SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Platformu'ymuş, Konuğu da Malum!..

'Malatya Platformu'ymuş, Konuğu da Malum!..
A- A+ PAYLAŞ

Kimler tarafından kurulduğu bilinmeyen ve 'Malatya Platformu' diye adlandırılan bir organizasyon, Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) yolsuzluk, usulsüzlük ve skandallarla anılan, bu nedenle yeniden aday olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden atanmayan sabık (eski) rektör Aysun Bay Karabulut'un 'onur konuğu' olduğu bir program düzenledi.

2018 Eylül- 2022 Eylül arasında MTÜ rektörlüğü yapan, adı bu sürede zenginleşmesi, gayrimenkul ve menkul varlıklarındaki artış, skandallar, yasa dışı iş ve işlemler, usulsüzlükler ile gündeme gelen, YÖK tarafından yapılan soruşturmalarda ceza alan, genelde maliyetini seçtikleri (!) konuklara ödeten ve böylece karşılıklı menfaat sağlanan organizasyonların hep onur konuğu ya da 'en başarılı'sı olarak lanse edilen sabık rektör Aysun Bay Karabulut'un, milletvekili aday adaylığı reddedilmesine, dosyasının ve başvuru parasının bizzat genel başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla iade edilmesine ve partiyle ilişiğinin kesilmesine rağmen, MHP aday adayı ünvanıyla bu tür organizasyonlardaki varlığını sürdürüyor.

Sabık rektör, gerçekte MTÜ'nün kurucu rektörünün Prof.Dr. Ahmet Kızılay olmasına rağmen ‘kurucu rektör’, MHP'den kısa süren ilişkisinin genel başkan talimatıyla kesilmesine rağmen de ‘MHP Aday Adayı’ şeklindeki aldatıcı etiketleri kullanmaya devam ediyor.

'Malatya Platformu' diye adlandırdıkları organizasyonda, Malatya'da söz konusu onur konuklarının nasıl 'başarısız ve kötü' görev dönemi geçirdiğinden bihaber olmayı tercih ettikleri anlaşılan bir grup tarafından Salı akşamı İstanbul'daki bir mekanda düzenlenen organizasyona, kimlerin katılarak bu Malatya adının istismarına ve Malatya adına haksız payeler verilmesi rezaletine katılacakları merak konusu oldu.

Söz konusu etkinliğe MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in de katılacağı belirtilirken, Erdem'in diğer konuktan haberdar olup olmadığı merak ediliyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: MTÜ'nün sabık rektörü, kendisi gibi soruşturma geçirmekte olan eski genel sekreteri Ömer Akkuş ile birlikte..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ramazan Baykara (11 ay önce)
    Prof Aysun hanım bilim insanı olarak memleketine ve ülkesine değerli katkıları olmuş,ünü uluslararası boyutlara ulaşmış müstesna bir insandır. Eşi de kendisi gibi bilim insanıdır.once sizin bilim insanlarına saygı duymanız,hemsehrimize sahip çıkmamız,başarılarından bahsetmemiş gerekirken mesleğinizi maalesef bazı mahfillerin kışkırtması,yönlendirmesi ve fitne fucura neden olmaktasınız.kamuoyunu çıkar ve menfaatlerinize göre yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Unutmayın sizin bu ve buna benzer çalışmalarınızın temelinde memeleket sevdası yoktur. Çıkar gruplarının emellerine alet olmaktasınız ve bunu da sözde gazetecilik adına yapmaktasınız. Sizi kınıyorum. Aysun hanımın ortaya koymuş olduğu başarıları adınız gibi bildiğiniz halde görmemezlikten gelmek en azından ihanet ve garabettir. Umarım yanlışınızi anlar icende bulunduğunuz hezeyandan dönersiniz Malatya Platformu ' nu ağzınıza dolamaniz da içinizdeki kini ve nefreti kusmaktasiniz. Gazeteci,yazar memleket sevdalısı Muzaffer Tunç beyin yıllardırlı elde etmiş olduğu tecrübe ve birikimiyle organize edilmiş,çalışmaları ülke ve uluslararası arenada değer görmüş ve yaptığı çalışmalarla güzel şehrimize büyük katkı ve hizmetler vermiş olan sayın Tunç' u da çok iyi bilmenize ve tanimaniza rağmen başarılarını gölgelemeye çalışmanız tam bir hezeyandir. Unutmayın gündüz gözünüzü yummaniz ancak size göre karanlık olur,güneşi engelleyemesiniz.
    %0
    %100
    Yanıtla