SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Durum.. AKP 4, CHP 1, MHP 1 Vekil

0
Güncellendi - 2018-06-26 05:50:03
Malatya'da Durum.. AKP 4, CHP 1, MHP 1 Vekil
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya il genelinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sonuçları.. İlçe ilçe alınan sonuçlar..

YSK'nın yayın yasağını 18.45'de kaldırmasının ardından, AA ülke genelinde ve il bazında seçim sonuçlarını duyurmaya başladı, saat 23.00 sıralarında da sonuçlar netleşti.

Malatya'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 69,1'ini oluşturan 330 bin 250, Muharrem İnce'nin oyların yüzde 22,9'unu oluşturan 109 bin 525, Meral Akşener'in oyların yüzde 4,3'ü olan 20 bin 956, Selahattin Demirtaş'ın yüzde 2,2 oranındaki 10 bin 504, Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 1.1'i oluşturan 5 bin 479, Doğu Perinçek'in ise oyların binde 11'ini oluşturan 552 oy aldıkları bildirildi.

Milletvekili seçiminde ise AKP'nin oyların yüzde 53,9'unu, CHP'nin yüzde 16,7'sini, MHP'nin yüzde 16,2'sini, HDP'nin yüzde 6,7'sini, İyi Parti'nin yüzde 4,2'sini, diğer partilerin (Saadet Partisi, Hüdapar, Vatan Partisi) ise toplam yüzde 2 sini aldıkları bildiriliyor.

Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı'nın(AKP+MHP) oyların yüzde 70,1'i olan 339 bin 669, Millet İttifakı'nın (CHP, İyi Parti, Saadet Partisi) oyların yüzde 22,5'ini oluşturan 108 bin 922, ittifak dışındaki partilerden HDP'nin oyların yüzde 6,8'ini oluşturan 32 bin 942, HÜDA PAR'ın yüzde 0,3'ünü oluşturan bin 619, Vatan Partisi'nin ise binde 14'ü oluşturan 697 oy aldığı bildirildi.

Bu sonuçlara göre, 6 milletvekilliği bulunan Malatya'da AKP 4 milletvekili (Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı), CHP 1 milletvekili (Veli Ağbaba), MHP 1 milletvekili (Mehmet Fendoğlu) çıkardılar.

İLÇE SONUÇLARI..

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA-milliyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • fırat kalkan (6 yıl önce)
    Bu saatten sonra, yok Çakır kötüymüş, yok Çalık hep aynı adaymış.. Ağlamayın. Beyinle değil, kalple düşünürseniz sonumuz hüsran. Ki Müstehak bize aynen devammm. Kimse ağlayıp sızlanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    ak parti'den mahp'ye kayan oylar mevcut vekillere tepki oylarıdır. ak parti, selahattin başkan hariç mevcut adaylarla yerel seçime girerse kesin kaybeder. umarım işin ehli liyakat sahibi belediye başkanları aday olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    ÇOK HAKLI YORUMLARINIZ VAR HELAL OLSUN BU ARADA PARA ETMEYEN DOĞANŞEHİR ELMASINIDA UNUTMAYIN...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Selahattin Demirtaş 10.500 oy almış,partisi Hdp 32.900 oy almış.Aradaki 22.400 oy fark Hdp Meclise girsin diye verilmiş CHP oyları gibi görünüyor.Güle güle Kılıçdaroğlu güle güle Ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Malatya da gözgöre göre bir vekillik gitti.Akp mevcut larda ısrarcı olunca millet dersini verdi.Esas ders mahalli seçimlerde.Reis e hayırlı olsun.Vekillere oy yok bunlara vermedik vermeyecezde.Gitsin durumu Reis e izah etsin öznur hanım.Malatya da bu kadar kaybın nedeni benim desin.Yazık oldu.Çok sevdiğim Akp ye oy vermedim yav.
    0
    0
    Yanıtla
  • 6 tane olsa ne işe yariyor, cok bile cikti
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (6 yıl önce)
    Cumhur ittifakının malatyamıza oy bazında her hangi bir getirisi olmadığı gibi tam aksine oylarından da epey bir miktarını malesef mhp'ye kaptırmış görünmektedir.Siyaseten eskimiş yüzlerden ısrarcı ve liderin sırtından nemalanan adaylar yerine ehil kişileri tercih etmezseniz olacağı bu.Ayrıca chp'de yaptığı siyaseti malesef miletine kabul ettirememiştir.İbre düşmeye başladığında gaz yemiyorsa mutlaka sorun vardır.Bence düşünmenin tam sırası..Vatana millete hayırlı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (6 yıl önce)
    16 puanlık farkı vekillerin sorgulaması lazım ama şimdiden koltuk hırsı başlamıştır. Iskarta Kayısı 25 kuruş olunca vekillerle reis arasında farkta bu kadar olur
    0
    0
    Yanıtla