SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AFAD Çadırına 15 Bin Başvuru

0
Güncellendi - 2020-02-07 02:17:35
AFAD Çadırına 15 Bin Başvuru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da depremzedelerin başvuru yapması için açılan AFAD çadırına, 15 bin kişi başvuru yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya Valiliğinin önünde İnönü Kapalı Çarşı üzerinde açtığı yardım çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. AFAD başvuru çadırında görev yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanı Mesut Avcı, başvurularla ilgili yaptığı açıklamada, yoğun olarak çalıştıklarını, günde bin 500-2 bin civarında dilekçe geldiğini aktardı. Avcı, şuana kadar 15 binin üzerinde başvuru olduğunu söyledi. Bu arada, AFAD başvuru çadırına müracaat edenlerden Hasan Gürbüz, evinde büyük hasar olduğunu aktarıp, “Evimizde ağır hasarlar var. Biz de bu hasarların tespiti için AFAD’a başvurduk. Deprem bizleri çok etkiledi. Rabbim beterinden saklasın’’ ifadelerini kullandı.

AFAD başvuru çadırına müracaat edip, evlerinin hasarlı olduğunu söyleyen Asım Faysal da, "2 gün önce belediye tarafından hasar tespiti yapıldı. Bu depremden sonra evimiz kullanılmayacak hale geldi, bende yıkım için AFAD’a başvurdum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • enes (3 yıl önce)
    Elazığ bazlama köyu cadir talep ediyorum evlerde catlaklar var
    0
    0
    Yanıtla
  • FETAHcetinkaya (4 yıl önce)
    Anem gilin evimde büsürü catlaklar vardı ve bize cadır vermenizi arz ediyorum ELZIĞ KOVNCILAR LÜFEB CADIR VERiN
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Şüphesi olan her vatandaşımız afad il müdürlüğü binasına gelip çalışmaları yerinde görebilir. Hafta sonu dahil gece geç saatlere kadar çalışılıyor. İsteyen her vatandaşımız gelip görebilir. Devletimiz bütün kurumlarıyla canla başla çalışıyor. Halkımız yeterki mağdur olmasın sonuçta bir deprem afet olmuş hızlı bir şekilde yaraları sarmaya devam edeceğiz kim ne derse desin biz tüm gücümüzle çalışıp hakkımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz çadırda da kesinlikle kimse azarlanmıyor söz konusu bile olamaz gelen her vatandaşımızın başımızın üstünde yeri var bizler hizmet için varız
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Kesinlikle asılsız arkadaşlar dilekçeler çadırda alınıp daha sonra afad il müdürlüğünde tek tek kayda alınıp sayı numarası veriliyor tek bir dilekçe dahil ziyan olmuyor yalnız bazı uyanık kişiler 2 dilekçe veriyor birisine ziraat diğerine vakıfbank iban numarasını yazıyor. Yada ev sahipleri kiracılar yardım almasın diye kendileri başvuruyor yada hasar yok evinde belki para alırım vb başvurular var zate kayda alınan tüm dilekçeler tek tek komisyon tarafından değerlendiriliyor değerlendirmede çevre şehircilik il müdürlüğümüzün hasar tespit raporlarına göre ödemeler gerçekleştiriliyor komisyon da tapudan, nufustan, çevreden, afad dan yetkililer gece saat 12 ile 1 E kadar çalışılıyor yalan yanlış bilgilerle halkımız galeyana getirmeyelim. Gerçek mağdur olan vatandaşlarımızın tespiti yapıldı yapılmaya devam ediyor. Art niyetli kişiler bazı şeyleri yalan yanlış bilgilerle halkımızı galeyana getirmek için sanki görevlendirilmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Çadıra başvuda bulunduk ama henüz bir arayan olmadı.Dilekçelere kayıt ve evrak numarası verilmiyor. Dilekçe verdiğimizi ,başvurduğumuzu kanıtlayacak bir belge yok elimizde arayan soran da yok bu güne kadar. Sağlıklı bir açıklama da yapılmıyor ? Biraz daha bekleyip olmazsa Müdürlüğe gidip müracaat edeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim apohanli (4 yıl önce)
    Afet çadırına verilen dilekçeler toplu olarak çöpe atılırken görevli memurlar yakalanınca polisin gözü önünde işine bak diyen memurların görevli oldukları çadırda vatandaşı azarladiklari duyumları alıyoruz bu doğru ise vahim bir durum
    0
    0
    Yanıtla