SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adama Dükkan Verilmiş, Daha Gelip Açmamış.!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yayında yapılan Malatya Geçici Ticaret Merkezi’nde işyerini açan esnafları ziyaret etti.

İşyerlerini açan esnaflara hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Keskin, “Bu alanda işyerlerinin tamamen açılması ile birlikte bir canlılık olacak. Ancak ‘işyerimiz yoktur’ diye bağıranlar bugün kurayla kendisine çıkan işyerini gelip açmıyor. Gelip daha anahtarını almamış, ama çarşıda da bağırıyor, ‘Benim yerim yoktur’ diye. Eğer burada işyeri verilenler gelip işyerlerini açmazlarsa bu hak ellerinden alınır. Burası Malatya ayakta kalsın, Malatya esnafı azda olsa nefes alsın diye açıldı. Adama dükkan verilmiş, adam daha gelip açmamış, büyük oranda işyerleri bomboş duruyor. Burası kapalı bir AVM şeklinde yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Malatya merkezde yıkılan işyerlerinin enkaz alanlarına konulan konteynerler içinde tepki gösteren  Keskin şunları söyledi:

“Merkezde bazı noktalara, Akpınar’a konteyner kurulmasını anlamıyorum, kimseye söyledikleri bir şey yok.  O zaman siz kalıcı işyeri yapmaktan vaz mı geçtiniz? Vazgeçtiyseniz millete söyleyin, milletin önünü açınız ki millet ne yapacağını bilsin. Sayın Cumhurbaşkanımıza şunu anlattım, Malatya il merkezinde Akpınar ile Rus Pazarı arasın tamamen kaldırın, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir ve mesleki kurumlar olarak bizlere, maddi kaynak destekleri de verin, biz Malatya Çarşısını 7 ayda bitirelim. Karkasını yapın, içini de biz yapalım. 25 bin esnaf dışarıda. Eğer bizim önerimizi dikkate alırlarsa 50 bin esnaf sığar ve Malatya canlanır. Ama şimdi bakıyorum şehir merkezine konteyner kurmuşlar. Esnaflarımız bu konuda rahatsız. Sürekli olarak bizi hedef gösteriyorlar, Esnaf Odaları diye. Şu iyi bilinsin, Esnaf Odasından sadece esnaf sicil kaydı var mı, yok mu onu bizden soruyorlar, başka da sordukları bir şey yoktur. Ama diğer taraftan yapılan işler konusunda kimseyle muhatap bile olunmuyor.”

Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanında AFAD tarafından, Eski Rus Pazarında ise Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin öncülüğünde yapılan çarşının bölgede deprem geçirmiş hiçbir ilde aynı kalite ve düzende işyeri bulunmadığını belirtti.

Keskin, kurayla işyeri çıkanların biran önce işyerlerini açarak Malatyalılar hizmet verme çağrısında bulunarak, “Eğer sen gelip işyerini açmayacaksan bırak başkası gelip açsın” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Mahir (10 ay önce)
    günlerce gittim esnaf odasına bir konteyner alamadım. Ticaret odasına gittim üyeleri olmamama ragmen yardımcı oldular yönlendirdiler sağ olsunlar. Esnaf odası sınıfta kaldı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Malatyalilar gitti gitti.. beklemeyin.. ayakkabı çanta vs satan arkadaşlarım var.. Konya ya gidip dükkan açtılar.. bir daha donmeyeceklermis burda isler süper diyorlar.. geçmiş olsun..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Enes Polat (10 ay önce)
    Derdimizi anlatacak bi muhatap bulamıyoruz. Esnaf Sanatkarlara giriyoruz Ticaret Sanayi Odasına yönlendiriyor. Oraya gidiyoruz Valiliğe gidin diyor. Oraya gidiyoruz bizimle bi alakası yok Odalar bakıyor diyor. En son Odalardaki arkadaşlar usandılar Belediye ye gidin dediler. Orayada gittim. Ama nafile. Şevket Keskin befendiye ulaşana aşk olsun zaten. Yazık çok yazıkkk. Umarım bu mesajımı okursunuz Şevket bey ve geri dönüş sağlarsınız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ali (10 ay önce)
    Sn editör niçin yorumum yayınlanmadı esnafa laf söyleşi kolay.ELEKTİRİK VAR MI NERDE BU NUN CEVABI.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • ali (10 ay önce)
    o kadar emek ile yapıldı geçici imiş yazık yazık ...israf israf israfff
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kadizade (10 ay önce)
    Bütün yorumları okudum yani bu kadar yorum yapan insanların içinde hiçbir tanesin memnun olmadigini hem ticaret odasını hem esnaf odasını hem belediyeyi ama maalesef burada yöneticilik yaptığını sananlar kulaklarını tıkıyorlar sonuç olarak halkımız bu yöneticilerden memnun değil
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fatih (10 ay önce)
    Daha dün teslim ettin bugün afra tafta yapıyorsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Esnaf (10 ay önce)
    Milletin ağzında dolaşan "Torpille konteyner işyeri verilmesinden" de bahsetseydiniz ya.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • trn (10 ay önce)
    ya başkan acaba bir gariplik mi var? garibana yakınında dahi su ve tuvaleti olmayan yer, özel insanlara mescitli sosyal alanlı avm yanı malatyanın en iyi yeri garibana insanları bırak hayvanların bile uğramadığı yer özel insanlara insanların cıvıl cıvıl olduğu yer gariban sahipsiz esnafa içinde yürürken sallanan yer seçkin insanlara çelik konstruksiyonlu sağlam klimalı yer gariban esnafa içine yağmur yağan konteyner seçkin özel esnafa adam gibi iş yeri UNUTMAYIN BU DÜZEN SİZEDE KALMAZ. BU GÖZLER KİMLERİ GÖRMEDİ Kİ...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Başkanım 5 aydır çatladık kafamızı sokacağım bir dükkan diye malesef bir yer vermediniz verdiğiniz kişilerin zaten hal hazirda çalışır iş yerleri varken biz yıkılan dükkanımıza yanalım yapılan haksızlığa mı ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Esnaf (10 ay önce)
    Bu dünyada ya şansın olacak veya tanıdık birileri olacak kimine ayrı ayrı yerlerde iki dükkan kimide yillarca devletine vergisini dürüstçe vermiş ve hiç bir şekilde imkanlardan faydalanamıyor fakat yerin altıda var .
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet bayer (10 ay önce)
    Esnaf kefalet 250 bin TL kredi sunuyor elli tane istek istiyor destek olacaklarına köstek oluyorlar küçük esnafa bişey vemedikce nasıl dükkanını açsınlar esnaf durumu iyi olan esnafa mal mülk olana her kapı açık ama küçük esnafa evini gecindirek köstek oluyorlar
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet bayer (10 ay önce)
    Koskep esnaf kefalet adamına göre muamele yaparsa zengine destek verirse küçük esnaf ne yapacak dükkanı yikilana para desteği vermezse nasıl. Açsın adam dükkanı bol keseden atıp tuttular hükümet devlet ama icraat yok destek olacaklarına köstek oluyorlar anlayon artık zengin malı mülkü olana her kapı açık oluyor küçük esnaf evini gecindirek küçük esnafa köstek oluyorlar her türlü bahaneler le kredi vermiyorlar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet bayer (10 ay önce)
    Verilmiş verilmişse açacak adamın parası yoksa imkanı yoksa devlette destek vermezse nasıl açacak nasıl dükkanını dolduracak once bunları yapsın esnafın parası mı kaldı herşeyi gitti yıkılan dükkanının yerine verilmiş hak kazanmis ama onu dolduracak parası var mı soran yok devlette destek vermiyorsa ne yapacak adam parası olunca dükkanı dolduracak parası olunca geçer açar ben bile destek görmedim hükümetten devleten dükkan verse bile içine koyacak mali sermayeyi nerden bulacak devlet vermedikçe
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ömer Yiğit Cengiz (10 ay önce)
    Şehir merkezi daha cazip geliyor esnafa galiba. Üçüncü dünya ülkesi gibi herkes tezgah açmış. Şehir zaten depremden harabeye dönmüş bir de bu rastgelelik çok çirkin. Ne sokağa çıkıyoruz nede zaruri ihtiyaç dışında birşey alıyoruz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Esnaf (10 ay önce)
    Boş laflar... Biz bekliyoruz. Dükkan dükkan diye catladik. Çıkmıyor. Esnaf kefalet bu depremde sınıfta kaldı. Ticaret sanayi odası daha iyi çalıştı.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Başkan niye adımız kurada yok Niye Malatya'nın köşelerini kelli felli dükkan sahiplerine konteyner verdiniz. Yoksa haşa Allah hep zenginden yana mi? Kisaca hiç tat vermiyorsunuz ve düzgün doğru konusmuyorsunuz. Gariban esnaf neden köşelerde noterden çıkmıyor sayın başkan!!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hacı (10 ay önce)
    Resimde göründüğü kadarıyla "AFAD ve EMLAK KONUT Malatya Merkez Geçici Ticaret Alanı" yazıyor. Çevre yolu girişinde "MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GEÇİÇİ TİCARET MERKEZİ" yazıyor. Bunu bile paylaşamıyorlar
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Alp (10 ay önce)
    Bak hele bir bak şu yazılan "Malatya Geçici Ticaret Merkezi’" duyanda diyecek ki Dünya ticaret merkezini açmışlar 4 ayda 300 tane prefabrik dükkanı zor yaptınız onu da yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hayri (10 ay önce)
    Tabiki açmazlar çünkü çoğunun işyeri zaten mevcutda çalışıyor.Bi inceleyin bakalım ordaki işyerleri kime çıkmış nasıl kurayla çıkmış bizlerin işyerleri yıkılmış borclarımızı nasıl ödeyeceğiz derdine düşmüşüz sayın Şevket bey sözde kurayla çıkan işyerşerine hayırlı olsuna gitmiş o kurada çıkmayanlar ne yapacak diye bi çözümleri yok allah hepimizin yardımcısı olsun….
    %75
    %25
    Yanıtla