SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba Sordu, Bakan Yanıt Verdi.. "Bu Çamaşır Makinesi mi!"

Ağbaba Sordu, Bakan Yanıt Verdi..
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler,  CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,’nın  S-400 için “Niye kullanmıyorsunuz?” sorusuna “Nereye kullanacağız, bu çamaşır makinası mı?" cevabını verdi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi ile ilgili görüşmelere katıldı.

“Gideceksin oraya, diyeceksin ki: “Sabah 5.34’te sizi buradan kim kurtardı?”

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında 2. Ordu Karargahının karşısındaki Hakimbey apartmanında enkaz kurtarmaya katılan askerlerle ilgili tartışmada yaşandı.

Tartışma Plan ve Bütçe Komisyonu Tutanağına şu şekilde geçti; 

VELİ AĞBABA (Malatya) – Sayın Bakan, ben Malatya’daydım, vallahi, 2’nci Orduya da gittim “Asker yok, sizden asker rica ediyoruz." dedik, biz görmedik yani.
MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER – Veli Bey, tam ordu karargâhının karşısında yıkılan 2 tane apartman var. Lütfen, o Ali Bey Apartmanı’na git.
VELİ AĞBABA (Malatya) – Hâkim Bey Apartmanı.
MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER – Neyse, gideceksin oraya, diyeceksin ki: “Sabah 5.34’te sizi buradan kim kurtardı?”
VELİ AĞBABA (Malatya) – Ya, bir hafta sonra çıktılar enkazdan.
MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER – Bak, kardeşim, sen ölülerden bahsediyorsun. Bir hafta sonraya kimse kalmadı, öyle bir şey yok.
VELİ AĞBABA (Malatya) – Ya, ben sabah gözümle gördüm.
MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER – Arkadaşlar, arzu edenler burada...
VELİ AĞBABA (Malatya) – Yok öyle bir şey ya!

 ‘Niye kullanmıyorsunuz?” sorusuna “Bu çamaşır makinesi mi” cevabını verdi

Ağbaba ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler arasında yaşanan S-400 ile ilgili tartışma ise tutanağa şu şekilde geçti:

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER –  S-400’ler... Değerli vekillerim, bir defa, şundan emin olunuz: Bizler 7/24, üç yüz altmış beş gün bu memleketin güvenliği için çalışıyoruz. S-400'ü alıp biz bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz, böyle bir şey yok. Asla yok. S-400’e ihtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda da merak edenlerin hepsi görür ne olduğunu.
VELİ AĞBABA (Malatya) – Niye kullanmıyorsunuz?
MİLLÎ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER – Nereye kullanacağız? Bu çamaşır makinesi mi? Arkadaşlar, bakın, lütfen, anlayıp anlamadığınız her konuda bir fikir yürütmek zorunda değilsiniz.
VELİ AĞBABA (Malatya) – Sizin kadar anlamıyorum ama siyaseti sizden iyi anlarım

“Biliyorsunuz, bu İsrail'i korumaya yönelik olarak kurulan bir kalkan”

Komisyonda konuşan Malatya Milletvekili Ağbaba, Kürecik Üssü ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

 “Şimdi, bir mesele var, bizim milletvekili olunca kucağımızda bulduğumuz, yıllarca mücadele ettiğimiz, benim kendi ilimde yani Malatya'daki Kürecik füze kalkanı. Biliyorsunuz, bu İsrail'i korumaya yönelik olarak kurulan bir kalkan. Bu füze kalkanına bir Malatya Milletvekili olarak defalarca girmeye çalıştım, Millî Savunma Bakanlığına yazı yazdım, Dışişleri Bakanlığına yazı yazdım. Gelen cevaplardan birinde “Bizim yetkimiz yok.” dediler. Ta Pentagon’a yazı yazdım girebilmek için. Hâlâ o üsse girebilmiş değiliz. Burada bu, tabii, aslında Kürecik füze üssü bir samimiyet göstergesi. Nerenin samimiyet göstergesi? İsrail'e karşı Filistin'in yanındaysak bir samimiyet göstergesi. Eğer Hükûmet yiğitse… Mecliste kolayı yasaklamakla, Mecliste neskafeyi yasaklamakla ya da Starbucks'ın önünde eylem yapmakla İsrail'e tavır konulmuyor. Yine, tebrik ederim Sayın Başkan, değerli AK PARTİ milletvekilleri, yeni, yaratıcı eylemler ortaya koyuyorsunuz. İsrail de sizden çok korkuyor, İsrail’in paçaları tutuşmuş, acayip korkuyor. Starbucks'ın önünde kahve döküyorsunuz ya, sizleri kutluyoruz. Hele bu Mecliste neskafe ile kolayı yasaklıyorsunuz ya; şimdi, İsrail'in, Netanyahu’nun dizleri titriyor sayenizde. Bu yaratıcı eylemlerinizden dolayı da teşekkür ediyorum, kutluyorum!”

malatyahaber.com

FOTO: AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Akçadağlı (5 ay önce)
    Şu soruya bak malatyayı rezil etmek başka birşey değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Bakan tamam Ağbabaya verdiği okkalı cevap okey. Ama hiç bir haber sitesi devamını söylemiyor. Ağbabanin Kürecik çıkışına cevap TINNE
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ağbaba nın kürecik çıkışı normal.Haber değeri yok.Ama S 400 niye kullanılmıyor sorusu çok saçma olduğu için değerli bir haber.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bynedim (5 ay önce)
    İşte bakan olacak insanların ruh hali adam yani anlamıyorum siyasetin dili bu kadar yerlerde mi…! Bakanın cvbına alkış tutan aklını bir kontrol ettirsin vekil bakana şu manada soruyor para yatırıp aldırttığınız malzemeler depoda çürümede mi güvenlik kalkanı aktif mi biri yazmış yok şu kadar önrü var sen ateş cemberindesin her an bu coğrafyada herşey olabilir sen onları aktif edene kadar başında onlarca füzeyi yersin
    %48
    %52
    Yanıtla
  • malatyalı 44 kayısı (5 ay önce)
    bu malatya insanına o kadar kırgınım ki abicigim kocaman sehirde 1 tanecik vekil tek sorunları meclise yetkililere söylüyor oda yalancı çoban olarak görülüyor. veli ağbaba 10 şey diyorsa 9 u dogru. ben agbaba zerre sevmem ve savunmam ama söyledikleri %100 dogru. adam malatyanın bütün sorunları gündeme almasa bile gündemde olan 10 sorunsan 5-6 tanesini en azından meclise götürebiliyor iyi bir muhalif. malatya gerçekten kıymet bilmiyor veli gibi 2-3 isim daha olmalıydı diger vekiller nerede yahu. yeminim olsun seçimden sonra hatta secimden önce bile görmedim. ya bu vekiller caddede sokakta bizler gibi gezmeli. sırtlarına nort face montlar ayaklarına kaz tüyü ayakkabılar gelirler 2 resim çek gitti bitti bu nasıl iş ? vekil dedigin millet beter yaşar ki sorunları görsün böyle millete duvar arkasından savunulmaz ki ? şimdi veli den baska depremzede diyen vekil yok. digerleri sıcak villasında rezidanslarında arada bir konteynır gelecek selam verip gidecek
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Köylüm (5 ay önce)
    Yıllar önce rahmetli Chp milletvekili Ferit Mevlut Aslanoğlu Doğanyol ilçesinin bir köyüne ziyarette bulunmuş, köylülere "benden bir isteğiniz var mı?" demiş..Köylüler köyde dere kısmında ufak çaplı bir köprüye ihtiyaçları olduğunu söylemişler ve bir miktarda okul için bilgisayar talep etmişler. Mevlut bey köylülere " iktidarda değiliz ama ben sizin bu isteklerinizi bir şekilde halledip, sorununuzu çözeceğim" deyip köyden ayrılmış. İstanbul'daki işadamlarından, sağdan, soldan para tedarik edip köye köprü ve bilgisayar ihtiyaçlarını karşılamış. Köylü mutlu şekilde Mevlut beye teşekkür edip, bağırlarına basmışlar. Gel olmuş, git olmuş ilk seçimde Chp'li Mevlut Aslanoğlu o köye gitmiş; "köylülere ben zamanında iktidarda olmamamız rağmen sizin taleplerinizi karşıladım ve sizinle gönül bağı kurduk, seçimde milletvekili adayıyım ve oylarınıza talip demiş." Köylüler gayet rahat umursamaz bir şekilde Mevlut beye; "yaptığını, hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz, sizi çok seviyor ve saygı duyuyoruz ama size oy vermeyiz demişler!!" Mevlut bey köylülere sormuş "neden oy vermezsiniz?diye.. Köylüler "Siz iyi insan olabilirsiniz ama Chp'lisiniz ve biz aç da kalsak, susuz da kalsak, hatta ölsek bile Chp'ye oy vermeyiz" demişler Kininiz, nefretiniz, düşmanlığınız hiç bitmedi hiç bitmeyecek. Bu kafalarınızı değiştirmediğiniz sürece ezilmeye ve sürünmeye devam edeceksiniz!! Siyasi görüşü ne olursa olsun bir insan veya vekil eğer sizin sesiniz olup hasbel kader sizin için birşeyler yapıp, sizin için mücadele veriyorsa, deprem zamanı mahalle mahalle, sokak sokak tek vekil olarak geziyorsa, saygı duyup takdir etmeniz gerekirken ne zaman bu Veli Ağbaba ile ilgili haber görsem acımasızca eleştiri, hakaret ve bir sürü laf söylüyorsunuz! İşin ilginç tarafı 4+1 milletvekilleri yüzünüze bakmıyor, kapınızı açmıyor, hiç bir yaranıza merhem olmuyor ama onlar yarıyor size, sizi savunanlar kötü oluyor. Bence siz şapkanızı önünüze koyun bir düşünün neden bu haldesiniz? Aylardır ağzınızdan düşmeyen tek kelime "sahipsiz Malatya " Sahiplenmek isteyeni, sizin için mücadele edeni takdir etmiyorsunuz bir de hakaret ediyorsunuz! Sizi sahipsiz bırakanları el üstünde tutuyorsunuz! Böyle giderse daha çok sahipsiz kalacaksınız unutmayın!
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Kısmen dogru (5 ay önce)Köylüm isimli kullanıcı yorumuna
    +1 diye tabir ettiğin adam tüm vekillere bedel Malatya için gecesini gündüzüne katan halktan bir fendogluu diğer 4 üne katılırım aynı gorusteyiz ancak +1 i yedirmeyiz.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Aşağıda biraz CHP yi eleştirdim. sizin bu yazınıza farklı açıdan yaklaşayım. bizim ülkemizde siyaset kanunu çıkmalı ve herkes en fazla 2 dönem başkanlık, milletvekilliği, parti başkanlığı, il başkanlığı, belediye başkanlığı yapmalı ölene kadar değil. malatya ya sahip çıkan tek siyasetçi Turgut Özaldı. Malatya milletvekilleri bu dönemki kadar ezik hiç olmamıştı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir köprüye bir bilgisayara ve yeri geldiğinde bir dünya dolu mala satılmam. Askerimi, polisimi, öğretmenimi şehit eden vatan düşmanlarının elini tutan adamlara adını çağıran adamlara ömür boyu oy vermem. O şehitler bizim evladımız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Bir silah faalse, cevap; "silahımız faal, gerektiğinde kullanılacak durumda" olmalıydı. Ayrıca halihazırda bu silah TSK envanterde mevcudiyetiyle; CAYDIRICI olma pozisyonuyla bir anlamda yapması gereken görevi halihazırda zaten yapıyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakkı (5 ay önce)
    Veli Bey, niye kullanmıyorsunuz derken, kurulup hazır hale niye getirmediğini kast ediyor da, karşıdaki de onu anlamış ama anlamamışçasına ukalaca bir cevap vermiş. Ben soruyu doğru sorayım o zaman. S400leri nereye kurdunuz?Kurmadıysanız şu an ne işe yarıyor? Bir işe yaramıyorsa niye o kadar para verip aldınız? Alınmasın, kullanamazsınız diyenler haklı mı çıktı? Milli servetimiz yine mi çöp oldu?
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Savunma bakanının cevabı gerçekten komik ama karşısındaki kişi de millet adına denetim sorumluluğu ile soru yönelten bir milletvekili. Milletvekiline verilen cevabın devlet ciddiyeti içerisinde, sayĝın olması beklenirdi. Hafife almak, devlet adamlığına yakışmaz. Milletin hakkı korunmalı, saygı duyulmalı. Kimse milletin üzerinde deĝildir. Hepimiz haddimizi bilmemiz gerek.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • hasan (5 ay önce)
    Veli Ağbaba zaten kendi ağzıyla itiraf etmiş. sırf siyaset olsun diye sormuş, boş boş konuşmuş bakanda acımamış lafı yapıştırmış. bakanda ayıp etmiş yani Veli beyin gönlü olsun diye kendi kendimize füze atsaydıkta onuda s-400 le imha etsek, üstüne birde uçağımızı vursak, maksat chp lileri hoşnut edelim. bu aralar chp liler kötü kapak yiyorlar mecliste. mahmut tanal ardından veli ağbaba.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 ay önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan bey S-400 aktif olsa şire pazarında davul çalar, buğday pazarında havai fişek patlatırsınız.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • onlar senin gibilerin işi. anladığım kadarıyla sen chp lisinde ben AKP li değilim, chp li vekiliniz gibi sende baltayı taşa vurdun. Gerçekten liyakat çok çok önemli. seçmeninde, vekilinde, bakanında, liyakatlisi bilgilisi çok önemli. Yılların askerinin karşısına fayansçıyı çıkarırsan....
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 ay önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    " Müzik notası mı ? " diyen liyakatin Türkiye temsilcisinin " Çamaşır makinası mı ? " diyen liyakatli bakanı. Daha kötüsü bu kötü tablodan mutlu olmaya çalışan muhalefetin muhalefeti ! Rusya izin vermez ise Suriye sınırında uçamayan , Abd izin vermez ise Irak sınırında dolaşamayan halimizden değil de muhalefetin sorusundan mutlu olan ÜSTÜN LİYAKAT MADALAYALI yorumcu. Peh.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • He Ülkü tamam sen medenisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Keșke bu Ülkede herșey askeri nizam ve disiplinle ișletilse o zaman her șey çok düzgün olur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tr44 (5 ay önce)
    Çok pis kapak olmuş Yeşilyurt belediyesi usulsüzlüklerini gündeme getirdin takdir ettik ama burda saçmalamışsın dünya kaynıyor siz hala aynı kafadasınız bu kafanın degişmesi lazım ülke çıkarı söz konusuysa birlik olmak lazım hadi deyin bakalım iha sihaya ne gerek var diye?
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Turgay (5 ay önce)
    Veli Ağbaba böyle bir soruyu düşünmeden mi sordu acaba. Yoksa böyle bir soruyu sormak için dünyadan bihaber olması lazım..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • A Ali (5 ay önce)
    Sayın vekilim S 400 24 saat açık kalmaz gerektiği zaman 24 saat açılır çünkü ömrü kısalıyor Kürecik radar üssü füze yok roketler Adanada kürecik iran ve rusyayı korumak için onun yıkılması şart Türkiyede darbe alışkanlığı ne zaman bitecek sadece askeri darbeye karşı olmak yetmiyor partilerin yaptıkları da darbe değilmi 1 Erdoğan Erbakan 2 Kemal Baykal E Özgür Kemal Bunlar bir nevi darbe yapmadımı partisine senin gibi cesur bir vekilin bunları da sormasını bekleriz
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Kürecik üssüne füze üssü diyenmı var da orada füze olmadığını yazmışsınız.,Burasının radar üssü olduğunu dünya alem biliyor. Burası sadece algılama merkezidir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 ay önce)A Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Elektrik zammından sonra tasarruf şart. S-400 malumunuz çok yakar. Yenilikçi / Gelenekçi - Milli görüş gömleği / Yahudi üstün cesaret ödülü ..... akşam başka sabah başka.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (5 ay önce)
    bir cihazı kullanabilmek için önce uygun yere koyacak fişini takıp düğmeye basmaya hazır bekletmek gerek bu çamaşır makinası olsada her yere konulmaz atık suyu legenle tahliye edemeyiz düğmeye basmak için kutudan çıkarmak gerek. gemilerin israile seferler (malla ve hizmet)düzenlediği haberlerini hergün okuyoruz
    %46
    %54
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (5 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Hiçbir zaman
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Yolda...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • orhan (5 ay önce)
    Çamaşır makinasımı bu? Sayın Ağbaba fena düşmüş. Ulusal basında da gündeme gelir bence.
    %72
    %28
    Yanıtla