SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Açıkladı: DEAŞ Lideri Suriye'de Öldürüldü

ABD Açıkladı: DEAŞ Lideri Suriye'de Öldürüldü
A- A+ PAYLAŞ

DEAŞ lideri Ebu Yusuf, Esad hükümetinin devrilmesinden yaklaşık iki hafta sonra, ABD'nin Suriye içinde gerçekleştirdiği bir saldırıda öldürüldü.

SALDIRI DÜZENLENDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM),  yaptığı açıklamada, Esad'ın yaklaşık iki hafta önce devrilmesi sayesinde saldırıyı gerçekleştirebildiğini belirtti.

AÇIKLAMADA ŞU İFADELER KULLANILDI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 19 Aralık'ta Suriye'nin Deyrizor ilinde DEAŞ lideri Ebu Yusuf namıdiğer Mahmud'u hedef alan hassas bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Ebu Yusuf da dahil olmak üzere iki DEAŞ militanı öldürüldü. Bu hava saldırısı, CENTCOM'un bölgedeki ortaklarıyla birlikte teröristlerin ABD'den, müttefiklerimizden ve bölge genelindeki ve ötesindeki ortaklarımızdan gelen sivillere ve askeri personele yönelik saldırıları planlama, organize etme ve gerçekleştirme çabalarını aksatma ve engelleme yönündeki devam eden taahhüdünün bir parçasıdır. Bu saldırı, daha önce Suriye rejimi ve Rusların kontrolünde olan bir bölgeye düzenlendi. "Daha önce belirtildiği gibi, bölgedeki müttefikleri ve ortaklarıyla çalışan Amerika Birleşik Devletleri, DEAŞ'ın Suriye'deki mevcut durumdan yararlanmasına ve yeniden yapılanmasına izin vermeyecek. DEAŞ , şu anda Suriye'deki tesislerde tutulan 8.000'den fazla DEAŞ mensubunu gözaltından çıkarmayı amaçlıyor. Bu liderleri ve menajerleri, Suriye dışında operasyonlar yürütmeye çalışanlar da dahil olmak üzere, agresif bir şekilde hedef alacağız" dedi.

ekoltv.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
İşlem süresi: 0.183 saniye