SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'8 Bin Yıl' Duvarı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 8 bin yıllık tarihi, kent merkezinde seramikten yapılan motiflerle hayat buluyor.

İnönü Üniversitesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Araştırmacı Fazıl Ercan, "Malatya'nın 8 bin yıllık tarihi İnönü Kapalı Çarşı'nın üç etrafına döşeniyor. Tabloların yanına yazılı açıklamalar da konacak. Bilgilendirme amaçlı seramikten yapılan motifler yer alıyor. Malatya'nın estetik yönüne hitap ediyor. Şehir kimliğine biraz daha estetik biçimlerde girecek. Sümerpark'ta da bu tarz çalışmalar olabilir. Biz tablolarımızda Malatya'nın arkeolojik yapısını, etnografik yapısını, hepsini içerisine alan bir çalışma ortaya koyduk. Burası açık hava müzesi gibi bir şekil alacak. Malatya Belediye Başkanımızın bu yaklaşımı çok güzel" dedi.

Antropolog Hüseyin Şahin ise, "İnönü Kapalı Çarşısı'nın çevresinde yapılan bu çalışma, Malatya Belediyesi başkanı Cemal Akın ve Fen İşleri Müdürü Doğan Tarakçı'nın desteği ile İnönü Üniversitesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi araştırmacı Fazıl Ercan ve ekibinin yanı sıra İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ'ın düşüncesini içeren projenin ürünü. Bu çalışma Malatya kültür tarihine büyük bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Vatandaşlar da, Malatya kent merkezine tarihsel motiflerle ayrı bir kimlik kazandırılmasına destek verdiler.

FOTOĞRAFLARLA MALATYA..
Bu arada, Kapalı Çarşı'nın üstünde, havalandırma alanının etrafında, Malatya'nın ve alanın gelişimini anlatan Yrd.Dr. Göknur Akçadağ arşivindeki fotoğraflardan bir bölüm oluşturulacak. 20'ye yakın fotoğrafın büyük boyutlu olarak yeralacağı bu bölüm, özel olarak ışıklandırılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız