SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afet Konutlarından 6 Bin 100'ü Şubat Ayında Teslim Edilecek

Afet Konutlarından 6 Bin 100'ü Şubat Ayında Teslim Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

 Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı tamamlanan afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerde, evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Malatya merkez ve ilçelerinde de etaplar halinde afet konutları yükseliyor. Kaba inşaatları tamamlanan, dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan, çevre düzenlemesi yapılan konutlar kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentler arasında Malatya'nın da bulunduğunu söyledi.

Depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, yapımı tamamlanan konutların kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

- 5 bin 100 TOKİ, 1000 köy konutu teslim edilecek

Kentte afetzedeler için inşa edilen konutlardaki çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, "Malatya genelinde şubat ayının başlarında 5 bin 100 civarında TOKİ konutumuz kuraya hazır olacak. 7 bin 700 de köy konutu ihale edilmişti, bunların 3'te 1'ine ancak başlayabildik, ihalesi yapıldı. Bunlardan da bin civarında konut bir ay içerisinde teslim edilmiş olacak." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • zeki (3 ay önce)
    Başkan Sami Er gelecek, çile bitecek.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Memo (3 ay önce)
    Vay be ersin bey Kasım Aralık Ocak Şubat iyi gidiyorsunuz takvimde ay kalmadı malatyalidada sabır..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Taner (3 ay önce)
    Sürekli ertelendi. Taaa ki seçime kadar. Ammmaaa oy yok haberiniz olsun
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Oldu olası bu kura işine pek inanmam, hakkaniyet içerisinde bir dağıtım olursa iyi olur.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    30 mart ta teslim ederler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Acele etmeyin seçimden sonra inşallah
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Erkan (3 ay önce)
    1 yıl içinde Toki konutlarının bir kısmını teslim edeceğiz denmişti ve 1 yılda teslimatı yapılmış olacak.Daha ne istiyorsunuz size göre herşey çok kolay Allah devletimize zeval vermesin.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Yerin sağlamda sırtın pek galiba
    %76
    %24
    Yanıtla
  • He he (3 ay önce)
    Pazartesi hafta başı salı sallanır Çarşamba çarşafa dolaşır Perşembe perişanlık Cuma mübarek gün Cumartesi Pazar hafta tatili durum bundan ibaret maalesef
    %76
    %24
    Yanıtla
  • secime kadar bekletirler. seçiden 1 hafta önce verilirki oya dönüşsün. 100binden fazla daire yıkıldı(bina degil toplam daire) teslim 6 bin daire.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Huzur (3 ay önce)
    Kasım Aralık oldu sonra Ocak ,şimdi Şubat seçime doğru gidiyor
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Devletin işi gerçekten zor,Rabbim devletimize zeval vermesin. Tek kızdığım bir sene içinde evlerin hepsini teslim edeceğiz diyenler ile buna inanan biz saflar
    %79
    %21
    Yanıtla