SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"8-9 Şiddetindeki Depremde Bile Yıkılmayacak Dükkanlar Yapıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Malatya mitinginde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da birer konuşma yaptılar.

BAKAN ÖZHASEKİ..
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya'daki çalışmalara ilişkin, "Herkesin hakkı ödenene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Şu anda 400 bine yakın hak sahibi var, evlerini de iş yerlerini de yapacağız." dedi.

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen miting öncesi yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalara devam ettiklerini aktaran Özhaseki, şunları söyledi:

"Herkesin hakkı ödenene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Şu anda 400 bine yakın hak sahibi var, evlerini de iş yerlerini de yapacağız. 307 bin inşaata başladık. Diğer kalan kısımlarda köylerde çelik ev olarak yapılıyor, herkesin hakkını Allah'ın izniyle teslim edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Malatya'da yaptıklarımıza da sizler şahitsiniz."

Malatya'nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde de inşaatların devam ettiğini anlatan Özhaseki, deprem bölgesinde binden fazla şantiyede çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rezerv alanlarda bu inşaatları yapıyoruz ama merkezde yaptıklarımızı da sizler görüyorsunuz. Valiliğin karşısı ve arka tarafındaki mahallede, bizim Yeni Cami civarındaki çarşımızda yani Bakırcılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, Kasaplar Çarşısı'nın olduğu yerde inşaatlarımız hızla devam ediyor. Biraz zorluğumuz oralarda şuydu; daha önceden rastgele yapılmıştı. Ama şimdi zeminlerine fore kazık sapladık. Yani zeminde en alt taraftaki sert zeminleri buluncaya kadar yapıyoruz. Allah'ın izniyle bir daha hiç olmaz ama 8-9 şiddetinde bile bir depremde yıkılmayacak dükkanları yapmaya devam ediyoruz. İnönü Caddesi üzerindeki faaliyetlerimizi sizler görüyorsunuz. Yeşilyurt'ta, Battalgazi'de binlerce konut yapmaya devam ediyoruz. Şu anda toplam 50 bin civarında konut devam ediyor."

Evleri sırayla teslim etmeye devam edeceklerini dile getiren Özhaseki, vatandaşlardan helallik alana kadar çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Kendileri böyle gayret ederken birilerinin "nerede yaptığınız evler, kime veriyorsunuz, siz yüzde yüz akrabalarınıza dağıtıyorsunuz" dediğini dile getiren Özhaseki, "Koca koca genel başkanları emin olun böyle söylüyorlar. Ama onlara seslenip diyorum ki; görmek istiyor musunuz? Gelin yanınıza düşeceğim şantiye şantiye gezdireceğim sizi. Şeref sözü, hadi gelin. Ama hiçbiri gelmiyor. Yahu kardeşim hiç değilse deprem üzerinden siyaset yapmayın. Ne olur acılı insanların üzerinden siyaset yapmayın. O kirli dilinizi çekin bu insanların üzerinden." diye konuştu.

BAKAN ERSOY..
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların 7 gün 24 saat çalıştığını belirtti.

Bakan Ersoy, AKP'nin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, deprem sürecinde Malatya halkıyla aralarında kopmaz bir bağın oluştuğunu söyledi.

Depremin ilk gününden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Malatya'da koordinasyonu sağladıklarını belirten Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

"Devlet millet el ele ve güç birliği yaparak zorlukları aştık, aşmaya devam edeceğiz. Depremin hemen ardından Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için bütün gücümüzle hareket ettik. Asrın felaketinin 2 ay sonrasında Cumhurbaşkanı'mız deprem konutlarının temel atma törenini gerçekleştirdi ve eş zamanlı olarak 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslimi yapıldı. Şubat ayında da 6 bin 181 hak sahibi kurayla evlerine yerleşti. Deprem Malatya'daki tarihi ve kültürel dokuya da çok büyük hasar verdi. Hasarları onarmak ve yeniden ihya etmek için Bakanlığım ve mesai arkadaşlarım çalışmaları aralıksız devam ettiriyor. Malatya Arkeoloji Müzesi, Beşkonaklar Etnografya Müzesi, Geleneksel Malatya Evi'nde de onarım, tadilat işlemleri sürüyor. Atatürk Anı Evi ve Etnografya Müzesi'nde tadilat işleri hızla ilerliyor. İnşallah yaz aylarında bütün işlemleri bitirmiş olacağız.

Depremde acılarımızı paylaştık. Şehrimiz eski günlerine ulaşınca da hep beraber sevinçlerimizi paylaşacağız. Milletimizin derdi bizim derdimiz. Milletimizin ne sorunu, ne problemi varsa biz onu çözmekle görevliyiz. Verdiğimiz sözleri birer birer tutuyoruz. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için Cumhurbaşkanı'mız ve bizler 7 gün 24 saat çalışıyoruz."

Deprem bölgesinde çalışmaların süreceğini dile getiren Bakan Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla 81 ilde iftar programları düzenleyeceğiz. Malatya'da da 2 noktada iftar programımız olacak. İl Halk Kütüphanesi alanı ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde 1600'er kişilik 2 çadır alanı organize ettik. Her akşam 3 bin 200 kişiyi misafir edeceğiz. Bayramda da geçen sene baba ocağıma gittikten sonra buraya geldim. Bu yıl da bayramda birlikteyiz inşallah." dedi.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ..
AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da 6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Belediyeciliğin AKP'nin işi olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

“Malatya depremden çok etkilendi. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreç içinde hiç durmadan tıpkı 6 Şubat'tan sonra bütün gücümüzle burada yanınızda olduğumuz gibi bundan sonra da olacağız. Malatya'mızı yeni baştan inşa ediyoruz. Belki geçmişte bazı yapı imar hataları var onlar da giderilerek Malatya'mız Türkiye'nin her zaman parmakla gösterilen büyükşehri olduğu gibi bundan sonra da parmakla gösterilen büyükşehri olmaya devam edecek. Bunun için 31 Mart akşamına kadar koşacağız. 1 Nisan sabahı da inşallah elde ettiğimiz başarı öyküsüyle alnımızın teriyle kazandık diyerek hep birlikte sevineceğiz, övüneceğiz.”

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Cero (1 ay önce)
    Sayın bakanın dediğinden pek umutlu değilim ama inşallah öyle 9 şiddetinde depreme dayanacak binalar yaparlar. Peki Türkiye de yapılacak her bina için bu standardı getirecek cesaretiniz var mı acaba? Yoksa depremden önceki gibi yazılı ama pratikte olmayan denetimler ve sahte denetim firmaları ile mi bu işleri yürüteceksiniz. Devlet neden tamamı birinci derecede deprem bölgesi olan bu ülkede yapılacak her binayı kapsayacak depreme dayanıklı yapı standardı oluşturup zorunlu uygulatmıyor, yapıları denetlemiyor ve kuralı çiğneyenleri ağır bir şekilde cezalandırmıyor. Kurala uymayanların binalarını insanlar içine girmeden yıkacağına aksine imar affı getiriyor her seçimden önce. Bir defa oturma ruhsatı alımıyla ilgili büyük bir yanlışlık var. Oturma ruhsatı alınmadan binalar nasıl satılıyor ve insanların içinde yaşamasına nasıl izin veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemil (1 ay önce)
    Biri Bakana depremde büyüklük ve şiddet kavramını öğretsin. Bakan bu terimleri biliyor ve 8-9 şiddetinde ı depreme dayanıklı işyerleri yapıyoruz diyorsa yazık ediyor. Biz 12 şiddetini gördük Malatya'da. 8-9 büyüklüğündeki depremlere diyorsa eyvallah. Bakanların bu terimlere dikkat etmesinde fayda var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap K. (1 ay önce)
    8-9 mu? :)))))))))))))))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ünsal (1 ay önce)
    Biriniz Bakan beye sorsaydınız ; K.Maraş - Hatay - Adıyaman buralarda 30-40 bin konut yaptınız ve teslim ettinizde Malatya da niye 6.182 konut yaptınız ve kura çektiniz de niye hala teslim edemediniz ?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Deniz (1 ay önce)
    İşim gereği Türkiye'nin her şehrini geziyorum ve ilçeler dahil, en kötü, berbat gelişmemiş, yatırım yapılmamış, oyalanmış, hep yalan söylenmiş ve mağdur edilmiş tek il yemin ederim Malatya. Doğuda çoğu şehrin büyük ilçeleri bile Malatya'dan daha çok gelişmiş emin olun. Batıyı söylemiyorum bile. Bunun sebebi ne biliyor musunuz? Her dönem rekor oy vermek ve Malatya halkını çantada keklik görmek haklı olarak. En önemlisi yıllardır tekrar tekrar aynı liyakatsız, işe yaramayan adamları parti uğruna tekrar tekrar seçmek. Buna son verecekte sizlersiniz çünkü oylarınızla patron sizsiniz onlar değil. Gereğini yapın kardeşim kadere boyun eğmeyin. Birileri sizin oylarınızla refah içinde, zenginliklerine zenginlik katarken siz sürünüyoruz ve mağdurusunuz.Artık buna izin vermeyin vermeyin vermeyin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • yine sececekler cünkü müstehak
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ayşe (1 ay önce)
    Şu ana kadar HAK SAHİPLİĞİBAŞVURUSU yapamamış olanlar için son bir ke z daha başvuru imkanı sağlanması
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Olumsuz oy kullanan kişilere soruyorum. Kimsenin malını istemiyoruz. Orta hasarlı yıkılan ve kendimizi toparlayamadığımız için başka şehirlerde,3 er 5 er ay akrabalar yanında kaldığımız için ve kayıplarımızdan dolayı psikolojik çöküntü içinde HAK SAHİPLİGİ başvurusu yapamadık. Diyorlarki internetten başvursaydınız. Daha yeni yeni bir cep telefonumuz oldu. Lütfen kötülük yapmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    6şubattan sonra yürüyecek yol kalmadı önce daskın yarım ödemelerini tam ödeyin ondan sonra halkın karşısına çıkın sizin metre kareye verdiğinizi biz size yıllarca oy vererek ödedik bir devlet kurumu olan dask ödemeyi güncel fiyatta ödeme yapmadığı sürece size oy felan yok kusura bakmayın inek gibi sağılmaktan bıktık kardeşim
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kerem (1 ay önce)
    Bostanbaşı, Fahri Kayahanı imara sizin belediyeleriniz açtı. Madem bu kadar biliyordunuz neden oralarda imara izin verdiniz. Yeşilyurt Belediye başkanınız belediye eliyle yurt dışına adam kaçırdı, eşine torpil yaptı hakkında tek bir işlem yapılmadı. Memleketi getirdiğiniz hale dönüp bakıyoruz çok yazık. Malatya yine sizi destekler çünkü bu şehir sorgulamayı bırakalı çok oldu
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çok haklısınız
    %86
    %14
    Yanıtla