SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adeta Terapi Oluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:19:21
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Huzurevi'nde kalan 15 kişi, el sanatları kursuna katıldı. 65 ve 80 yaş arasında çoğunluğu kadın olan 15 kursiyer, usta öğretici gözetiminde örgü örüyor, nakış işliyor, tablolar ve süs eşyaları yapıyorlar. 
 
"HAYATLARI BİRAZ OLSUN RENKLENİYOR"
 
Uygulama ile ilgili açıklamalarda bulanan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hidayet Bozkurt “Huzureevi sakinleri katıldıkları el sanatları kursuyla hayatları biraz olsun renkleniyor. Yaşlılarımız hobi olarak yaptığı el işleri, onlar için psikoterapi gibi oluyor. Şu anki durumdan biz de yaşlılarımız da çok memnun. Yaşlılarımız için büyük bir aktivite ve değişiklik oldu. El sanatları onlar için bir hobi oldu. Günde birkaç saat çalışmayla bu işlere meraklı huzurevi sakinlerini bambaşka bir dünyaya götürüyoruz. Ayrıca yaşlılarımız boş vakitlerinin değerlendirilmesinden de mutlu olmaktalar. Kurs sonunda yaşlılarımızın el emeği göz nuru olan eserlerini kermes ile sergileyeceğiz. Sergide satılacak ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmını yaşlılarımız harçlık yapıyor bir kısmını da huzurevindeki sosyal etkinler için kullanılıyor. Yaşlıların hayatını kolaylaştırmak, onlara rahat bir ortam sağlamak, evlerini aratmamak birinci görevimiz. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamaları sağlamak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
"ADETA TERAPİ OLUYOR"
 
Uygulamanın yaşlılar için terapi olduğunu söyleyen Usta öğretici Özlem Çevrim, "Gözlerinin görebildiği, ellerin yapabildiği her türlü el sanatını yaptırıyoruz. Örgü örüyoruz, rölyef  çalışıyoruz, peçetelikler, vazolar ve süs eşyaları yapımına öncelik veriyoruz. Çok ince olmayan, gözlerini yormayacak şekilde bütün işleri yapmaya çalışıyoruz. 15 kursiyerimiz var ama kimi hasta oluyor, kimi gelmiyor. Bu nedenle her gün hemen hemen 8-10 kişi ile kursumuzu  sürdürüyoruz. Bunun geri dönüşünü görmek istiyoruz. Satışlardan elde edilen gelirin bir kısmını huzurevinin ihtiyaçları için kullanıyoruz, bir kısmı da yaşlılarımızın ellerine harçlık olarak dönüyor. Bu nedenle yaşlılarımızın yaptığı ürünlerin alınmasını istiyoruz.” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız