SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aday Adaylığı Başvurularını Yaptılar

0
Güncellendi - 2018-04-28 06:05:38
Aday Adaylığı Başvurularını Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKPi İl Başkanı Hakan Kahtalı görevlerinden istifa ederek, adaylık başvurusu yaptı.

Parti binasında yapılan törende konuşan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı “Zor bir gün benim için de. Bugün kuruluşundan bugüne kadar hizmet ettiğim, içerisinde bulunduğum teşkilatımdan ve bu teşkilata başkanlık yaparken ve önceki dönemlerde de yapmış olduğum çalışmalarda birlikte gayret ettiğim arkadaşlardan belki teşkilatın bir üyesi olarak ayrılıyor gibi görünsek de yine parti üyeliğimiz ve partimize her zaman hizmet edecek olmamızdan hiç kimsenin şüphesinin olmamamasını istiyorum. Kuruluşundan bu güne kadar Cumhurbaşkanımızın 2001’de kurduğu AK Partimizle birlikte hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediğinde ve bundan sonra da bu ülkede inşallah bir daha herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kefenimizi giyerek çıkmış olduğumuz bu yolda memleketimize, ülkemize hizmet edeceğiz diyen bir Genel Başkanla yol arkadaşlığı yapmayı bana nasip eden yüce Rabbime hamdediyorum. Bu güne kadar yürttüğümüz İl Başkanlığı görevimizi Allah nasip ederse 24 haziranda yapılacak genel seçimler için devretmek ve genel seçimlerde milletvekilliği aday adayı olmak için burada sizlerin karşısında bulunmaktayım. Malatya’da yaşayan 780 bin kardeşimin tamamı ve bu ülkenin 81 milyonun tamamının inandığı, güvendiği bir liderin Malatya’daki karşılığı yüzde 70 gibi destek vererek her daim seçimlerde Cumhurbaşkanımızın yanında durarak tarafını net ortaya koymuş bir ilde il başkanlığı yapmak çok önemli ve çok zor bir görevdi. Malatya’ya gelen yatırımları öncelemek ve en iyi yatırımları Malatya’mıza kazandırmak için her zaman gayret ettik. Bizler aday adayı olarak çıkmış olduğumuz bu dönemde Allah nasip eder vekillik olursa o yolda hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğer milletvekilliği nasip olmazsa yine partimizin emrinde her zaman devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Başkanım görev süresi içinde çok ciddi, kuşatıcı, herkesi kucaklayan bir çalışma yürüttü. Ben de İl Başkanlığı yaptım ama Başkanımın hepimizden daha düzenli bir iş başkanlığı yaptığına ben de şahidim. Rabbim muvaffak etsin diyorum. Teşkilatın başkanını görmek bu teşkilatın başarısıdır, inşallah başkanımızı da Ankara’da görmek isteriz. Aday adaylığı hayırlı olsun Allah utandırmasın” diye konuştu.

iha - Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

55 yorum yapılmış

  • mahmut (6 yıl önce)
    umarım eski millet vekilleri ve ahmet çakır aday olarak gösterilmezler malatya için en hayırlısı bu akp içinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    İnşallah MHP iyi adaylar gösterirde boylarının ölçüsünü alır. Benim gönlümden geçen aday Av. Necati Karabay
    0
    0
    Yanıtla
  • AK PARTİLİ (6 yıl önce)
    Halka rağmen genel merkez istediği adayı gösteriyor bu kadar da olmaz yeter artık yazık olacak bu seçimde
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz çakır (6 yıl önce)
    Malatya’da 9 sene öncesiyle şimdi arasındaki farkı ayırt edemeyen arkadaşlar, Çakır Allah’ın izniyle vekillikten sonra Bakanlıkla Malatyamıza hizmete devam edecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (6 yıl önce)
    Vallahide reise evet ama vekillere hayır
    0
    0
    Yanıtla
  • Cabbar (6 yıl önce)
    Darende belediye başkanı Süleyman Eser, Malatya'ya bâskan olmalı,Darende ( zaviye) hizmete doydu,şimdi sıra Malatya'da.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (6 yıl önce)
    Ak parti zaten kimi koyarsak koyalım 5 alırız diyorlar ki öylede olacak.Adayın kim oldugu bence önemli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (6 yıl önce)
    Bu hafta duyduğum en güzel haber ahmet Çakır ın milletvekilliği adaylığı. Hemen şunu yaptı bunu yaptı diye yazacaklar illaki yaptıkları odu, eski otogar ı yıkıp birilerine alelacele sattılar esnaf ve çiftçi perişan, tüm 4 şerit yollar dahil hepsini 2 şeritte düştü zaten berbat olan trafik dahada berbat oldu, cuma pazarını kaldıramadı külşüyeyi ada modern plan ile yapaydın veya pazarı Madonun arka sokağına alaydın, bugün kernek in üst tarafında yol çalışması var 2 taraftan yol kesmeyi beceremiyor lar, aracı mın altını vurdum çünkü yol dediği yere traktör girmez.. Sayın Cumhurbaşkanı mız ellerinden öpüyorum ama Çakır ve mevcut milletvekillerinden Bülent tüfenkçi dışında kiler aday olursa milletvekilleri oyumu iyi parti cumhurbaşkanı oyumu reis e vereceğim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Ahmet ÇAKIR i vekillikte gormek istemiyorum reis ayikir insallah Öznur ÇALIK Mustafa ŞAHİN in bi yaptirimi kalmadi artik bunlarin malatya ilimize zarardan başka faydalari olmaz oylar dağilacak bunlar yüzünden sesimizi duyan sözümüzü reise ulaştiracak biri yokmu ALLAH için oylar dağilmasin reisimiz kazansin
    0
    0
    Yanıtla
  • DRİJANLI (6 yıl önce)
    ÇATLASANIZDA PATLASANIZDA AKP GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEK
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz çakır (6 yıl önce)
    Malatya için büyük değer Ahmet Çakır başarılarının devamını vekillikte de bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Vekil adaylığınız hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • inşallah seçilmezler olumlu düşünceleri olanların nerde çalıştığını merak ediyorum...ben Malatya güzel bir hizmet görmüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyam (6 yıl önce)
    çok uzatmanın manası yok maalesf bu adaylara oy vermiyecem. başkanlıkta reise, vekillikte MHP.
    0
    0
    Yanıtla
  • YERLİ (6 yıl önce)
    BAŞKANLIK SEÇİMİNDE OY CUMHURBAŞKANIMIZA AMA MİLLETVEKİLİNDE VE BELEDİYEDE OY YOK. UNUTMAYALIM BELEDİYEDE ÖNEMLİ OLAN PARTİ DEĞİL KİŞİLERDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Carmuzulu (6 yıl önce)
    Şimdi Ankara dusunsun yeşil carmuzu yeşil Malatya beton Malatya oldu malatyabelediyespor yenimalatya oldu Malatyaspor yalan oldu kaldırımlar genişledi yollar daraldi daha daha daha vayki vay
    0
    0
    Yanıtla
  • kralçıplak (6 yıl önce)
    Şehrimizde olan bitenler akılla izanla açıklanacak gibi değil.Yukarda adı geçen hatta adı şimddilik geçmeyen diğer siyasetçilerin eğitim ve uzmanlık lanları nedir acaba?bu şehir bu kadarmı acizmi ii eğitim almış kaliteli üniversitelerden mezun konusnda uzman olan 4-5 kişi çıkaramıorrmuyuz.BU demektirki hiç bişey değişmeyecek malatyada ili yöneten bi avuç insan devam edecek.Malatyamız cevresinde örülen çelikten zırhtan muteşekkil bi avuç insandan ne zaman kurtulacak...çook ama çokk yazık oluorr reiise bu sefer.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    Tamam iyi adamdır ama. malatya daki tek iyi adam sayın çakır mı. 8 yıldır belediyedesin yetmez mi. başkalarının da hakkı yokmu. iyi güzle de bu adamlar bu işi bir tek biz yapabiliriz diyorlar. sanırsınki babalarının malı bu koltuklar. kardeşim 800.000 nüfuslu malatya da başka kimse yok mu. Resie EVET. Çakır ve Çalık a HAYIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hidayet elmas (6 yıl önce)
    Allah yolunu bahtını açık etsin KAHRAMANÇAKIR .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Dunden beri yazıyorum neden yayinlamiyorsunuz sizdemi cakir yanlisimisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (6 yıl önce)
    Hizmet ettiğinizi sanıyorsunuz ama Allah her şeyi biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Kaç dönemdir ak partiye oy veriyorum.amaa artik yeter oyum sadece tayyip erdoğan a. Milletvekilliği secimi oyum bunlara asla vermem.yeter artık.belediye başkanı 2 dönemdir ne yapmışsın sen malatyaya.milletvekilleri nin isimlerini unuttuk.bi işe yaradiklari yok.dedigim gibi başkanlık için r t e. Fakat milletvekilliği bu sefer hayatımda ilk kez mhp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sanki Erdoğan'ın olup bitenden haberi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • yeter44 (6 yıl önce)
    Yazık. Anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten. Nerede kaldı ak partinin dönüşümü,yeniliği,tazeliği.Malatya yeni yüzler istiyor, malatya yeni temsilciler istiyor. Yıllardır bu insanların siyasetinden çıkmak istiyor malatya. niçin halka bu isimleri dayatıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (6 yıl önce)
    Sayın Ahmet Çakır'ı Ankara'ya gönderip Malatya'nın önümüzdeki yıllarını kurtarmaliyiz başka çaremiz yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (6 yıl önce)
    Malatya'nın Ak Partimizden 5 Milletvekili var. Aday olan İl Başkanı 5. Sıradan Büyükşehir Belediye Başkanı 4. Sıradan Milletvekili Adayı olarak gösterilsin ki Çalışma Karnelerinin karşılığı olarak YÜZLERİ AĞARSIN veya KARARSIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumuna aynen katılıyorum.4 ve 5. Sırayı bunlara versinler.Gerçekten Malatyada ki karşılıklarını bizlerde görelim. Reis inşAllah bu ikisini de aday göstermez.En azından birini göstermesin.Yoksa Ak partinin Milletvekilliği oyu, Malatya'da düşeceği kesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat çay (6 yıl önce)
    İşin kolayını bulmuşlar siyasete girecen önce il başkanı sonra belediye başkanı sonrada vekil nerde bu yoğurdun bolluğu biz köleler adam olmayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit yakup (6 yıl önce)
    Allah iki başkanında yolunu açık etsin inşallah hizmetlerine ankaradan devam edecekler reisede sizin gibi sağlam güvenilir insanlar lazım sizin yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır Allah yar ve yardımcınız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    İŞTE BU ÜLKE BU YÜZDEN KALKINAMIYOR..MALATYA NIN HALİ ORTADA ....İŞ OLSUN..MALATYA YI BETONA ÇEVİRİN TRAFİK REZALET..Bİ FABRİKA AÇTIKLARI YOK..REİS EVET DERSE EVET HAYIR DERSE HAYIR DEMEYE GİDİYORLAR..BU ARADA ...REİS SEÇİLEMEYECEK BU SEFER AKŞENER SEÇİLECEK..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanmiyorum baskin seçimde kimsenin şansı yok olağan üstü hal var kimse reis den alamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • EYYÜP (6 yıl önce)
    Benim görüşüm bu. Allah hayırlı insanları ümmetin başına getirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet diner (6 yıl önce)
    Malatyayı Anadolunun yükselen değeri yapan hizmetlerle dolu başarılı bir başkanlık yapan Ahmet Çakırı tebrik ediyorum TBMM yolunda başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yükselen değeri Türkiye'nin en büyük köyü Malatya oldu bunun başkanlığında
    0
    0
    Yanıtla
  • yarım elma (6 yıl önce)Spartacus isimli kullanıcı yorumuna
    Aman hocam, öyle demeyin çok şeyler yaptı gerçekten. Mesela; 1-Şehrin sadece batı yakasında birkaç mahalleye milyonlarca para harcayıp diğer tarafına çivi dahi çakmadı. 2-Tarihi kentleri korumak için üretilmiş bir ulaştırma sistemi olan trambüsü, düz ve tarihi kent olmayan Malatya'ya zorla getirterek kentin ulaşımını felç etti. Bir örnek vermek gerekirse; eskiden şehir merkezinden körüklü otobüslerle üniversiteye 13-20 dk da gidilirken şimdi triliyonluk yatırımlar neticesinde 35-50 dakikada gidiliyor. Harika(!) bir hizmet değil mi? 3-Ulaşımdaki ücretler istanbul'u da geride bırakarak dar gelirli vatandaşın sırtına bindirildi. Yani böyle bir belediye başkanını mv adayı yapmaz mı? PADİŞAHIM ÇOK YAŞA!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kardeşim bi gaziantepe ve kayseri git ya da maraşa git bi şehircilik neymiş bi öğrenin. abi siz malatyayı darende ve kaleyle kıyaslıyorsunuz sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa yiğit (6 yıl önce)
    Malatyamıza yağtığı hizmetlerden dolayı ahmet beye teşekkür ederiz Çıktığı kutlu yolda kendisine başarılar dileriz Allah yar ve yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Havacı (6 yıl önce)
    Darende ve civar yörelileri ve şelalecileri belediyede en iyi mevkilere getirdiler doğru bir kucaklama yaptı.Hakkımızı helal etmiyoruz.Daha önce onlara oyumuzu verdik ama şimdi beklemesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hep öyle denir, ama seçim zamanı yine herkes kuzu kuzu oy verir. Dilerim bu sefer millet artık uyanmıştır. Bu kirliliğe, bu liyakatsizliğe dur demenin zamanı geldi. Allah sonumuzu hayreylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet malatyali (6 yıl önce)
    Malatya da Ahmet Çakır'ın Alternatifi yok bana göre. Bı dönem daha kalmak hakkiydi.. Yinede hakkında hayirlisi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Deniz (6 yıl önce)
    Her iki başkanın da Adaylık başvuruları hayırlı olsun... Ahmet Başkan keşke bi dönem daha kalsaydı. Onun hizmetlerinden çok memnunduk ama hakkında hayırlısı olsun. Inşallah daha iyi yerlerde olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yıldız (6 yıl önce)
    Sayın başkan hayırıı olsun. Selamlat
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut başverdi (6 yıl önce)
    Ahmet başkanım yeni yolunda başarılar dilerm. Keşke bırakmasaydınız ama kader kısmet işte. Malatya için yapmış olduğunuz çalışmalarda dolayı teşekür ederim. Vekillik yolunda sizlern yanınızda olmak bizlere mutluluk verir
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Vekilliği çanada keklik grüyorlar.Milletvekili olunca ne gibi hizmetler yapacaklar,bekleyip görmekte fayda var.Mevcut vekillerden Malatyamız için fazla bir şey görmedik.Bol bol konuştular ve vaat dinledik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek akça (6 yıl önce)
    Çakır başkan bu şehir için çok çalıştı, malatya kıymetini bilemedi. Bizim hakkımız helal başkanım. Allah yolunuzu açık etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasir (6 yıl önce)
    Başkanlık oyu reise, vekillik oyu boşa
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek (6 yıl önce)
    Bence başkan Malatya’ya yaptığı dev projeler referans olur Bakan bile olur.Kernek şelalesi,fahri kayahana yol boyu şelale vb dev projeler...
    0
    0
    Yanıtla
  • RUŞEN ÇAKIR (6 yıl önce)Kernek isimli kullanıcı yorumuna
    daha büyük projelerde var, elektrikli otobüs, 20 metre kaldırım beş metre yol, geldi geleli bitiremediği kuzey ve güney kuşak yolları, değişen su boruları, çukurdan gidilemeyen sokaklar, 50 metre arayla yapılan çöşnükten çırmıktıya kırk adet badallar, paşaköşkünden şentepeye kadar toplam 8 adet kırmızı ışık, hergün 4-5 adet kazanın olduğu çevreyolundaki saçma sapan yan yollar, mahalle yapıldıktan sonra pislikten bakımsızlıktan geçilmeyen beldeler, ne diyelim başkanımızın vekil olarak yapacağı hizmetleri dört gözle bekliyoruz, şimdi ankara düşünsün
    0
    0
    Yanıtla
  • BRAVO KARDEŞ TEBRİK EDİYORUM ŞEFFAF GÖZLE BAKILDIĞINDA GERÇEKLERİ GÖRMEK MÜMKÜN ANCAK BİZLER R.T.E DAN DOLAYI BUNLARA KATLANIYORUZ SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMESİ İYİ OLDU VEKİL SEÇİMİNDE BELEDİYE SEÇİMİNDE AKP ALACAĞI OY ORTAYA ÇIKAR A
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bingöl (6 yıl önce)
    Büyük şehir belediye başkanlığına kesinlikle anadoluyu ana yurt yapan battal gazının çok değerli çalışkan belediye başkanı selahattin gürkan olmalıdır 17 senedir bu şehir reise oy veriyor 19 sene sonra malatyada çok değerli bir bakanımız var gecesini gündüzüne katarak malatyaya hizmet etmek için elinde gelen her şeyi yapmaya çalışıyor sayın bülent tüfenkçi bakan olduktan sonra birileri kendileri bakan olamadıkları için kıyameti kopardılar birileri zannediyorlar reis bu şehirde olanları bilmiyor sizin attığınız her adımdan reisin haberi oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdi Seçkin (6 yıl önce)
    Gerçekten yazık... bir dönem daha kalmalıydı bu çakır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali yıldız (6 yıl önce)
    Osmanlıda bile böyle bi saltanat yoktu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Akkayali (6 yıl önce)
    Kim ne derse desin Tecde de alt yapısı ile ve sağlam zemini ile mükemmel bir Malatya’yi şehrimize kazandirdigin için bir Malatyalı olarak sana yürekten teşekkür ediyorum,AK parti adına çok çok doğru bir karar yolun açık olsun büyük ve dürüst başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine gözer (6 yıl önce)Ali Akkayali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali Akkaya li tebrik ediyorum seni tek öven sen oldun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben tecdeliyim senin tecdenin eski halinden haberin yok galiba arif nihat asya nın şiirlerine konu olan bahçeli tecde nerde şimdi tecde nerde Allah yok ettiğiniz o ağaçların habitat ın hesabını sormaz mı zannediyorsunuz Hakkım helal değil senin o başkanına
    0
    0
    Yanıtla
  • Ey admin neden mailimi yayinlamiyon korkunuz mu var
    0
    0
    Yanıtla