SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Açık Bir Dille Tehdit Etmeye Başladılar!"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Yıllarca zincir marketlerin esnaf ve sanatkar için dolayısıyla ekonomi için tehdit olduğunu söylüyorduk, yanılmışız. Çünkü zincir marketler aynen FETÖ gibi artık devleti ve siyaseti tehdit eder bir noktaya gelmiştir” dedi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, MESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, zincir marketlerin son günlerde devleti, hükümeti, siyaseti, sivil toplum kuruluşlarını, medya kuruluşlarını, gazetecileri açık bir şekilde tehdit etmesi konusunda görüşlerini dile getirdi.

Şevket Keskin, “Son 20 yılda birlik başkanı olarak defalarca, onlarca kez tüm hükümetler döneminde verdiğimiz ve arz ettiğimiz talep dosyalarımızda öncelikli çözülmesini istediğimiz konulardan birisi Türkiye'deki Market Uygulamasıdır. Kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde virüs gibi yayılan marketlerin hem toplumun bel kemiği olan esnaf ve sanatkar için, hem de ekonomi için tehdit olduğunu ifade ettik, dile getirdik. Ne yazık ki, market yasası çıkmadı, çıkartılmadı. Maalesef çekirge sürüsü gibi memleketin her köşesine, köylere kadar giren, istihdama bir katkısı olmayan, sadece yerel sermayeyi alıp götüren zincir marketler elde ettikleri ekonomik güçle bugün aynen FETÖ gibi, onların kırıntıları gibi hükümeti, devleti, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, medya kuruluşlarını, gazetecileri açık bir dille tehdit etmeye başladılar. Biz böyle bir tablonun oluşacağını 20 yıldır söylüyoruz. Zaman geçmiş değildir, yarını yoktur, hemen bugün Market Yasası çıkartılmalıdır. Emperyalizmin Türkiye’nin her yerine yayılmış olan zincirleri tek tek kırılmalıdır. Çünkü kontrolden ve denetimden çıkmış olan zincir marketler bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Esnaf ve sanatkar olarak yıllardır haksız rekabetle karşı karşıya bırakılmamıza rağmen, devletimize, hükümetimize hiç bir zaman küsmedik. Ama Cumhur İttifakının değerli ortağı MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin marketlerle ilgili ifadelerini zincir marketler tarafından tehdit varı bir şekilde cevap buluyorsa durum çok vahimdir, vahim ötesidir. Bu konuda hükümetimizin atacağı tüm adımları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

Malatya’da Malatya Valiliğine, büyükşehir ve ilçe belediyelerine çağrıda bulunan Keskin, “Resmi kurumlar maalesef tüccar siyasetçilerin depolarına girmiyor, zincir marketlerin kapısından geçmiyor, gereken yasal denetimleri yapmıyorlar. Dükkanının önüne kasa koyan esnafın üzerine giden belediyeler, kaldırımlara merdiven koyan, otopark alanlarını, caddeleri işgal eden zincir marketlere ses çıkartmıyorlar. Tüm kurumları görevlerini yapmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kaydetti. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Hepsinin Allah belasin versin buna tarım kredi marketlerde dahil Allah kahriperişan etsin herşey pahalli benc bu şekilde gelmesinin tek sorumlusu yönetim de koskoca türkiye yaaaa senin elinde insanlar 100de400 enfilasyon yaşıyor kredi çekip boğazını doyurmak zorunda kalıyor desekki la marketler toptancılar suçlu tarım kredi kooperatifleri marketi de aynı başkan ekranda 30ürün gelişinden satılacak diyor gerisi kiraz ağacı konuşma bitti unutuldu diyecem deyil bu sade milleti kandırmadır yaaaaaa bunaldik ya söz vermiştiniz Aralık'ta enfilasyon tek hane ve herşey eski s eviyeye gerileyecek .bakalım ne olacak ve bişey daha maşlara Zam yapmayla olmaz bu işler herşeye zam yağacak yaaaaaaa insanları neye sürüklemek niyetiniz 20yil oy verdim elim krilaydiiii yaaa
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Başkanımızın görüşlerine katılıyorum. Zincir marketler pahalı ise, gerçekten fahiş fiyat uyguluyorlarsa acaba esenlik ve tarım kredi marketleri neden ucuz değil. Yani birçok üründe fiyat aynı veya 2-3 lira ucuz. O zaman esenlik ve tarım kredi marketleride mi fahiş fiyat uyguluyor? Yoksa gerçekten enflasyon kaynaklı genel bir problem mi var? Anlamadık gitti.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Birbirinizi kötülüyorsunuz vatandaş için çözüm üretmiyorsunuz!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Tarım kredi ve Esenlik ucuz satsinlar bu iş çözülür veya esnafa söyleyin onlar bu üçlü den ucuz satış yapsınlar bu iş yine çözülür meyveler,sebzeler kahvaltılık zeytin peynir o kadar pahalı ki diğer ürünleri söylemeye gerek yok biz sürekli yapılan yanlışları başka yerlerde arıyoruz onun içinde çözüm bulamayız.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya yazıyor (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Esnaf zincir marketten nasıl ucuz satacak? Esnaf alıyor bir ürünü kutu bazlı,zincir market tonajlı rekabet etmesi mümkün değil.Aynı mahallede yanyana açılırken ses çıkarmadan otururlarsa sonları böyle olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Şekerde aracı şirketi kaldırın, trakya birlikten yağ alın aracıyı kaldırın, sera ve açık üretim yapan çiftçilerin kooparatiifleşmelerini sağlayın aracı aç gözlü kabzımalı kaldırın, Nakliyeyi kooparatifler kendi yapsın nakliye şirketlerinin aradan kaldırın. Pazarlarda çiftçide dezgah açsın rusum ve diğer pazar kira harcını kaldırın. Gariban çiftçi pazarlarda dezgah açamıyor. Pazarcı esnafı zabıtaya şikayet edip pazarın 50 metre yanına yaklaştırmıyor. TMO stoktan direk tarım kredi mağzalarına tedarik sağlasın. Bakın o zaman bu halka ve seçilmişlere hakaret eden, kendini kaf dağında gören aymaz bu sözleri sarf edebiliyor mu? Başkan bakkaların bir kooparatifi olsa bizim market toptancısı gibi şehir bazında bütün bakkallara mal tedarik etse bu kadar fahiş fiyat olmaz. Dolar artmıyor, petrol fiyatları %30 düşmüş, bu üç harfli yamyamlar halkın cebine gözünü dikmiş. Bu bir beka meselesidir. 15 Temmuzda yapamadıklarını bu maşalar eliyle halkın mutfağı ve cebinde yangın çıkararak toplumsal olayların ateşlenmesi planlanıyor. Bu olursa biz Kurtuluş savaşı ile elde ettiğimiz Cumhuriyetin bütün kazanımlarını kaybederiz. Ulus devlet üniter yapısını yıkıp parçalamak istiyorlar. Bakın amerika yunanistana yığınak yapmış bekliyor. Ukrayna savaşına sokacak Enver ve Talat paşa gibi hainler bulamadıkları için ülkeyi savaşa sokamadılarından yeni proje bu. Bakın bu tedbirler alınırsa, bu halkın sırtından adam olan gafiller böyle pervasız konuşabilir mi? Devlet denetim mekanizması özelliğini kaybeder avrupa normları diye her talebini yerine getirirseniz olacağı bu. Batının her talebi ve toplum yararına olduğu aldatmacasıyla önerdikleri her proje bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri sömürmeyi amaçlıyor. Adamlar özel jetler, koruma ordusu, havyar'la viskiyle küresel ısınma toplantıları sonrasında küresel ısınma yasalarını dayatıyor. Mega fabrikalar onlarda yasaları ilk imzalayan biz. Sonra sorumlu inekler ve hayvanlar oluyor. Devletin artık gelişmiş bir tarım ve toprak reformu yasası hazırlayarak; şehirlerde sıkışan ve zor geçinen insanların kırsalda üretimi desteklemesi, atıl arazilerin ve kahvehanelerde yaşlanan faydalanamadığı iş gücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tüm tarım ürünlerinde aracıyı kaldırın.Olay biter. Bu yüksek enflasyon ortamında bile şu andaki fiyatlar yarıya düşer.Bunu yapabilecek erg varmı?Yok!Gerisi boş lakırtı.
    %100
    %0
    Yanıtla