SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Ağır Hasarlı Binaların Yüzde 65'i Yıkıldı

Malatya'da Ağır Hasarlı Binaların Yüzde 65'i Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasarlı olduğu tespiti yapılan binaların yıkım oranının yüzde 65 olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre; Malatya’da 6 Şubat depremleri sonrasında ağır hasarlı olduğu tespiti yapılan 35 bin 680 binadan bugüne kadar 20 bin 74 binanın yıkımının yapıldığı ve ağır hasarlı binaların yıkım oranının yüzde 65 olduğu aktarıldı. Malatya’da halen 15 bin 606 adet binanın yıkımı gerekiyor.

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı için yapılan Haziran 2023 tarihli ihale de yüklenicilere 200 gün verilmiş ve bitiş süresi Aralık 2023 olarak kaydedilmişti.

Ağır hasarlı olup da yıkımının durdurulması için iptal davası açılan dosya sayısının 1.190  ve ayrıca yürütmeyi durdurma kararı verilen dosya sayısının ise 1.752 olduğu aktarıldı.

İptal davası acılan 1.190 dosyadan 560'ının az ve orta hasarlı binaların ağır hasara çevrilmesi, 540'ının ağır hasarlı binaların az ve orta hasara çevrilmesi, 90'ının ise acil yıkılacak bina kararıyla ilgili olduğu belirtiliyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Malatya'da, 1992'den itibaren Malatya Belediyesi tarafından Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yapımına başlanan, en sonuncusu 2008'de tamamlanan, 11 bloku 15 katlı, bir bloku da 10 katlı olan ‘Yeşilevler’ de, 6 Şubat depremlerinden ağır hasar alınca, binaların yıkımına karar verilmişti. Binalardan 15'er katlı olan 11 blok dinamitlenerek yıkılmış, en son Karakavak'taki Kara Havacılık Alayı pisti yaklaşma mania planına göre 10 katlı olarak inşa edilen 12. blok ise, yapılan itiraz üzerine patlatma yıkımı dışı bırakılmıştı. (Onur KAYAHAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (11 ay önce)
    Ensesi kalınlar adına çok daire olanlar ile dükkan sahipleri ağır hasarlı binaları yıktirmak istemiyorlar. Bizim binamız 3 defa ağır hasarlı raporu verilmiş gerçekten ağırdan da ağır bina pert olmuş ama buna rağmen tespit yapmış ne hikmetse nasıl bilirkişilerse ağır hasarlı olmadığı yönünde rapor vermişler bunun üzerine İdare mahkemesi yıkımı durdurdu. Yargılama devam ediyor. Şimdi Çevre ve şehircilik ne yapsın,Belediye ne yapsın,Bakanlık ne yapsın.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • öz kernekli (11 ay önce)
    ağır hasarlıyı yıkarsın yenisini yaparsın da ''akıl hasarlıyı'' Napacaz? neyse gidem de malatyamızın meşhur gazozundan içem.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Şehrin dörtte biri yıkıldı. Gelen yetkililere malatya deprem olmamış gibi iyi diyorlar. Elaleme karşı kendini iyi göstermek bizim buraların sorunu sanırım. Maraş belediyesi orta hasarlı binalar güçlendirme isterse tüm süreci üstleniyor. Bizim Büyükşehir belediyemiz seçimlere aday olursa mi açıklama yapacak?
    %84
    %16
    Yanıtla