SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acılarımızın Dayanışma Duygusu İçerisinde Üstesinden Geleceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da temaslarda bulundu.

Şehir mezarlığında, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileten heyet, daha sonra CHP Malatya İl Başkanlığı'na geçti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, buradaki konuşmasında, bir yıl önce yine bu saatlerde Malatya'da 17 kişinin hayatını kaybettiği Hayat Sitesi'nin önünde olduğunu, burada partisinin İl Kadın Kolları Başkanı'nın da hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Malatya'da deprem zamanı Doğanşehir ilçesine giderken yolda ikinci depremi yaşadıklarını ve bu nedenle kent insanını çok iyi anladıklarını anlatan Karasu, "Bugün aynı zamanda mübarek bir gün. Depremin birinci yıl dönümü, Miraç Kandili'ne denk geldi. Yasımızı tutuyoruz, acılarınızı paylaşıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel Hatay'da, Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta bugün programlara katılıyor. Sizlere selamlarını iletiyorum. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızın, hepimizin başı sağ olsun, acılarımızı dayanışma duygusu içerisinde yeneceğiz, üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Heyette, Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Bolu Milletvekili Türker Ateş, İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Düzce Milletvekili Talih Özcan yer aldı.

ESOB'A ZİYARET..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Akın Türeli, CHP İl Başkanı Barış Yıldız ve beraberindeki parti heyeti Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, 6 Şubat depreminin 1. yıldönümünde esnaf ve sanatkarın son durumu hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Ziyaret ve esnafın sorunlarına ilgilerinden dolayı CHP Heyetine teşekkür eden Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın büyük bir yıkım gördüğünü ve yaklaşık 20 bin esnafın mağdur olduğunu belirterek, sorunların çözülmesini beklediklerini kaydetti.

Başkan Şevket Keskin, “Yıkık değil, çökmüş bir şehir içinde yaşamaya ve mücadele etmeye çalışıyoruz. 20 bin esnafımızın işyeri yerle bir oldu. Ticareti ayağa kaldırmadan bir memleketi ayağa kaldırmanız mümkün değil, insanları yerinde tutmanız mümkün değil. İnsanların karnını doyurmadan mutlu edemezsiniz. Mevcut küçük sanayi sitemizde yaklaşık 2 bin işyerimiz ağır hasarlı. İnşallah siyasetçilerimiz yakında bu sorunları çözer diye düşünüyoruz. İnşallah çözerler” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Akın Türeli ise, “Şehrin yeniden kurulması, sanayinin, ticaret ve tarımın yeniden var edilmesi, sosyal ve kültürel hayatın yeniden harekete geçirilmesi çok büyük önem arz ediyor. Malatya kadim bir kentimiz. Anadolu'nun, bölgemizin en önemli kentlerinden birisi. Sorunların aşılması lazım. Bunun için kaynak oluşturulması gerekiyor” diye konuştu.

Keskin, ziyaretin sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’e deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini çözümüne ilişkin önerilerin yer aldığı bir dosyayı takdim etti. 

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MALATYALI (2 ay önce)
    seçime neredeyse 2 ay kaldı halen büyükşehir ve yeşilyurt adayları belli değil problem akp değil muhalifliği yapamayan chp de: çünkü vatandaşa altarnatif oluşturmuyorlar !!!
    %0
    %100
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    CHP ye benden bir nasihat, Malatya paşaköşkü ve emeksiz caddesinden ibaret değil, sadece buralarda gezerek oyunuzu zerre kadar yükseltemezsiniz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 ay önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili Hasan, Kimsin, necisin, ne iş yapıyorsun, kaç yaşındasın, nerede yaşıyorsun bilmiyorum. Fakat yazdığın yoruma gerçekten çok üzüldüm. Asrın felaketinin yıl dönümünde acıları paylaşmaya gelmiş bir heyete oy toplama gibi hiç ilgisi olmayan saçma sapan bir mantıkla yaklaşmak hiç yakışık olmadı. Dervişin fikri neyse zikride odur. Benimde sana bir nasihatim var. Bir davulcu bir zurnacı bul, sende halay başı ol.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • sende kimsin bende seni tanımıyorum ama senin saf yada saf görünmek istiyorsun bilmiyorum. ve de şunu iyi biliyorum sende iyi belle, bu ülkede siyasetçilerin tek derdi oy dur. AKP, CHP ve diğer partilerde hepsinin tek derdi seçmeni kandırarak oyunu almak. hiçbir zaman vatandaş umurlarında olmadı ve olmayacaktırda. 30 yıldırda çukurdere mah. ikamet ediyorum hangi chp li gelmiş? paşaköşkünede çok yakın. hadi onu geçtik Malatya nın 20 yıllık vekili, çok çalıştığını iddia ettiğiniz Veli Ağbaba nerede? göstermelikte olsa diğer şehirlerden başsağlığına geliniyor ama ev sahibi vekil yok. niye? akrabalarını bir yerlere başkan adayı yapmaya çalışıyordur. bunu ben söylemiyorum fox, sözcü izlersen sende görürsün. AKP yi eleştirirsin AKP liler saldırır, CHP eleştirirsin CHP liler saldırır. niye gerçeklerle yüzleşmiyorsunuz, hiç mi düşümüyorsunuz bizim oylarımız niçin hiç artmıyor diye? hangi parti olursa olsun iyi yada kötü eleştireni anlamadığı ve dinlemediği müddetçe kaybetmeye mahkumdur. şakşakçılık yapanı başüstünde taşıyıp, eleştirene kulplar taktığınız sürece zerre başarılı olamazsınız ve insanları kendinizden uzaklaştırırsınız.
    %86
    %14
    Yanıtla