SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Abdi İpekçi ve Papa Suikastlerinin Kilit İsmi Hastanede Öldü

Abdi İpekçi ve Papa Suikastlerinin Kilit İsmi Hastanede Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Sağ görüşlü Malatyalı bazı kişilerin; planlayıcı, tetikçi ve yardımcı olarak  karıştığı Gazeteci Abdi İpekçi'nin 1 Şubat 1979'da İstanbul'da katledilmesi ile Papa Suikasti olayının önemli isimlerinden Malatyalı Yalçın Özbey'in, tedavi gördüğü hastanede öldüğü bildirildi.

medyaradar.com sitesinin, Mehmet Ali Ağca'nın tetikçisi olduğu her iki suikaste de karıştığı iddia edilen Yalçın Özbey'in ölümü ile ilgili olarak “İpekçi ve Papa Suikastinin Kilit İsmi Hayatını Kaybetti! Sırlarını Mezara Götürdü” başlığıyla yayınladığı,  Superhaber.com'dan Mevlüt Yüksel'in kaynak olduğu konuyla ilgili haberi özetle şöyle:

"Türkiye 1 Şubat 1979 tarihinde Maçka’da dönemin Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’nin otomobilinde öldürülmesi ile sarsıldı.

MEHMET ALİ AĞCA İPEKÇİ SUİKASTİNDE TETİĞİ ÖZBEY’İN ÇEKTİĞİNİ İDDİA ETTİ
Cinayetin ardından yakalanan Mehmet Ali Ağca, verdiği ifadesinde Abdi İpekçi'ye 5-6 el ateş ettiğini söyledi. Ancak olay yerinde ise 9 adet boş kovan bulunmuştu. Bu durumda suikastte ikinci bir kişinin olduğu iddia edildi. İlk iddialara göre, Oral Çelik ile Mehmet Şener suikastı beraber tasarlamış, Mehmet Ali Ağca’da tetikçi olarak sonradan aralarına katılmıştı. Öte yandan Ağca cezaevindeyken Abdi İpekçi’yi Yalçın Özbey’in öldürdüğünü söyledi. Özbey ise 1983 yılında Almanya’da işlettiği lokalde gözaltına alındı ve 2 ay sonra salıverildi.

YALÇIN ÖZBEY 2009 YILINDA SESSİZCE TÜRKİYEYE GELMİŞTİ
Abdi İpekçi cinayetinin kilit isimlerinden Yalçın Özbey uzun yıllar Belçika’da yaşadı. İpekçi Cinayeti sonrası cezaevinden kaçırılan Ağca,13 Mayıs 1981'de Papa 2. Jean Paul’e yönelik suikast girişiminde bulundu. İpekçi cinayetinde adı geçen Özbey’in Papa 2.Paul’e yapılan saldırı sırasında Vatikan’da olduğu öne sürülmüştü.

Özbey 2009 yılında sessizce Türkiye’ye geldi ve memleketi Malatya’da 99 yaşındaki babasını ve annesini ziyaret etmişti.

ÖZBEY ABDİ İPEKÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KADER OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ
Özbey Hürriyet Gazetesi Muhabiri Faruk Zabçı’ye verdiği röportajda Abdi İpekçi cinayetine katılmadığı ifade ederek, "Abdi İpekçi’yi sen mi vurdun?" sorusuna karşılık “Bana hep bu saçma soruyu soruyorlar ve soracaklar. O dönemde sağ-sol ayırımı yapmadan bir vatan uğruna binlerce insan yaşamını yitirdi. Akademisyenden öğrencisine kadar çok kişi katledildi. Neden ve niçin? 30 senedir bu konuya değinilmedi...

...İPEKÇİ VE PAPA SUİKASTİNDE ADI GEÇEN YALÇIN ÖZBEY HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
Superhaber.com'dan Mevlüt Yüksel'in haberine göre, Abdi İpekçi cinayetinin kilit isimlerinden Yalçın Özbey'in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Uzun yıllar Belçika’da yaşayan Yalçın Özbey’in 2009 yılında olduğu gibi bundan bir süre önce yine sessizce İstanbul’a gelerek hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.Arnavutköy Devlet Hastanesi’nde 69 yaşında yaşadığı sırları ile yaşamını yitiren Özbey’in,24 Haziran pazartesi günü İstanbul’da toprağa verileceği öğrenildi."

medyaradar.com sitesindeki haberin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.medyaradar.com/ipekci-ve-papa-suikastinin-kilit-ismi-hayatini-kaybetti-sirlarini-mezara-goturdu-haberi-

medyaradar.com- Superhaber.com- malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Solda İpekçi ve Papa suikastlerinin tetikçisi olduğu gerekçesiyle yargılanan Mehmet Ali Ağca, ortada suikaste kurban giden Gazeteci Abdi İpekçi, sağda bu suikastlere karıştığı öne sürülen Yalçın Özbey.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız