SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"85 Milyon TL Krediyle Personele Maaş Ödeyebildik!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını, 85 milyon TL kredi çekerek maaş ödemesi yapabildiklerini söyledi.

Er, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında bir önceki Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan nasıl bir belediye devraldığını Malatya kamuoyuna açıkladı. Konuşmasında sık sık şeffaflık vurgusu yapan Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olduğunu açıkladı.

Konuşmasının devamında kaynak arayışına girdiklerini kaydeden Er, “Bu borcun artmasına sebep şeylerden biri,  yani biz kaynak arayışına girdik. Burada açık açık söylemem lazım buraya geldiğim ilk gün maaş ödemek durumundaydım.  Maaşı çek ve krediyle, 85 milyonu kredi kullanarak ödedik. Yoksa personelimize maaşı ödeyemeyecektik. Dolayısıyla ne yapabiliriz, bunu nasıl ödeyebiliriz arayışına geçtik. Dedik ki gayrimenkullerimiz nelerdir? Bunlardan birkaç tane satabilirsek, belki durum düzeltiriz. En azında rutinlerimiz şey yaparız.  Ankara’yla temasa geçip, orada kaynak gelene kadar bunlarla ilgili başlangıç yapmış oluruz diye düşündük ama maalesef burada da kaynak bulamadık.” dedi ve belediye gayrimenkullerinin de elden çıkarılmış olduğunu vurguladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

76 yorum yapılmış

  • hasan (1 hafta önce)
    kötü kim... geçmiş. bu gün geçmiş olunca ? aynı sorunun cevabı yine aynı olacağı kesi.. kime atıyor veya önümüze koyuyor tüm bu kötüleri.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Toraman044 (1 hafta önce)
    Oh olsun Malatya halkına, ceketimi koysam kazanır devri devam ettikçe çamur içinde yaşamaya devam. Ohhhhhhhhhhhh
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaza-yorum (1 hafta önce)
    "Borç yiğidin kamçısıdır" durmak yok yola devam. Kim tutar seni sayın Başkan. Önce ver gazı, sonrada çevir kazı yanmasın. Önümüzdeki aylarda ne olacak, dur bakalım. Davul zurna ve halay ekibi. Güleriz ağlanacak halimize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (1 hafta önce)
    Yeni yapılan 100. Yıl parkında yuvarlanın işte, boş verin bunları
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı Fahri (1 hafta önce)
    Malatya'da ne kadar muhtar varsa o kadar da oğlu Belediyede zabıta. Onları temizlemeniz bile sizi dar boğazdan çıkarır Başkanım
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hamit (1 hafta önce)
    Yazıklar olsun usd karşılığı 515 milyon dolar.... Bu para şehre harcansa Malatya Paris olurdu insanlar ihya olurdu kim ki fakirin dul'un yetimin hakkını yemiş ...............................
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya lı vatandaş (1 hafta önce)
    Sayın başkan millet sana Yetki verdi sende bunca yolsuzlugu görüpte gerekeni yapmanı milletin hakkını geri almanı bekliyor malatya halkı yapanın yanına kaldıgı Bi düzen olmasın millet sıkıldı artık bu keyfi düzenden
    %97
    %3
    Yanıtla
  • KAYSI ÇEKİRDEĞİ (1 hafta önce)Malatya lı vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyalı vatandaş bundan önceki dönemlerde de aynısı olmadımı kim kime hesap sorabilir Selahattin GÜRKAN borçla belediyeyi teslim aldı bu borcun nereye yapıldığını bana açıklamazsanız ben iş yapmam dedi sonra ne oldu selo başkana sus otur sende bu çarkı döndür dediler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 444server (1 hafta önce)
    merak ediyorum malatya hep iktidarda olan partinin belediyesine oyunu veriyor .hizmet desen sıfır çalışma dersen yok depremde ne millet vekillerini görebildik nede belediyeyi biz hak ettik ve hala bunun gibi hizmet etmeyen belediyeye oy verip duruyorlar.hakkımız haram olsun kurban olduğum ALLAH'ha bıraktık sizim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Nuri (1 hafta önce)
    Demekki bu seçimi muhalefetin kazanacağı bilseler ne yaparlardı?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    İyide sayın başkanım siz bu belediyeyi kimlerden devraldınız?Hesap sorabilecekmisiniz?Bu mümkün mü? Yani bu serzenişinizin karşılığı görünmüyor..20 yıldır aynı adamlar birbirini kötülüyor.Bunun yerine,Yazılı olarak belediye önüne geliri gideri harcamaları gösterir bir bilgilendirme yapın ki millet gözüyle görsün,aklıyla hükmetsin.Sizi de bu anlamda unutmasın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (1 hafta önce)
    Belediye çalışanlarının 1/3 ü mesai saatinde esnaflık veya ustalık yapıyor. Örnek isterseniz hemen söyleyeyim. Tecde mahallesinde hem kasap hem lokanta işleten bankamatik memuru var. Tabi torpil kuvvetli yerden olursa ye kürküm ye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu sadece bir örnek dışarıdaki işlerinden belediyedeki işlerine fırsat bulamayanlar var sonra bir de sosyal medyalarında ayet hadis cuma mesajı hayati inanç videoları paylaşırlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • yusuf (1 hafta önce)
    malatyayı depremden çok s. gürkan vurdu. s. gürkannın söylediklerinin %99 u yalan %1 i şüphli
    %79
    %21
    Yanıtla
  • uğur tn (1 hafta önce)
    Yok iyi ki veli ağbaba seçilmemiş diyen arkadaşlar cidden merak ediyorum o acımasızca eleştirilerin birini eski belediye başkanına yapabiliyorsanız işte derim ki allah korkusu var bunlarda ,bunlar samimiyet var ama nerdeeee ! Siz her şeyi geçtim allah korkusunu yitirmiş insanlarsınız yani seçilemeyen biri için '' Veli Ağbaba seçilseydi borç kat trilyonları bulu,malatya batardı ! '' diyenleredir sözüm.Hadi yüreğiniz varsa atın partizanlığı bir tarafa eleştirin akp'li gürkan'ı görelim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Alp (1 hafta önce)
    Az çalın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 hafta önce)
    Bunun hesabı sorulmayacak mı? Birde yeniden adaylık peşindeydi hepsi! Besmeleyle oturup kalkanlar halkın parasını ne güzel harcamışlar. Zıkkım olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (1 hafta önce)
    Malatya Haber sitesi Gürkan hakkında bir tane aleyhte haber yapmadı Malatya haber bu kat trilyonun ne kadarını kasasına koydu. yürekleri varsa açıklasınlar. Her gün Mehmet Çınar Haberleri yapma talimatlarını nereden aldılar. ne karşılığında yaptılar.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • alp (1 hafta önce)
    Chp belediyeleri bunları yapsa akpartililer herşeyi bayrak ederler ama ak belediyeler iflaş eşiginde ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 hafta önce)
    Evet baskan hakli yillardir chp nin yonettigi belediyede koca bir cukur olusmus yemisler icmisler batirmislar. bu chp zihniyeti yokmu ah ahh )
    %93
    %7
    Yanıtla
  • AĞASARLI (1 hafta önce)
    yeni gelen personellerin elinde çay, telefon ağzında cigara, iş bilmezlik bi yana öğrenmeye yanaşmak bile istemezler. Gelen insanlar muhatap bulamıyorlar. İş öğrenmeye hevesli olsalar keşke
    %90
    %10
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)
    Sayın Er, sen Malatyalının hakkını savunacaksan, çatır çatır aç dosyaları, ver savcılığa. Yapamıyor musun? Ben bunu yaparsam, ülkede ele geçirdiğimiz medyanın %95'i değilse bile kalan %5'lik medya bu haberi tefe koyar, partime zarar gelir mi diyorsun? Reisim izin vermez mi diyorsun? E o zaman varsa çalan, çaldığıyla kalacak demektir. Biz merkep gibi çalışıp o borcu da öderiz. Ne olur bizi insan yerine koyup da sanki gereğini yapacakmış gibi şaibeli borçları ilan etmeyin... Üzülüyoruz boş yere :,)
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    5 kisilik odaya 15 kişi oturtursanız zorlanirsiniz tabi. Kimin adamı neye göre alındı oraya belli değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 hafta önce)
    17 katrilyon borç yok ortada 17 milyar borç var haberi nasıl okuyorsunuz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali cabbar (1 hafta önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    17 milyar senin anlayışın ile para birimini öğren 17 bin değil 17 milyon değil 17 milyar oda eşittir 17 katrilyon
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cafer CANBAY (1 hafta önce)
    22 Yıldır üç ye ile yarışacaklardı üç kere ye ye ye mamo.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özkan (1 hafta önce)
    Malatya'da yaşayanlar kişi başı 23bin lira verirse borç anca kapanıyor, öyle bir para. (Zaten bu paralar eninde sonunda milletin cebinden çıkacak. Yetkiyi alanlar hiç bir zaman sorumluluğunu almadı.)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Giden iyi yemiş. Hemde çok iyi yemişsssss
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ali cabbar (1 hafta önce)
    Bilim adamı gider ayak golünü attı borç 2023-2024 yılına 17 katrilyon bıraktı bu adamı yere göğe sığdırmak mümkün olmadı Hacı Uğur başkan döneminde 2 katrilyon ile devraldığı belediyeyi borçsuz teslim edeceğiz diye dönüyordu ki ismi açıklanmadıgı için son dönemde bu borçları bırakması akıl işi değil Allah bunun hesabını elbet sorar Sami ne yapsın veli ne yapsın adam golünü attı şimdi Erdoğan bunun hesabını ondan sorsun çocuğu daire başkanı Ankara'da hadi hesap verin bu millete
    %92
    %8
    Yanıtla
  • sevda ÜLKÜ (1 hafta önce)
    Kpss yok sınav yok Belediye alma yetkisi de var işçi kadrosu şirket olarak görülüyor maaşta olanaklarda memur maaşına yakın her önüne geleni alırsanız böyle olur bi masada 3 kişi oturuyor Torpille işe girenler çok büyük kul hakkı haram Allah sorar çıkar bu dünyadada ahirettede.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yerelli (1 hafta önce)
    Her gelen öncekinin borç battağını anlatıyor. 5 yıl önce bugün gürkan bey de aynı şeyi söylüyordu. Ne işlem yapıldı. Hiç. Demek ki içi boş! Sn.Er kanunsuz bir iş varsa suç duyurusunda bulun. Usulsüz işlem ve ihale varsa iptal et. Gelire göre kim ayağını uzatmıyorsa kov gitsin. Malatyada belediye hizmetti KOCAMAN BİR SIFIRDIR. Şehrül emini bu kadar borç bıraktıysa karşılığında neler yaptı veya yapılacak! Onu da açıklayın. Bu borç için suya ulaşıma vb. Ne kadar zam yapmayı düşünüyorsunuz? Belediyeler çalışmıyor. Hizmet üretmiyor. Yeşili ve insan sağlığı için temiz bir çevre sunamıyor. Yeşil Malatya da kişi başına düşen yeşil alan bırak dünyayı Türkiye ortalamasının bile altında. Yapıların mimarı estetiği yok. Kim kime dom duma. Üstüne bu kadar da borç çok çok kötü. Bu aynı zamanda Ak Partinin Malatya karnesidir. T.C.Merkez bankasını 2023 yılında 818 milyar ₺ zarar ettiğini duyunca kılıçdaroğlunu 128 milyar dolar nerede sorusunda ne kadar haklı olduğunu kanıtlamıştır. Eski başbakanlardan davutoğlu son 20 yılda ülke sistematik olarak soyuluyor. Hırsızlıkla suçlanan bir kişi il başkanı milletvekili tekrar il başkanı ve tekrar milletvekili oluyorsa işini çok güzel yapıyor demektir. Yağdan kıl çeker gibi. Gri pasaportla teröristleri binlerce dolar karşılığında yurtdışına kaçırıp hiç bir şey olmamış gibi yoluna deva ediyorsa, Sanki Malatya'da avukat yokmuş gibi gidip kayseride avukat tutuluyorsa SN ER işiniz zor. Biliyoruz ki işini güzel yapmak haktir. Haktan anlamayana da herşey müstehaktır... Söz konusu borçların nerelerde ve nasil oluştuğunu Detaylı açıklamasını sizden bekliyoruz. Çevrenizde topladığınız feodal zübüklere de dikkat etmenizi dilerim. 5 yıl çabuk geçer. Bir memleket kendini düzeltip EMR olunduğu gibi dosdoğru olmasa yüce Allah o diyarı cezalandirir. 6 Şubat depremi de bunun açık ispatidir. Hud 117 bunu açıklar... Vs...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Selo başkan da geldiğinde borçlardan bahsetti. Noldu susturdular. Seni de sustururlar. 5 yıl sonra gelecek olanı da.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Haklısın başkanım,CHP den size geçince belediye enkaz devralmissiniz.Artik bir beş yıl bahaneniz de var,rahat ol çok da şey etme kendini kasma başkanım. Kader kısmet hersey
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Önümüzdeki seçimi kazanacak akp li başkan da 37 katrilyon borç varmış der
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin (1 hafta önce)
    Çerçi başkanı mumla ararsınız artık. Ne kadar borçla aldı, ne yaptı, ne borç bıraktı, kaç yeni eleman aldı Birileri bunları da ortaya koysa iyi olur rakamlarla. Sonraki yıllarda gelenler ne yaptı, ne gibi imar kıyakları ve alımlar yaptı bilançoyu görmek lazım. Yok mu bir gönüllü?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sorularınızın cevabı çeşitli akp dönemi başkanlıklarının özeti olacaktır, anlamasını bilene...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Babacan (1 hafta önce)
    Belediye reisi abi bu işe girmeden önce keşke belediye bilançosunu baksaydın öyle girseydin şimdi yakinmanin bi alemi yok belediyeyi kara ambar nakliyeciler partisinden devralmadin...hersey elinizde ve gözünüzün önündeydi..bırakın şimdi enkaz devraldık edebiyatini
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)Babacan isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş, eski başkan partidaşına gider ayak bol sıfırlı borçlanmalı yatırımlar ve olmayan paralarla personele ekstra zamlar yaptı, bence Sami reddimiras yapsın! Malatya yı mı imar etsin borçları mı kapatsın?? Bu arada Malatya lı bir fert olarak deprem dolayısıyla Türkiye ye gelen yurtdışı fonların ne kadarı payına düştü?? Doğrusunu açıklayın da iktidarın seçim öncesi ve sonrası seçtiğiniz milletvekillerinin foyası ortaya çıksın.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Başefendi (1 hafta önce)
    Sami başkana Allah yardım etsin. Gerekli olmadığı halde onun oğlu bunun kızı şunun yeğeni diyip işe alınanları çıkarmaya kalksa siyasi baskı görecek. Bu kadar giderin artması hayra alamet değil. Başkana kolaylıklar diliyorum, çetin bir 5 yıl kendisini bekliyor maalesef.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Belediye kadrolarında çok fazla çalışan var belediyeler iş ve işçi bulma kurumu değildir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Beytülmala sahip çıkınız peygamberimizin münafıkların ve kamu, devlet malı yiyenlerin cenaze namazlarına katılmadıklarını unutmayınız.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Memet (1 hafta önce)
    Bir yerde müdür işçiden fazlas ise randıman alamazsın artı belediye şirketleri yok sa hizmetleri bedava mı yapıyor altı ayda bir asfalt dökme. Kaldırım yapma Artı neredeyse 2 işçiye bir müdür düşüyor artı iceri zabıta doldurmuşlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memet özparlak (1 hafta önce)
    Arkadaşlar yazıktır dürüst bir adam malatyamıza başkan oldu kıymetini bilelim arkasında duralım biraz malatyalı olun saygılarımla
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Çalışmadıktan hizmet görmedikten sonra.Personel maaşı vermekten hizmete para kalmıyor.dolmuş torpille işe girenler.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Eski bir asker (1 hafta önce)
    Ben başkan olsam 1 ayda giderleri yarı yarıya düşürmezsem adam değilim tüm birimlerde müdürü lerin altında arabalari alınacak ve saat 5 de sonra belediye tüm birimindeki araçlar birimlere birakilip herkes kendi aracıyla evine gidecek ben bizzat görüyorum çocuğunu belediye aracıyla okula birakanida gezmeye misafirliğe giderken belediye aracını kulllanda takip cihazı yoksa takilacak hafta içi 5 den sonra araçlar kuruma bırakılacak herkes babasın mali gibi keyfe kullanıyor yazik günah 40 .50 bin maas aliyorlar Halen belediye bedava aracina binmede gözleri yazık günah diyen yok kim nasıl gider gelirse gelsin uzak belediye binası toplu servis çıkartsın binen biner binmeyen kendi imkaniyla gelsin
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Karakavaklı (1 hafta önce)
    Sami bey belediyeciliğin ABC sinden geldiğini iddia ederek göreve geldi. Göreve geldiği süre boyunca sahada göremedik . sürekli yemekler deler . Yedikleri yemeklerin hesapları kim tarafından karşilaniyor vatandaş olarak merak ediyorum. Sürekli belsoslarda organizasyonlar var kim tarafından karşilaniyor lütfen bilgilendirin
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Gezgin (1 hafta önce)
    Ne oldu Selo başkan deyip başına yemin eden tiplere. Akıl ve mantıkla hareket etmediğimiz sürece bunlara mahkumuz herzaman
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatyali (1 hafta önce)
    Malatyayyidami chp yönetiyordu süz yonetmiyormuydunuZ utanmıyorsunuz degilmi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vahap (1 hafta önce)
    Maşallah maşallah:Sizi tebrik ediyorum gerçek durum daha da vahim bence.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Zeki (1 hafta önce)
    Akp’li Akp’liye devrederken böyle yapıyorsa, başka partiliye bırakırken neler yapmaz?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mlt44 (1 hafta önce)
    Maskiye yeni giren 300 kişi kadro bekliyor
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Kartal (1 hafta önce)Mlt44 isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka para yok arabaları babanızın arabası gibi kullanıyorsunuz gerek yok çıkartın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Heryere Teşekkürler Malatya afişi asmayı daha doğrusu şu gereksiz reklam afişlerini asmayı bırakın artık bunlar ileride hep yüksek maliyet olarak karşınıza çıkacak. Sizden önceki başkanda belediyeyi devraldığında sizin gibi gazetelere belediyenin şu kadar borcu var diye bilgi vermişti (ozamanın dolar kuru ile 320milyon dolardı şimdi sizin açıkladığınız rakam 520milyon dolar) . Borcun daha çok yükselmesini istemiyorsanız aynı yanlışları yapmayın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Sayın başkan 15 bin konut dediniz, üniversite-ikizce tramvay dediniz, yeni iş alanları dediniz halk oy verdi ilk haftadan sözler tutulmayacak dibi duruyor hiç yatırım yapılmayan bir şehirin nasıl bu kadar borcu olur Kayseri, Diyarbakır gibi belediyenin çalıştığı bir şehir olsak adamlar yaptı borç var diyeceğimde yollarda asfalt bile yapılmamış son 10 yılda köye döndük şehire baksan kuruş harcanmamış gibi duruyor. Kim cebine attıysa haram olsun halkın parası.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Sayın başkan bu personelin yarısı ATM memuru. Lütfen güzel bir temizlik yapın, gereksiz işçileri çıkarın. Yoksa borç batağından çıkamazsınız
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Buharci (1 hafta önce)
    Ne yaptın Malatya, ne yaptın, daha bir ay dolmadan ağlamaya başladı. Bende hakkımı helal etmiyorum.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Alp utku (1 hafta önce)
    Hakkımı helal etmiyorum
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Eee nasıl olacak sami bey. Söz verdiniz 15 bin sosyal konut, çimento fabrikası vs.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Adam rutinden bahsediyor sen başka şeyler söylüyorsun... onlar proje bazında yatırım kredieiyle yapılacak işlerdir...
    %25
    %75
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 hafta önce)
    Selo paraları bilim için uzaya mı yolladın. Orada çoğalıp gelecek
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Çiftçi44 (1 hafta önce)
    Nasıl belediyenin gayrimenkulü yok. Daha yeni polis evinin yeri büyükşehir belediyesine geçmedimi. Yeni polis evinin yapımı karşılığında. Ayrıca polis kantinin olduğu arazi yine aynı şekilde. Yeni polis kantini başka bir yere yapılarak. Arazisi büyükşehire geçmedimi.? Ez cümle. Yoksa onlardamı satıltı...???
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Erhan (1 hafta önce)
    Yapanlar belli başka siyasi parti değil üstünü örtmeden kimin ne yaptığını çıkarın belediyeye uğramadan ya da uğrayıp hiç bir iş yapmadan yan gel yat osman usulü bankamatik çalışanları partili akraba çocuk kim varsa işten çıkarın o zaman borçta kalmaz hakkıyla çalışanların maaşlarınıda ödersiniz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Gazi (1 hafta önce)
    En az 30 yıllık yerel yonetim, belediyecilik tecrübeniz var, sayet varsa bir yolsuzluk, usulsüzlük nerelerde olabileceğini bilecek bilgi, donanim ve tecrübeye sahipsiniz, belediyelerin gelirlerini, giderlerini, yapılan işlerin birim fiyat ve maliyetlerini çok iyi bildiğiniz varsayımı ile sorumlu bir idareci gibi davranıp tüyü bitmemiş yetimin, depremde enkaz altinda kalan malatyalinin hakkini rantiyecilere yedirmeyeceginizi, kurumları partizanlık yapmadan harekete geçirmenizi umuyorum, kamuoyu nezdinde ilk testiniz, turnusol kağıdınız bu olacak...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (1 hafta önce)
    kul hakkına girenlere iki taraftarda gün yüzü görmesin inş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Kasa tam takır. 17 katrilyon borç. 2700 küsür personel alınmış. Satılacak gayrimenkul bile bırakmamışlar. Resmen enkaz devredilmiş! Yeni yönetim aynı partiden diye bunun hesabını sormazsa hem bu dünyada hem ahirette iki elimiz yakanızda olur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Yani bu arkadaşın dediğinde yanlış bişe yok bence hala beğenmeyen insanım ben diyenleri anlamak güç
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Gurkan geldiği vakit aynı şeyleri söyledi, belediye borc batağında, siz bugün aynı şeyi söylüyorsunuz, yapılması gereken basit sunucta bir kamu kurumudur belediye, girdisi çıktısı, aktifinin pasifinin belli olması, yazili olmasi gerekir, yapılması gereken bir yeminli mali.musavirlik firması ile anlaşıp, bilançonun ortaya çıkarılması, yapılan ihalelerin incelenmesi, borc tutarındaki artışın sebebinin kur farkı mı, yolsuzluk ve usulsüzlük mu, kotu yönetim mi olduğunun ortaya çıkarılması, şaibeli durumlar varsa da sayistay, mulkiye teftiş kurulu, ve savcılığın harekete gecirilmesidir, bunların dışında yapılacak her sey maxaret üretmektir, seçim sürecinde şikayetçi olunan eski yönetimden intikam almak.olarak algilanacaktir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Akp güven tazelemek için ne bekliyor?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ss44 (1 hafta önce)
    Sende bi ikibin personel al mesele hâl olur. Tabiki milletin gõzündede yücelirsiniz. Maaşlar bi şekilde ödenir .Sizede dua ederler.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Yüksel (1 hafta önce)
    Adam ne yapsın olan borcu söylemesin mi,daha çok su götürür bu iş bir sürü zimmet çıkarsınlar Gürkan ve ekibine
    %82
    %18
    Yanıtla
  • aykut (1 hafta önce)
    senin partindi bir onceki belediye baskani o yuzden hic aglama eger yapamayacaksan birak bu sehir artik bahanelerle yonetilemez biraz ciddiyet
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Anlamayacaksınız, varsa bir bir şaiya, bir şüpheli durum, hesap kitap yapıp, bilançosu çıkarıp c. savcılığına suç duyurusunda bulunacaksiniz, eminim devraldiginiz belediye başka bir partide olmuş olsaydı, yapardiniz bunları, şu anda yapmanız gereken de adalet, şeffaflık, hesap verebilirlik adına bunları sadece kamuoyu ile paylaşamamak, kurumları harekete geçirmek olmalı,
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Barguzu (1 hafta önce)
    Sayın Er varsa bir yolsuzluk gördüğün suç duyurusunda bulun. Akla ziyan bir borç bahsettiğin. Kimlere nasıl iş yaptırılmış akıl almıyor. Selahattin başkan Malatya bir açıklama bekliyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Erken başladı..Olmayacaksa bırak.gurkan başkanda geldiğinde sanki aynı şeyi söylemişti.borc çok gibilerinden
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Malatyali (1 hafta önce)
    Her gelen aynı senaryo çağır ozaman savcıları devletimiz büyük.kim yedi çarpti devleti nerde paralar.yazik bu devletimize
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Savcılar kendi gelmesi lazım suç duyurusudur bu açıklama bir anlamda.Devlet malı borç batağında ise neden niçin diyecek kişi hakim savcıdır...
    %100
    %0
    Yanıtla