SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Adem Büyük Yeni Malatyaspor'a Döndü

0
Güncellendi - 2020-09-10 01:38:54
Adem Büyük Yeni Malatyaspor'a Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de bu sezon yaptığı transferlerle adından söz ettiren Yeni Malatyaspor, eski oyuncusu Adem Büyük’ü yeniden transfer etti. Sarı siyahlı kulüp, tecrübeli oyuncu ile iki yıllık anlaşma imzalandı.

2020-2021 sezonunda ligde güçlü bir kadroyla mücadele etmek isteyen Yeni Malatyaspor, bir dönem takımın formasını giyen Adem Büyük’ü transfer etmek için girişimlere başlamıştı. Geride kalan sezonu Galatasaray’da geçiren 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Yeni Malatyaspor’a ‘evet’ dedi. Galatasaray ile yollarını ayıran Büyük, eski takımı Yeni Malatyaspor’a geri döndü. Adem Büyük’ün Galatasaray’dan ayrılmasının ardından sözleşme imzalandı.

Sarı siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Yuvana hoş geldin. Kulübümüz, Galatasaray'dan Adem Büyük'ü renklerine bağlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Spor Yorumcusu Tugay Kerimoğlu, beIN Sports’ta yaptığı açıklamada, “Geldiği günden bugüne kadar o kadar eksikliklerin içerisinde yüzde 100'üyle oynayan, maç kazandıran, hizmet etmiş bir oyuncu. Ama tabii ki içeride neler konuşuluyor, ne oluyor, tercihler ne doğrultuda, oyuncunun ne kadar mutlu olup olmadığı veya kulüpteki bakış açısı farklı olabiliyor. Bu değişiklikler gayet normaldir. Gideceği kulüpte bundan sonraki futbol yaşantısında kendisine başarılar diliyoruz. Mühim olan Adem'in ne istediği, bunun da kararını vermiş. Onun yerinde olsam, kalırdım” ifadelerini kullandı.

Adem Büyük, Galatasaray’da geçen sezon 26 Süper Lig maçında bin 224 dakika görev alan ve 7 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Kariyeri boyunca Süper Lig’de 222 karşılaşmaya çıkan Adem Büyük, 46 gol kaydederken, 33 asist yaptı. Güncel piyasa değeri 800 bin Euro olan tecrübeli futbolcu, santrafor mevkiinin yanı sıra sol ve sağ kanatta da görev yapabiliyor.

Adem Büyük daha önce Akçaabat Sebatspor, Manisaspor, Boluspor ve Kasımpaşa takımlarının formalarını da giydi.

GALATASARAY'A VEDA

Galatasaray'dan ayrılan 33 yaşındaki futbolcu Adem Büyük, Teknik Direktör Fatih Terim'e, teknik heyete, takım arkadaşlarına, kulüp çalışanlarına, Florya Metin Oktay Tesisleri çalışanlarına ve taraftarlara teşekkür ederek, "Hakkım varsa helal olsun siz de hakkınızı helal edin" dedi.

Galatasaray'dan karşılıklı anlaşarak ayrılan deneyimli futbolcu Adem Büyük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sarı-kırmızılılara veda etti. Adem veda yazısında, "Sevgili Galatasaray Ailesi, geçtiğimiz yıl beni aranıza kabul ettiğinizde bana layık göreceğiniz sevginin bu denli büyük ve eşsiz olacağını tahmin edemezdim, Galatasaray’daki ilk anımdan itibaren beni sahiplendiniz ve hep özel hissettirdiniz. Ben de bu sevgiye karşılık verebilmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya ve üzerimde taşıdığım armanın değerini bilerek hareket etmeye çalıştım. Bugün yeni bir yolculuğa daha başlıyorum ancak sevginizi kalbimde hep taşıyacağım. Galatasaray’daki kariyerim boyunca bana güvenip yanımda olan başta hocam Fatih Terim olmak üzere, teknik heyetimize, takım arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarımıza, Florya Metin Oktay Tesisleri çalışanlarına ve Galatasaray’ın büyük taraftarına çok teşekkür ederim. Hakkım varsa helal olsun siz de hakkınızı helal edin. Hoşça kalın" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DAN TEŞEKKÜR

Bu arada Galatasaray, takımdan ayrılan 33 yaşındaki futbolcu Adem Büyük'e emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden Adem Büyük ile ilgili yapılan paylaşımda, "2019-2020 sezonu başında kulübümüze Yeni Malatyaspor'dan transfer edilen Adem Büyük, çıktığı 34 resmi maçta 11 gol ve 1 asistlik performans ortaya koyarak takımımıza önemli katkı verdi. 33 yaşındaki futbolcu, Galatasaray macerasında 2019-2020 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu sevincini yaşadı.

Adem Büyük'e Galatasaray'a katkılarından dolayı teşekkür ediyor, kendisine kariyerinin bundan sonraki bölümünde başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜK'ÜN GALATASARAY PERFORMANSI

Galatasaray'dan ayrılan Adem Büyük, sarı-kırmızılılar ile geçtiğimiz sezon toplam 34 resmi müsabakaya çıktı ve 11 gol kaydetti. Adem ayrıca geçen sezon Radamel Falcao ile takımda en çok gol atan futbolcuydu.

Galatasaray, 33 yaşındaki futbolcu Adem Büyük'ün sözleşmesinin karşılıklı anlaşarak feshedildiğini açıkladı. Adem, karşılıklı sona erdirme tazminatı olarak sarı-kırmızılılara 2 milyon 10 bin 508 TL ödeyecek. Başarılı futbolcu, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Adem Büyük, geçtiğimiz sezon Galatasaray'da 26 Süper Lig, 5 Ziraat Türkiye Kupası, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 34 resmi müsabakaya çıktı. Deneyimli futbolcu söz konusu müsabakalarda 11 kez rakip fileleri havalandırırken, 1 de asist yaptı. Adem ayrıca sarı-kırmızılılar ile TFF Süper Kupa'yı kazandı.

Başarılı futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türk Telekom Stadyumu'nda Club Brugge ile oynanan maçta attığı golle sarı-kırmızılıların geçen sezon Avrupa'daki tek golünü kaydetmişti. Adem geçen sezon Galatasaray'da Kolombiyalı golcü Radamel Falcao ile birlikte en çok gol atan futbolcuydu.

33 yaşındaki futbolcu kariyerinde Artvin Hopaspor, Akçaabat Sebatspor, Zeytinburnuspor, Altay, Manisaspor, Boluspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor formaları giydi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • levent (3 yıl önce)
    Yetenekli olabilir ama ikinci Emre Belözoğlu. Malatyaspor'un vede Türk futbolunun karakterli oyunculara ihtiyacı var
    0
    0
    Yanıtla
  • suat dayı (3 yıl önce)
    anadolu takımlarında oynayan futbolcular, istanbul takımlarına gitmek için kendilerini yırtarken.. adem büyük, galatasarayı, istanbulu , bir kenara itip malatyamızı tercih etti...onun için bu adem büyüğü bağrımıza basalım. boş boş yorumlar yapmayalım...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun takıma Adem gibi tecrübeli bir abi lazımdı. Hoşgeldin kaptan...
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Bu transfer benim içime sinmedi.Acaba Adem bizde eski havasını bulabilecekmi bundan şüpheliyim.şimdi 33 yaşında.inşallah başarılı olurda bende yanılırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    Malatyalı kardeşimize soruyorum elbette yanlış yapılan bir uygulama olduğu zaman hepimiz eleştireceğiz de, tenkitte edeceğiz ancak sizinki tabiri caiz ise ekmeğimiz tam olsun karnımız tok olsun kusura bakmayın sırf laf olsun diyede tenkit edilmez .Zira iyi köfteye iyi para vermek zorundasın hem çok iyi futbolcu istiyorsunuz hemde para ödemek istemiyorsunuz nasıl olacak bu iş bilemiyorum sporcu alan yönetim ödemesini de bilecek öncelikle vatanımıza ,ülkemize vede ŞANLI MALATYA SPORUMUZA hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    İnşallah takıma BÜYÜK bir ağabey geldi.Biraz sakin olursa kendisine antipatik bakan hakemlerde peşin hükümlü olmaktan vaz geçerler.İki tarafada hayırlı uğurlu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor taraftarı (3 yıl önce)
    Kaptan Adem'e hoşgeldin demeye gerek yok evine geldi zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor taraftarı (3 yıl önce)
    Kendi açıklamarında da stoper eksikiğini dile getirip iki tane alacağız diyorlar ama sezon başlıyor bir an önce en azından bir tane alınması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Transferlere bir şey demiyoruz korkumuz ödeme proplemi olmasın alacaklar zamanında odenirse bu takım iş yapar bunu başkanı sürekli tenkit eden birisi olarak yazıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    İyi oyuncusun ama biraz sinirlerine hakim olman lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Savunmacı (3 yıl önce)
    Başkan defans yok defans alalım maç başlayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • turo44 (3 yıl önce)
    Başkan Bomba transferler yapıyor... Hepsi Hayırlı olsun Inşallah elimizde patlamazlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Congar (3 yıl önce)
    Takım takım oluyor. Adem çok iyi bir ağabeylik yapacak. Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Iyi bir transfer. Emeği geçen herkese teşekkür . Şu çelişkiyi de belirteyim. Geçen sezon 26 maç 7 golmu yoksa 34 maç 11 golmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun iyi transfer takım iyi yolda başarılar malatyasporum
    0
    0
    Yanıtla