SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Hasarlı Binalardan Yaklaşık Yüzde 10'u Yıktırıldı

Ağır Hasarlı Binalardan Yaklaşık Yüzde 10'u Yıktırıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da 421 bin 616 bağımsız bölümden 127 bin 293'ünün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğu tespit edildi.

35 bin 680 ağır hasarlı binanın bulunduğu Malatya'da şu ana kadar ihalesi yapılan ağır hasarlı 29 bin 764 binadan 2 bin 690'ı yıkıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde Malatya'da 20 bin civarında iş yeri yıkıldı, bazılarında da ağır hasar oluştu.

Şehirde ticaretin kalbi olarak nitelendirilen tarihi Şire Pazarı ve çevresi, Akpınar, Bakırcılar Çarşısı, Dabakhane Mahallesi, Niyazi Mısri, Emeksiz gibi bölgeler depremlerde ağır hasar görürdü.

AA ekibi, depremin hemen ardından kaydettiği bölgelerin son halini dron ile yeniden görüntülerken kentteki büyük boşluklar yıkımın etkisini gözler önüne serdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Fahri (8 ay önce)
    yıkımlar esnasında yeterli su kullanılmıyor özellikle etrafında sağlam binaların olduğu yıkımlarda çok toz oluyor. yeşilyurt özalper mah. ertaş sok çamlıca sitesi ve muratkent sitesi yıkımları örnektir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    Paniğe gerek yok çevre iller enkaz kaldırma işlemimi bitirince bize yardıma gelirler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Umut (8 ay önce)
    Geçen hafta belediyeden arayıp su borcum için İCRA takibi başlattığını söylediler. Daha ne beklenirki..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yaparlar gardaş. Deprden beri her yere şikayet ettim Maskiyi. Bir abonelik yapıp suyumuzu bağlamadilar. Yazıklar olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    tv lere bakınca ,malatya herşey yolunda halk memnun .evler tamam ,iş yerleri tamam,cepler dolu para ,cennet memleket.imkanı olan batıya göç etsin,daha imkanı olan avrupaya,daha da imkanı olan abd ye gitsin.insanlık görsün.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (8 ay önce)
    Depremden sonra ben burada, "Bırakın evlerin yapılmasını, iki senede gereken yıkım ve kaldırmaları yapsalar yeterli", tarzında bir yorum yapmıştım. Muhtemelen halaycılardan biri olan başka bir yorumcu ise, devletimiz yapar eder diye üfürmüştü. Sanki devlet kendi devleti, bizim değil; sanki biz devlet düşmanıyız da ondan söylüyoruz gibi... Yazık. Hesap bilmez, kitap bilmez. Kendi gibiler de yönetimde olduğu için her şey bozuk ilerliyor. Türkiye'nin bir yönetim sorunu vardır. Boş laf ve hamasetle gelinen nokta ortadadır. Akıl ve bilimden, ahlâk ve adaletten saparsanız, sap gibi kalırsınız. Normalde, yetkin yöneticilerle Türkiye gibi bir ülke 2 senede gereken her şeyi yıkar, yenisini de yapar. Bunların hepsinin yolu ve yöntemi vardır. Akıllı olursanız, doğru ve dürüst olursanız çözümsüz durum yoktur. Fakat akıl yerine kör inanç, ahlâk yerine yolsuzluk ve fırsatçılık olduğu için bir şey olmaz. Yazık, koca Malatya bu duruma düşmek zorunda değildi. Lakin, hak ettiği budur. Ört ki ölem.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (8 ay önce)
    Halkımız ne zaman bu siyasetçilerin önünde el pençe durmayı birakirsa bu memleket düzelir.diger vekillerden zaten umudumu kesmiştim.ak partiden yeni seçilen abdurahman babacana internetten yazdım.sehir içi yolları anlarım enkaz var bari şu cevreyolunu belediye ve karayolları umursamıyor siz öncülük edinde bir asfalt dökülsün çukurlardan geçilmiyor diye.adam cevap bile vermiyor.varın siz düşünün malatyanin sahipsizligini
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Niye yanıt versin. Bu kadar ekonomik kriz ve depremde olanlara rağmen oyları yüzde bir bile düşmemiş. Demek ki halk gayet herşeyden memnun. Gerisi vesselam.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Sorun tembellik değil (8 ay önce)
    Malatya'daki sorun tembellik falan değil düpedüz üçkağıtçılık ve ahlaksızlık. Herkes hakkı olmayanı da hakkıymış gibi talep etmeye başladı. Yönetim ve temsilden umudu keseli zaten yıllar olmuştu kendi adıma. Halk ise davul zurna peşinde artık. Saçma sapan insanların cirit attığı yer olmuş Malatya. Nedir bu fırsatçılık nereye kadar gidecek. TV'lerde bile adı anılmıyor deprem bölgesi olarak. Gamsız milletvekilleri ve idarecilerimiz çıkıp Malatya depremi fazla hissetmedi gibi akılsızca açıklamalar yapmasalardı basında yer alırdık en azından.Artık kaderimizde karşı karşıyayız ve korkunç bir fırsatçılık ile.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ali (8 ay önce)
    sular halen temiz değil kanalizasyon karışıyor ..bir çözüm bulunmalı ....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Malatya depremle büyük bir darbe yedi.Ama asıl darbeyi depremden önce şehre doldurulan cahillerle yemeye zaten başlamıştı..Yemeye devam ediyor.Göreceksiniz.Tüm deprem şehirleri ihya olacak.Biz geride kalacağız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Oktay (8 ay önce)
    Acele etmesinler ya Maraş Hatay enkaz kaldırma bitmiş. Bizde ufak ufak kaldırıyoruz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Şu anda saat 16.57 TRT depremin 6. Ayı özel program yapıyor.Ne diyor biliyormusunuz?Malatyada en kaz kaldırma çalışmaları bitti!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Ümitlerim tükenmek üzere şehirde planlı proğramlı bir çalışma yok her şey oluruna bırakılmış, şehirde kalmak için direnecek gücümüz azalıyor çevremizdeki insanlar bir bir başka şehirlere göç ediyor, bir evin metre kare yapım fiyatı belliyken 1 milyona yerinde dönüşüm yapın deniyor keşke yerinde dönüşümler bize para verilmeden toki veya emlak konut tarafından yapılsa diyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çarşının zemin etüdü yapılmadan ve nerede hangi işyerlerinin, otopark ve yeşil alanları belirlenmeden imar planları yapılmadan acele edip inşaatların başlaması bir çok yanlışlara sebep olacaktır. Yerinden dönüşüm için devletin vereceği 1 milyona konut ve işyerlerinin bu enflasyonda müteahhitlerin bitirebilmesi zor görünüyor. Bence de bütün inşaatların Toki tarafından yapılmasının daha sağlam ve düzenli olacağını düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (8 ay önce)
    Malatyanin havası zaten türkiyenin en kötü 3ncü kirli havasına sahipti. Şimdi türkiyenin en kötü havasına sahiptir. Yetmedi dünya sıralamasına girer galiba. Gelecek nesillerin caniyla bu kadar kolay oynanmamaliydi. Delil isterseniz gezin bakın. Yerinde demir ayrıştırması yapan mı , sulamadan binayı indiren mi ne arasaniz var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Jack sparrow (8 ay önce)
    Artık bu şehirde durulmaz çünkü bu şehir düzelmez beceriksiz yöneticiler yüzünden 7 seneye belki cahiller ordusu bir şehir olmuş halay ekibi zurnacı tatlıcı sahneye lütfen
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kesinlikle. Bu kiralara burada niye oturayım.gider bı deniz kenarında yaşarım enkazın içinde niye yasiyayim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaos şehri Malatya (8 ay önce)
    Şehrimiz insanının çoğunluğu eskiden bilgili kültürlü aydın insanlardan oluşuyordu.Şimdi ise cahillerin çoğunlukta olduğu bir şehir oldu.Bize her şey müstahak
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Aslangiray (8 ay önce)
    Aklı başında olan ileriyi gören insanlar 2 seneye kalmaz gider burdada hallo callo halay. Ekibi ve el pençe seçtikleri siyasetçilerin önünde duran bu memleketin ayarını bozan biat kültürünü buraya taşıyan insanların topladığı alan olacak ne bekliyorsunuz modern bir şehirmi debelenin durun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hacı (8 ay önce)
    Bu nasıl bir zihniyet 2 metreden su çıkan Bakırcılar Çarşısına alelacele temel atmak nasıl bir ihanettir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    06.08.2023 günü CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan HATAY Valisi Mustafa MASATLI yıkım işlemi biten binaların %49 unun yıkılarak enkazının kaldırıldığını kalan kısmında Hatay merkezde 100 gün Hatay genelinde ise 4 ay içinde biteceğini söyledi MALATYAMIZDA ise henüz %10 işlemi biten bina var.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • abdullah (8 ay önce)
    malatyanın 10 yılı var maalesef çok perişan halde. her yer enkaz yıkımların bu kadar ağır olmasının hiç bir bahanesi olamaz bu kadar aydır bir çok yerler artık bitmeliydi.Çevre illerden yardımlar talep edilip bir an evvel ağır hasarlıların yıkılıp bir an evvel eski düzene geçmesi için yeni binaların olması lazım.Ama görünen şu ki malatya'yı ne tv de ne de milletvekilleri dile doğru dürüst getirmediği için boynu bükük yıkık bir şehir olarak kalmaya devam edecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (8 ay önce)
    Az önce Habertürk de Oylum hanımın sunduğu haftasonu haberlerinde depremin üzerinden 6 ay geçti ve depremin vurduğu üç ilimizdeki son durumun dronla görüntüsü diye haber geçildi ve bilin bakalım bu iller arasında Malatya varmıydı tabiki yine yoktu çok zoruma gitti, bu durum bu habercilerin Malatya düşmanlığından dolayı mı? takibi hayır, bu durum seçtiğimiz pardon mevcut çağ dışı aday belirleme yöntemi ile önümüze dayatılan tüm siyasi parti milletvekillerinin Malatya ya olan aşklarından dolayı diye düşünüyorum vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Sanki 3-4yıl sadece yıkım iși devam edecek gibi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bülent (8 ay önce)
    5 yılda ancak düzelir dediğim malatyamız bu iş bilmez yöneticiler yüzünden inanın 10 yılı bulur ve şehirde ne esnaf ne sanayici kimse kalmaz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bülent bey haklısınız daha yıkılacak 32 bin bina var ne kadar süreceği belli olmayan 10 binin üzerinde mahkemelik bina olduğu söyleniyor bunun yanında 2000 öncesi yapılan ve yıkılacak orta hasarlı binalar var yerinde dönüşüm belirsizliği var çünkü parası olmayan depremzede 1 milyona nasıl ev yaptıracak işlerin kolay olmadığı ortada bekleyip göreceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla