20), Enes İşler (24), Faruk Mert Yıldız (19), Fatma Güngör (47), Fatma Öner (51), Filiz Uğur (46), Furkan Yakıcı (42), Gunduz Nazarzade (23), Gülen Öner (36), Gülşah Ergün (32), Hacer Aydoğan (86), Hacer Yakıcı (40), Hatice Erbek (27), Hayriye Berranur Akçiçek (9), Hayrullah Vural (31), Hidayet Şahin (42), Humam Ismayıllı (21), Işılay Koyun (30), İrem Şahin (20), İrfan Haskanlı (63), Kubilay Orhanoğlu (62), Mehmet Akçiçek (43), Mehmet Ergün (37), Mehmet Zeki Güngör (26), Metin Sevim (43), Muhammed Berkay Güngör (18), Muhammed Emin Şahin (14), Mustafa Ağkoç (56), Mustafa Aydın (54), Mustafa Kağan Şahin (11), Nazlı Yavuz (78), Nilay Aydoğan (31), Nuri Alper Uğur (13), Orhan Uğur (52), Osman Koyun (70), Özge Kuşci (25), Pelin Haskanlı (25), Ramazan Akçiçek (73), Ravza Çağla Bulguru (16), Reyhan Akan (39), Samır Gulıyev (23), Senem Baysar (58), Shanın Valıyev (22), Sinan Karaçay (56), Tuğçe Uğur (22), Tülay Erdoğan (56), Tülay Şahin (43), Yağmur Beren Sevim (2), Yasin Şahin (48), Yeliz Yaslı (38), Yusuf Arda Akçiçek (17), Yusuf Eren Sevim (10), Yusuf Mahir Küpeli (3), Zeliha Akçiçek (48), Zümra Betül Yakıcı (9) hayatını kaybetmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Bu halk (1 ay önce)
    İnsanlar layık olduğu şekilde yönetilir çocukları anneleri babaları enkazda ölenler kime oy verdi ağır hasardan hafif hasara çevirenlere kimseye kızmayın
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Serdar (1 ay önce)
    Bu binanın önceden ağır hasar aldığını, raporunun değiştirildiğini sağır sultan duydu ve herkes biliyor. Neden bu raporu değiştirenler yargılanmıyor. Şöyle düşünelim, arabanın frenini bozuk olduğu biliniyor. Birisi gelip bu gerçeğin üzerini kapatıyor ve araba hiç bir şey olmamış gibi yola çıkıyor. Ve malum son. Kim arabanın frenini bozuk olduğunu üzerini kapattı nerede bu konuda yetkili olan ve sürekli şaibeli davranan belgeleri bile veremeyen, ifadelerini yalan olduğu ortaya çıkan çevre şehircilik yetkilileri. Neden yargılanmıyor? Neden bu şaibe ve yalan ifadelerin merkezindeki adam Çevre Şehirciliğe müdür yapılıyor. Belgeleri açıklayacak verecek kurum çevre ve şehircilik ama şüphelerin merkezindeki adam bu kuruma müdür yapılmış. Ne söylenebilir bilmiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BÜLENT (1 ay önce)
    tek suçlu,hayatını kaybeden masum insanlar....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şükrü (1 ay önce)
    Her zaman soyluyorum arkadaşlar belediye ve şehircilik il müdürlüğü ayağı çıkmazsa sorun çözülmez belediyeden görevli yargılanacak vali izin vermiyor şehircilik il mud personel yargılanacak vali izin vermiyor bunlar ortaya çıkmadan sorun çözülmez aynen fetode olduğu gibi siyasi ayakları ortaya çıkarılmadan sorunlar çözülmez hepsinin arkasında siyasiler var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cero (1 ay önce)
    İşte bir muz cumhuriyetinin adeleti ancak bu kadar olur. Şimdiye kadar yapılan davaların hepsi sadece göz boyamadan ibaretti zaten. Bu ülkenin 85 milyon her bir ferdine sorun soruyu eminimki hepsi bu davaların böyle biteceğini biliyordu zaten. Neden çünkü ne hukuk var ne de adelet.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)cero isimli kullanıcı yorumuna
    Çünkü halk böyle yönetilmek istiyor yapacak birşey yok maalesef
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Mavi marmara olayini hatırlayın. Once israile karsi gemiyi giden insanlari savundular sonrada cikip bana mi sordunuz giderken dediler. Simdi birileri yine cikip 'bana mi sordunuz ev alirken, otururken' derse sasirmayin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • aspava44 (2 ay önce)
    Yazıklar olsun şizin adeletinize, o ölenlerin yaşlarına bir bakın gencecik insanlar, bebekler, çocuklar. Suçlular şuan çocukları ile avm lerde yurt içi ve yurt dışlarında gezerken suçsuz ken ölenlerde toprak altında.. Allah büyüktür o acıların bin mislisini İNŞALLAH çekersiniz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Brn44 (2 ay önce)
    78 kişiyi öldür çık.. yazık çok yazik
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Ondan sonra diyorsunuz ki gençler yurt dışına gidiyor. Gitmeyip de ne yapsınlar benden geçti ama çocuklarımı burada bekletmeyeceğim.Adalet yok, ceza yok, herkesin yaptığı yanına kar kalıyor. İnsan değeri yok . Yazıklar olsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yaratık (2 ay önce)
    Suçlu o bina ve onun gibi yıkılan binalarda oturan o masum insanların öylemi, yazıklar olsun. Vay gidenin başına giden gittiğiyle kalan acısıyla kalıyor. Adaletsiz düzen zalim düzen Allah var, hesap günü var, bakalım o zaman bim beratınızı verecek
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bilir Kişi (2 ay önce)
    Ağır hasarlı binaya, hasarsız raporu alan-veren kimse O suçludur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Bülent YEROĞLU ismi nerde baksak karşımıza çıkıyor ALLAH bildiği gibi yapsın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 ay önce)
    Çevre ve şehircilik müdürlüğü, mahkemenin istediği evrakları göndermemek için hala kıvranıyor. Kendinden emin olsa göndermez mi? Zaten müdürün verdiği yalan ifade de ortaya çıkmış durumda. Önceki müdür de, efendim ben gördüm ağır hasar raporunu ama kem küm. Gelelim türkçemizin güzel sözlerine: BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI TAVUKLARIN HESABINI TİLKİYE TUTURMAK Başka sözlerde var ama neyse...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Sonuç = TÜRKIYE gerçeği ADALETİNİZ B A T S I N
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Maldia (2 ay önce)
    Yakında orda ölenlerin yakınlarını tutuklarlar demedi demeyin hey gidi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • zeki (2 ay önce)
    Dış güçler bizim adalet sistemimizi bozunca böyle oldu. Başka suçlu aramaya gerek yok.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • kerem (2 ay önce)
    tabi tutuklu kalmaz böyle ADALETMİ OLUR
    %100
    %0
    Yanıtla
  • JAPONYA mı Arkadaşım burası ? Elhemdürillah TÜRKİYE !
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Gülcan (2 ay önce)
    onca can gitti onca insan hayvanların bile hakkı aranırken nerde bu adalet kimimizin cocugu kiminin komple aılesı gıttı okadar içimiz yandı …yıne nasıl bi yerden torpil geldi kim arka çıktıda onların salınmasına yardım etti onuda bilmiyoruz tabi ama Allah bunu yanlarına bırakmaz devam etsınler inşaat yapmaya çalışmaya insallah kendılerıde aynı acıyı yaşarlar …
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    suçlu ölenler, ölüleri mezardan çıkarıp hapse atsınlar. niye ölüyorlar diye. bu ülkede hiçbir zaman olmayacak şey "ADALET".
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Adalet güzel bir bayan ismi. Bülent Yeroglu ismi her davada var. Her binada var. Ne güzel Malatya beee
    %85
    %15
    Yanıtla