SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Zorunlu Atamaya Tepki.. "Bunun Adı Olsa Olsa Sürgün!"

Ağbaba'dan Zorunlu Atamaya Tepki..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanlığı’nın Malatya’da cezaevlerinde çalışan personellere zorunlu tayin dayatması yapıldığını belirterek “Evleri yıkılmış, konteynerde kalan buna rağmen Malatya’yı terketmeyen cezaevi personelini zorla tayin etmek olsa olsa sürgündür” dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’da görev yapan ceza İnfaz kurumu personellerinin Malatya dışında bulunan cezaevlerine tayin istemeleri istendi.20 Aralık’ta Malatya Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Akçadağ T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ve Doğanşehir Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan cezaevi personellerine tebliğ edilen yazıda 24 Aralık tarihine kadar süre verildi.  Başka kurumlarda geçici görevlendirilenler de dahil olmak üzere kadroları ve pozisyonları belirtilen ceza infaz kurumunda bulunan birinci ve ikinci müdürler hariç tüm personelin talepte bulunması istendi. Talepte bulunmayanların atamasının re’sen yapılacağı belirtilen yazıda, ilgili personelin Elazığ ve Diyarbakır Cezaevlerine gönderileceği açıklandı.

BUNUN ADI ATAMA DEĞİL OLSA OLSA SÜRGÜN

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Depremde yakınlarını kaybetmiş, personel arkadaşlarını kaybetmiş, deprem sonrası başlayan isyanı canı pahasına bastırmış, Malatya’yı terketmemiş personellerin zorla başka şehirlere gönderilmek istenmesi kabul edilemez. Farklı cezaevi seçmeleri için 4 gün süre verilen personelin kış günü, evlerini nasıl taşıyacakları, okulda okuyan çocuklarını nasıl farklı şehirlere nakil yapacakları düşünülmeden, ‘ben yaptım oldu mantığıyla’ hareket edilmesi tepkilere yol açıyor” dedi.

İHTİYAÇ FAZLASI DEDİLER, TÜM PERSONELE TEBLİĞ ETTİLER

Bakanlığın deprem sonrası isteyen personele farklı illere tayin hakkı verdiğini, bu süreçte pek çok personelin farklı şehirlere geçiş yaptığını kalan personellerin konteynerlerde yaşam mücadelesi vermeye devam ettiğini aktaran Ağbaba, “Buna rağmen Malatya, Doğanşehir ve Akçadağ’da ‘ihtiyaç fazlası’ denilen ancak tüm personelden talepte bulunması istenen anlam verilemeyen resmi yazı tedirginlik yaratmış durumda. Akçadağ Cezaevi’nde ihtiyaç fazlası personeller başka şehirlere gönderilmek istenirken, şehir dışından Akçadağ Cezaevi’ne personel nakli için çalışma yapıldığı belirtiliyor. Üstelik Malatya’dan zorla personel gönderilirken, yapımı yılan hikayesine dönen Doğanşehir cezaevinin 7 ay sonra tesliminin yapılacağı ve personel talebinin olacağı belirtiliyor. Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ne yapmaya çalıştığı belli olmayan yazıyı tekrar gözden geçirmesi ve Malatya’yla ilgili tasarrufundan vazgeçmesi gerekmektedir. Malatya’da depremzede personeli bir de bakanlık eliyle mağdur etmek asla kabul edilemez” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatya (4 ay önce)
    Bazı görevlerde uzun süre aynı kurumda çalışmak doğru değildir hatta imkân olsa bütün memurların belirli sürelerde görev yerleri değişebilse çok iyi olur 42 yıl aynı okulda çalışıp emekli olan öğretmenler gördüm 8 yıl arayla aynı ilçe içerisinde puan üstünlüğüne göre öğretmenlerin yer değiştirmesi ne kadar iyi olur, bu örnek bütün devlet memurları için geçerli olmalıdır
    %50
    %50
    Yanıtla
  • New Malatya (4 ay önce)
    Aday belirlemek için yoklamalar, nabız ölçmeler vs.den bahsediliyor ancak halka fikir soran yok bu adaydan memnunmusunuz sizi kim yönetsin bi fikir olsun gibi bir çalışma yok teknoloji o kadar geliştiki e devletten girerek gerçek kişilerle bir anket çalışması yapılabilirdi mevcut başkan gürkan yetersiz hiç bir projesi yok malatyayı şahlandıracak yeniden doğunun parisi yapacak aday lazım
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Erdal (4 ay önce)
    Öznurun sağlık durumu iyi olmadığı için mevcut belediye başkanınıda vatandaş istemediği için süpriz bir adayla erdoğan halkın karşısına çıkacak…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gardiyan (4 ay önce)
    Akçadağ Cezaevinde 2 deprem yaşadım. 1500 Hükümlü Tutuklu kapalı kapılar ardında yaşadı depremi. Onların o anki korkularını gördük. Kaçmadık içeride onlarla birlikte bekledik. Hükümlüleri tutukluları sakinleştirdik. O psikolojik savaşı hem kendi nefsimize karşı, kendi korkularımıza karşı kazandık hemde uhdemizde bulunan mahpuslara birşey hissetirmedik. İsyan girişimlerini bastırdık hemde sadece 13 kişiyle. Genel müdürümüz gelip ödül vereceğine sürgün ediyor. Allaha havale ediyorum.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • E.tipi ,T tipi akçadağ açıkta uzun süre ceza yattım sizi bilmem ama ben oradaki gardiyanların görevini tam olarak yaptığını sanmıyorum dayak yediği için kendini asanlar ,mahkumlara yapıllan kötü muamele ilk açıldığı zamanki günleri unutmadık kaçtane müdür değişti,kaç tane gardiyan tekrar e tipine başka yerlere gönlerildi vardır bir sebebi elbet yapılanların Allah büyük kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz.
    %42
    %58
    Yanıtla