SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da Geçici Merkezlerdeki Konteynerlere Branda

Adıyaman'da Geçici Merkezlerdeki Konteynerlere  Branda
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, geçici barınma merkezlerindeki konteynerlerin üzeri brandayla kaplanıyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma neden olduğu kentte, kış aylarının gelmesiyle geçici yaşam alanlarındaki tedbirler artırıldı.

Kentteki barınma ünitelerinin üstüne yağışlardan etkilenmemesi için branda çekiliyor. Konteyner kentlerdeki çalışmalar Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında görev yapan işçilerin desteğiyle sürüyor.

Adıyaman Valisi Osman Varol, AA muhabirine, ilde kış aylarının sorunsuz atlatılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Aşırı yağışlarda konteyner kentlerde su baskınlarının yaşanmaması için bazı tedbirler alındığını aktaran Varol, "Geçici barınma merkezlerimizdeki vatandaşlarımızın özellikle kışı sorunsuz geçirmesiyle ilgili çok yoğun hazırlık sürecimiz oldu. Aşırı yağışlarda zemin sorunu olmaması, belirli su baskınları olmaması için teknik çalışmalar yaptık. Birtakım yerlerde drenajlar, su kanalları oluşturduk. Yağmur suyunun tahliyesi için özellikle büyük konteyner kentlerimizde ciddi çalışmalar gerçekleştirdik." dedi.

Brandalar sağlam noktalara monte edildi
Konteynerlerin su almaması için üzerine branda çekildiğini dile getiren Varol, şöyle konuştu:

"Konteynerin içine su almaması için arkadaşlarımız çok çeşitli çalışmalar yaptı, gayretler gösterdi. En son bulduğumuz formül Ankara'da da benimsendi ve şu an diğer illerde de uygulanıyor. Geçici barınma merkezlerindeki konteynerlerin üzerine branda ayarladık. Fakat bunları şasisi üzerinden monte ettik, yani paneller üzerinden değil. Dolayısıyla sağlam bir noktaya monte edilmiş oldu. Bir de ortalarına köpükten bir yükselti oluşturarak suyun akışını sağlayacak şekilde bir mekanizma oluşturduk."

Vali Varol, kentteki tüm geçici barınma ünitelerinde kış tedbirlerinin alındığını belirterek, "Bizim toplam 26 bine yakın geçici barınma ünitemiz var. Yani bunların bir kısmı prefabrik, büyük bir kısmı da konteyner. 20 binin üzerindeki konteynerimize de branda uyguladık. Tamamında kışa hazırlıkla ilgili tedbirler alındı." ifadesini kullandı.

"Kırsaldaki konteynerler için kılıf şeklinde brandalar ürettirdik"
Kırsal alandaki konteynerlerde alınan tedbirleri de anlatan Varol, şöyle devam etti:

"Kırsal konteynerlerimizde de onları tamamen sarmalayacak kılıf şeklinde brandalar ürettirdik ve onları da dağıttık. Zemin çalışmalarını da büyük oranda tamamladık. Bütün gayemiz vatandaşımızın herhangi bir olumsuzluktan etkilenmeden kışı geçirmelerini sağlamak."

Brandaların maliyetinin uygun olduğuna işaret eden Varol, "Sadece uygun teknikle biraz işçiliği fazla. Bu işçilikleri de bizim TYP'de çalışan bir sürü vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın bize gerçekten çok büyük katkısı oluyor. Hem devletimize çok büyük bir masraf kalemi açmamış olduk hem de vatandaşlarımızın kışı güven içerisinde geçirmesini sağlamış olacağız." diye konuştu.

Adıyaman, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ahmet (4 ay önce)
    Ergenkon köprüsünün altındaki konteyner kentten çok şikayet duyuyorum. Doğrumu yanlış mı Allah bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 ay önce)
    Malatya'da da esnaflara verilen konteynerler keşke böyle branda çekilse ama Malatya yatiyorrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Konteyner kentlerde uzun süre yaşam olacak, yazın bunu bir kenara.hak sahibi olan evini alıp gidecek ama hak sahibi olamayan maddi durumu ev kirasını veremeyecek olanda orada yaşamaya devam edecek.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (4 ay önce)
    Gerçekçi olmak lazım. Seneye de bu şekilde konteynırlarda kalan vatandaşlarımız olacak gibi gözüküyor. O nedenle konteynırların 2 sene dayanması önemli. Binalar yapıldıkça boşalanları da doğru muhafaza etmek veya geri dönüşüme kazandırmak sonraki mevzular. Ancak Kızılay merkezinin olduğu şehrimizde çok sıkıntılar yaşadık.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 ay önce)
    Burada da bazı konteyner kentlerde yapılmaya başlandı emeği geçenlere teşekkürler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakkı (4 ay önce)
    İlk rüzgarda uçmaz umarım. Bu kış çok soğuk geçecek depremzedelere.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faruk (4 ay önce)
    Samankoyu kontynerında bizde kendi imkanlarımızla çektik brandayı.. yetkilileri beklesem nisan ayını bulur çadır çekmeleri... Yetkililere sesleniyorum işiniz iş valla yatmaya devam edin
    %86
    %14
    Yanıtla