SON DAKİKA
SON DEPREMLER

A Milli Kadın Voleybol Takımı Dünya Kupasının da Sahibi Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı Dünya Kupasının da Sahibi Oldu
A- A+ PAYLAŞ

2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı 7 maçı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Elemelerde B Grubu'nda mücadele eden "Filenin Sultanları", son maçında Belçika'yı 25-14, 25-20 ve 25-21'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Milliler, aynı zamanda "Dünya Kupası" adıyla oynanan olimpiyat elemelerinde tüm maçlarını kazanan tek takım oldu. Organizasyonu 21 puanla namağlup zirvede tamamlayan milli takım, böylece 2023 Dünya Kupası'nı kazandı.

2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden A Milli Takım, 2023 sezonunu 3 kupayla noktaladı.

Üst üste 22. galibiyetine imza atan ay-yıldızlı ekip, FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda da mutlu sona ulaşmıştı.

AA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • murat (1 yıl önce)
    helal olsun size inşallah diğer spor dallarında'da yüzümüz güler
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Her bakımdan sıkıntılı şu günlerde bizlere ve bütün ulusa moral verdiniz neşe kaynağı oldunuz; sonsuz teşekkür ederiz Allah da sizlerin ne muradı varsa versin yüzünüzü ve gönlünüzü hep güldürsün
    %81
    %19
    Yanıtla