SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"ABD, Suriye'deki Ayrılıkçı Unsurları Destekliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin, Suriye'deki terör örgütü PKK/YPG liderlerinin ayrılıkçı isteklerini desteklediğini söyledi.

Zaharova, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Suriye'deki terör örgütü PKK/YPG'ye bu ülkenin kuzeyindeki toprakları terk etmeleri için baskı yapıp yapmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Zaharova, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki toprakların rejimin kontrolüne geçmesi için PKK/YPG ile Suriye rejimi arasında diyaloğu sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Zaharova, "ABD’nin burada yasa dışı bulunması, bunu engelliyor." Dedi.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG'yi desteklediğine vurgulayan Zaharova, "Amerikalılar, bazı Suriye Kürt liderlerinin ayrılıkçı isteklerini destekliyor ve söz konusu toprakların Şam’ın kontrolüne kalmaması yönünde siyaset izliyor." ifadelerini kullandı.

Bu toprakların petrol ve zengin doğal kaynaklara sahip olduğuna dikkati çeken Zaharova, “PKK/YPG'nin ABD ile ittifak kurmasının yapıcı ve ileri görüşlü olmadığını” söyledi.

İlgili kurumlar arasında temas sürdürülüyor
Zaharova, Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik operasyonuyla ilgili de Moskova’nın Türk ve Suriye taraflarıyla yoğun temaslarını sürdürdüğüne dikkati çekti.

Zaharova, "Böyle adımların, söz konusu bölgede basit olmayan durumu kötüleştireceğini ve genel olarak bölgedeki durumu olumsuz etkileyeceğini” ileri sürdü.

Ankara ile Şam arasında koordinasyonun kurulmasının, sınır bölgesinde güvenliği sağlayacağı kanaatinde olduklarını belirten Zaharova, ilgili kurumlar arasında geniş çaplı gerilimin önlenmesi için temasların  sürdürüldüğüne işaret etti.

Moskova, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız