SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Ağır Hasarlı Binaların Yıkımına Hız Verildi

Ağır Hasarlı Binaların Yıkımına Hız Verildi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da Cumartesi günü peş peşe yaşanan üç deprem sonrası ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerine hız verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, dün Yeşilyurt merkezli saat 16.39’da 4,8; 16.40'ta 4,5; 18.18'de ise 4,2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından çalışmalara hız verildi.

Son depremlerle birlikte kendi kendine yıkılma riski bulunan bu çerçevede yan yatma ile ayrışmaların yaşandığı binalara öncelik verildiği yıkımlarda, yerinde ayrıştırmalara izin verilmeyerek enkazlar kamyonlarla döküm sahalarına taşınıyor.

Ağır hasarlı yüksek katlı binalarında dinamitle patlama yöntemiyle yıkımlarına başlanan kentte yaklaşık 36 bin dolayındaki ağır hasarlı yapının yıl sonuna kadar yıkılması hedefleniyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Misafir (9 ay önce)
    10 Ağustos Malatya merkezli 5.3 ve sonrasındaki depremlerden sonra evlerimiz hasar aldı. Dask başvuru kabul etmiyor. Eksper gönderilmiyor. Dosya açılmıyor. Yetkililer duruma el atsın. İlla mahkemeye mi gidelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali rıza (9 ay önce)
    Aceleniz ne canı sağolasıcalar, alt tarafı altı ay geçti depremden sonra. Yıkmak için hız vermekte bu ne acele!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Otoban faresi (9 ay önce)
    Yıl sonuna kadar bitecekmis 35000 binanın yıkımı siz inaniyormusunuz mümkün değil
    %87
    %13
    Yanıtla
  • İstanbul (9 ay önce)
    Ben İstanbul’dan geldim bir aydır buradayım Mehmetçik caddesi nde sekiz tane bina yıktılar makinaları toplayıp gittiler enkaz sekiz gündür yerde duruyor Beş Binayde yıkmadan gittiler
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ramazan (9 ay önce)
    Ağır hasarlı binalar neye göre yıkıyor Fırat Mah üç kolonu patlak bina var yetkililer görmüyor mu?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Oktay (9 ay önce)
    Acele etmeyeydiniz gegge.birileri öleydi hele
    %91
    %9
    Yanıtla